• jedno pytanie dla fundamentalistów Autor: ~cherry [83.23.78.*]
    Jestem tu nowy, czytałem troszkę wypowiedzi na forum. Kilka osób, inwestujacych w oparciu o AF deklaruje, że posiada jeszcze gotówkę na zakup akcji oraz jednocześnie to, że spółka ma przed sobą okres dynamicznych wzrostów.

Stąd moje pytanie, dlaczego te osoby nie pokonały jeszcze z przytupem bariery 1.34? Skoro tak mocno wierzycie, to okażcie to poprzez arkusz gdzie zobaczę Wasze zakupy.
  • Re: jedno pytanie dla fundamentalistów Autor: ~piotrw123 [83.11.14.*]
    To nie ulica (forum) ustala tu kurs społki.
    Zarząd kupował ostatnio po 1,03 chyba nie. po to by oddac po1.29
  • Re: jedno pytanie dla fundamentalistów Autor: ~bufon [77.252.241.*]
    może jeszcze zdjęcie penisa Ci wysłać?!
  • Re: jedno pytanie dla fundamentalistów Autor: ~cherry [83.23.78.*]
    Nie, wystarczy @bufon jak skupisz całe 1.29
    Widać jak "gruby" pogania ulicę, prowokując do zakupów po 1.29. Nastawiał się biedaczysko zleceń na K po 1.28 i czeka, aż ulica łyknie troszkę. A tu po 400 akcji panie ... żałosne.
  • Re: jedno pytanie dla fundamentalistów Autor: ~Euklides [83.230.127.*]
    Nie słuchaj gdakania tzw. ynwestorów na forum bankiera. Każdy tu mówi, że "skupuje" lub "zbiera" akcje danej spółki. Słowa te mają tu nadać im ważności, że niby są tak poważnymi inwestorami i posiadają tyle kasy, że nie mogą kupić akcji w jednym zleceniu by nie podbić znacząco kursu. Niestety najczęściej rzeczywistość jest taka, że większość dysponuje tu kasą rzędu 10k, a biorąc pod uwagę jakąś tam dywersyfikację, to mają pakiety po około 2-3k Duona.
    Dobre @euklides :))
    Ciekaw jestem też Twojej opinii dot. tego tygodnia na kursie akcji DUO.
  • Re: jedno pytanie dla fundamentalistów Autor: ~Ciekawy [91.193.12.*]
    Cherry poważny ty jesteś jakieś żądania stawiasz. Kupiłeś 3 dni temu spółkę? wysuwasz opinie na temat 2 h transakcji na dzisiejszej sesji i cynicznie wyśmiewasz inwestoró. Jakbyś posiadał dłużej tą spółkę i ją obserwował to byś wiedział że takich sytuacji jak dzisiaj było od liku i inne osoby wcześniej tak samo jak ty teraz wysuwali takie wnioski obrażając innych że się mylą ...a jak nawet to co? to nasze pieniądze i sami o nich decydujemy. Już były podobno poziomy 1,02-10,04 później 1,09 nie do przebicia i ukrytego mnóstwo później 1,14 nie do przebicia 1,20 i tak dalej i jedynym argumentem że jak w danym momencie nie rośnie to znaczy że ktoś pozbywa się akcji. Gdy będzie duon po 1,50 znowu nowi się pokażą na forum z tą samą gadką lub pod innymi nikami żeby nadal można było o nich powiedzieć "nieomylni"
    Zasada jest prosta jak tak ładnie odkryłeś która strona ma przewagę czyli twoim rozumowaniu podażowa to sprzedaj akcje lub ich nie kupuj i pójdź na spółki gdzie druga strona ma przewagę i zarabiaj pieniądze a nie trać wraz z nami bo my ci nie pomożemy.
  • Re: jedno pytanie dla fundamentalistów Autor: ~Euklides [83.230.127.*]
    Spółka wygląda ciekawie, ale styl próby wybicia ponad 1.34 oraz możliwość większej przeceny na wig20 mnie zaniepokoiły. Osobiście sprzedałem. Zarobiłem tu trochę i nie chcę oddawać zysku. Jeśli będzie okazja odkupić niżej to odkupię, jeśli pociąg odjedzie beze mnie, to mówi się trudno.
  • Re: jedno pytanie dla fundamentalistów i @bufona Autor: ~cherry [83.23.78.*]
    No i co @bufon? Jak tam idzie skup po 1.29?
    Coś cieniutko widzę ...
    @ciekawy nie irytuj się. Zdejmij różowe okulary i spójrz na to zimnym okiem. Skoro aż tak bardzo (6 zleceń) chce kupić po 1.28, to dlaczego nie kupują po 1.29. Przecież to tylko grosz różnicy. Teraz wiesz po co ta pokazówka na 1.28?
  • Re: jedno pytanie dla fundamentalistów Autor: ~Ciekawy [91.193.12.*]
    Po postawieniu ukrytego poziomu na 1,29 kupiono po 1,29zł 27 tysięcy akcji co stanowi ponad połowę zawartych dzisiaj transakcji dla porównaniu sprzedało po 1,28 1200 akcji po postawieniu na 1,29 ukrytego poziomu.
    I jak takie liczby mają się do 1 miliona kupionych akcji w jednym dniu gdzie leciały zlecenia po 290 tysięcy akcji i to do poziomów 1,33zł
    A jak nawet dzisiaj nie przebiją to mnie nie zmartwi czy jeżeli jutro nie przebiją czy do końca tygodnia ja mam tą spółkę na dłużej ponieważ poprawia wyniki widzę perspektywy dalszej poprawy na lata następne a spółka nie osiągnęła swojej wartości księgowej a przed nią 2 dobre komunikaty w przeciągu miesiąca i mam sprzedawać bo aktualnie na jakimś poziomie przy małych obrotach jest jakiś poziom ukryty jakby to było jakieś zaskoczenie gdybyś poczytał o spółce więcej i trochę pracy włożył w analizie to byś wiedział kto sprzedaje i dlaczego bo dla osób dłużej siedzących na tej spółce to żadna tajemnica
    Kim ty jesteś żeby oceniać kogoś że patrzy przez różowe okulary, rozumiem że ty już wiesz jak się zachowa spółka w najbliższym czasie więc zarabiaj i dać inwestować innym czy ja każe ci kupować, więc nie komentuj tego że ja mam akcje i ich sprzedać nie chce uszanuj to.
  • Re: jedno pytanie dla fundamentalistów Autor: ~O0o [83.13.215.*]
    CIekawy po co sie produkujesz :) olej to
    Na reke tobie jak i my by powysiadali :D co ty mu tlumaczysz :))) po co.

Jak jakis cherry mysli ze on albo ty albo ja mamy jakikolwiek wplyw na kurs akcji to tylko pokazuje jak malo wie o gieldzie :D

Jak obstawiasz ciekawy i buffon, bedzie korekta?
    Bo podwojny szczyt nam sie narysowal troche, strasza czy zrobia porzadna korekte?
  • psy szczekają a karwana idzie dalej Autor: ~piotrw123 [83.11.9.*]
    Jw.
[x]
DUON 0,26% 3,83 2016-04-04 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.