mój scenariusz jest trochę inny od kilku sesji dochodzi do gwałtownego wykupu akcjj potrwa to jeszcze trochę ...ktoś to sprytnie zbiera,,cena już jest atrakcyjna i nie liczył bym na większą korektę,,,
Dnia 2013-08-01 o godz. 16:12 ~dabko napisał(a):
> mój scenariusz jest trochę inny od kilku sesji dochodzi do
> gwałtownego wykupu akcjj potrwa to jeszcze trochę ...ktoś
> to sprytnie zbiera,,cena już jest atrakcyjna i nie liczył
> bym na większą korektę,,,
Dzisiaj to można było z 15% zarobić, hehe, jakiś silnoręki chyba nami huśta, a tak poważnie to byłoby lepiej jakby jutro była sesja , tak optymizm może wyparować może coś się jeszcze wydarzyć. W poniedziałek jakby takie coś miało miejsce to według mnie do końca tygodnia byśmy z ok 1,50zł mieli, a tak bez jakiegoś infa sprzedawć z wyższego pułapu.
I jak teraz widzisz sytuację technicznie "wigu20"? Ja dziś rano odebrałem cały pakiet i zastanawiam się na ile ten wyrysowany młot dzisiejszy wiarygodny. Kolejny raz w końcówce wyciągnięcie, z drugiej strony nawet bez tego wyciągania dobrze by to wyglądało dziś. Ostatni raz po takiej końcówce była zwała pod złe info. Pytanie czy teraz już przebijamy te nieszczęsne 1.37 czy bujamy się w przedziale 1.17-1.33 ? Kolejną promocję po 1.12 wykluczam, bo rynek za mocny, a i papier ma sternika.
mój scenariusz jest trochę inny od kilku sesji dochodzi do
> gwałtownego wykupu akcjj potrwa to jeszcze trochę ...ktoś
> to sprytnie zbiera,,cena już jest atrakcyjna i nie liczył
> bym na większą korektę,,,
Nie wiem jak wcześniejsze analizy Wig20, bo nie śledziłem forum, staram się jednak unikać pisaniny i czytania wypocin innych, ale zbliżający się urlop wymusił już chęć relaksu :)
Wracając do twoich zakupów 4000 po 1,12 muszę bić brawo :) idealnie w dołku jako jedyny na giełdzie no i jeszcze ktoś ok 1000, musiałeś mieć nie lada wyczucie, tylko zważywszy na to że wczorajszy twój wykres sugerował spadek do ok 1 zł. mówi o tym, że zdecydowałeś się uśredniać w dół :) podobno to zgubna strategia i wszyscy legendarni spekulanci ją unikają jak ognia :).
Jednak wolę spadki przy dużym wolumenie niż przy małym, świadczy to o chętnych do zakupów, a na małym wolumenie, spada i nie można wyjść z badziewia.
Nie ma to jak dobrze narysowana linia trendu, i wtedy żadne hiper extra oscylatory nie są potrzebne :)
Dziś rano wyjeżdżałem na spotkanie, było coś koło 6:15, miałem postawione sporo, ale wszystko niżej. Coś mnie tknęło i zostawiłem na cały dzień 15k na 1.12. Jakież było moje zdziwienie gdy się okazało, że dostałem ... szkoda jednak, że mało.
Dzisiejsza sesja była ważna, w tym tygodniu to już drugą mamy taką sesję, w środę jak pamiętacie, kierownik pociągu malował świece miesięczną z lipca, a dziś malował tygodniową. Poniedziałek pokaże co nasz przewodnik planuje na kolejnej tygodniowej. Gdzie nie spojrzę to luki, ZWG, Trakcja, - może to tzw. luki hossy? :)
Czego Wam i sobie życzę!
Różne są sposoby na zarobek , a zarabia się tylko wtedy jak się sprzeda z zyskiem :)
PS. Niech się Lechia cieszy że Barcelona nie zagrała tak jak teraz z Santosem , póki co 8-0