Raport za 2Q 2013 już 14 sierpnia. Biorąc pod uwagę, że kurs stabilnie oscyluje w okolicach 16 zł nic tylko się cieszyć. Zysk za ostatnie 12M wzrośnie, więc cena będzie musiała podskoczyć do sektorowych. Ja zaczynam przerzucać kapitał do Kredyt Inkaso - ktoś chce "okazyjnie" sprzedać? : )
Nie tykać tego bo to jest żółw i muł. Od wielu lat porusza się w bocznym kanale i pomimo świetnych wyników oraz rekomendacji stoi praktycznie w miejscu. Najpierw Prezes Górnik rozwadniał a teraz nowy skupuje i nie pozwoli na wzrosty. To banda cwaniaków więc zapomnijcie o zyskach na KRI. Popatrzcie na KRUKA! Tam można było zarobić kilkaset procent w tym czasie a to ścierwo ani drgnęło :)
Zobaczymy jak będzie. Jeśli wyniki nie rozczarują to przewiduję mocne przyspieszenie. Kto niecierpliwy niech oddaje po 16 zł. Ciekaw jestem, jak czuje się gość, który myślał, że korzystając z płynności po ostatnich wynikach, i sprzedając po 14.5 robi dobry interes.
Też jestem ciekaw wyników, w porównaniu z poprzednim rokiem to tylko na obniżeniu WIBORU zyskalli kwartalnie 1,5 mln (dług 290mln i WIBOR średnio niższy o ponad 2%); aby uzasadnić obecną wycenę powiini pokazać za kwartał min. 6 mln zysku.
Dlaczego? Według mnie to akurat dobrze. Świadczy o tym, że inwestorzy indywidualni są raczej w dobrych nastrojach i spodziewają się dobrych informacji ze spółki - przez co nie są chętni do sprzedaży. To tylko obrazuje, że jak ktoś sprzedawał tę spółkę w ostatnim czasie, to raczej indywidualni (według mnie jakieś miękkie fryty :) ) bo fundusze widzą fundamenty (w sumie indywidualni też, ale to miękkie fryty :) ).
ciekawie to bedzie jak skoncza sie sypaczowi akcje.trzeba miec niezle pod kopula aby sypac tak zyskowna spolke z niskimi wskaznikami i to jeszcze na wybiciu z 6-letniej konsoli
najwyzsze historycznie zamnkniecie spolki 17.2 zl z pieknym fixem na k.wyniki juz podali moze skomentuja je ci co juz sprzedali ki.cielaki tez potrafia dostac kosmicznego przyspieszenia co zapewne czeka te akcje
Posiadam malutki pakiecik tych akcji pewnie coś dokupie. Wyniki dobre. Kris znasz specyfike tej spółki?? Jakie przewidywania?? Ja tu widzę mocny trend wzrostowy, po za tym niska c/wk i w porównaniu do konkurencji też nisko. No i rozwijają się za granicą.
powiem tobie szczerze ze nigdy nie wierzylem w spolki windykacyjne-ale pewnego razu popatrzylem na wykresy kilku spolek z tego segmentu-magellan z krukiem w hossie przewartosciowane 2-3 razy.patrze na ki a tu dlugotrwaly boczniak.pomyslalem ze winne sa temu wyniki-dokladnie popatrzylem a tu raporty roczne pokazuja staly i nieprzerwany postep.za wolne srodki kupowalem w roznych cenach a cwk byla nawet 0.4.podaz to pewnie pochodzi od pioniera.ale warto wiedziec ze w tym roku podaz zlych wierzytelnoscito prawie 10 mld zl.windykatorzy w polsce beda mieli co robic ale ki szykuje juz ekspansje na balkanach i w rosjii.spolka wg mnie jest wciaz tania bo za malo jest rozgrywana medialnie/pozdro
Słyszałem takie jedno zdanie. Wzrosty lubią ciszę, Ładnie się wybiło i liczę na to, że po dobrycj wynikach tempo się utrzyma. Ze względu na niski wskaźnik c/wk ma dość spore pole do manewru. Po za tym ktoś ładnie przed 17 dobierał. Wydaję mi się, że jeszcze troszkę zarobimy.
P.S. Może zdradzisz co tam jeszcze masz w swoim porfolio??
PZDR
komputronik.mieszko.elektrotim.instal krakow relpol.cez eneroinstal.otmuchow.kredyt inkaso i pare innych i na watkach tych spolek czasami zabieram glos.mam do tego swiete prawo bo mam te akcje