• co to za kurs SE ? Autor: ~przestraszony [88.220.88.*]
    dlaczego sternik nie kontroluje kursu CEZ który czały czas dryfuje w kierunku południowo- wschodnim, czyżby zasłabł, upił się, czy śpi.....
    halooooooooo......
  • Re: co to za kurs SE ? Autor: ~cez [5.173.32.*]
    kontroluje i to caly czas -sam ze soba
    5000/3000/1667 to jego karty !
    wczoraj podbil sobie kurs aby wykres troszke ubarwic
    narazie 75 broni i jak dlugo to sie okaze ?

banaowa spolka sterowana przez szulerow tu tylko duzy cos zdziala ale nikogo nie ma a!
  • Re: co to za kurs SE ? Autor: ~kubus [109.243.69.*]
    Pieprz..yc ich stoję i nie sprzedaje za rok następna dywidenda .. miłego weekendu :D
  • Re: co to za kurs SE ? Autor: fiend [91.149.209.*]
    sternik to automat, który równoważy kurs na gpw i pse - nie se tylko pse :)

na giełdzie w pradze decydują się losy - tak na prawdę - czezu :)

strzała andżela
  • Re: co to za kurs SE ? Autor: ~sall [83.31.182.*]
    fiend , jakie losu czezu i co angela ich z marketu wywala ??????
  • Re: co to za kurs SE ? Autor: fiend [91.149.209.*]
    to kwestia skali, cez to gigant 2x większy od kghm, a titanic długo zmienia kurs :) już od prawie roku spada i można powiedzieć, że jest w trendzie spadkowym dopiero wyjście ponad 80 i utrzymanie tego poziomu przez kilka tygodni może oznaczać zmianę trendu, na razie uważam, że dopiero po nowym roku coś się zmieni na plus

daytrading odpada, to nie kghm, cez jest dla długodystansowców

publikacje dobrych wyników mogą przyśpieszyć odwrócenie trendu - przynajmniej w małym stopniu bo wiadomo, że te wyniki będą super

doskonałą wiadomością byłoby zaistnienie na nowym rynku lub powiększenie firmy np przez wykupienie innych firm z branży - to prawdopodobne, bo gotówki na zakupy im nie brakuje

cez jest potentatem w europie środkowej, być może przyjdzie czas, że poczuje ambicje globalne, kto wie

ja dobieram małymi porcjami uśredniam w dół i czuję, że to się opłaci - prąd będzie zawsze potrzebny i zawsze trzeba za niego zapłacić :D

• Re: co to za kurs SE ? Autor: ~~x [46.112.117.*]
    A ja je mam z dość wysoką średnią i zaczynam wątpić, żeby choć osiągnąć poziom zero.
  • Re: co to za kurs SE ? Autor: ~az [178.43.238.*]
    to ile wg Was te akcje sa warte 75, 120, 20 , przyznam sie jak były po 100 zl 2 lata temu to myslalem ze to wielka okazja na fajna inwestycje, teraz to nie wiem czy 75 to ok ????
    PGE byłoi niedawno po 19.20 szło milionami od SP , to znaczy IDIOCI z fundow to pokupowali, boje sie ze pepiki maja kurs CEZ w d,,,, a po co im kurs jak oni chca papu z dywidendy miec??
    chyba racje ma gośc ktory twierdzi ze skupuja bo dzielic sie niechca dywidenda?? to to trza zanizac żeby fajnie kupić
  • Re: co to za kurs SE ? Autor: ~kto mi odpowie ? [164.126.201.*]
    Mniej info u nas, więcej za granicą, czemu Cez został tak wyceniony? Aby nie być monopolistą, musiał sprzedać elektrownie o dużej mocy - Chvaletice. Kolejna rzecz ceny za prawa do emisji co2. W Czechach jedna z partii w dobie kryzysu chce podnieść podatki od przychodu na 30%, partia ma dobre notowania w społeczeństwie. Te wszystkie drobiazgi zostały wzięte przez analityków pod uwagę, stad niskie rekomendacje. Nie fajnie też dla Cezu było w Albanii i w Bułgarii. Mam nadzieję, że UE odpuści podwyżki za prawa do emisji co2. Gdyby tak udało się Cez z naszą Energią, wzbogacił by się o 600 milonów zysku netto - liczyć trzeba na powtarzalność tych wyników. Ponoć Cez jest zainteresowany rynkami z Europy Środkowej. Co myślicie?
[x]
CEZ 0,27% 224,00 2025-11-27 16:09:00
2025-11-11
Financial results in Q1-Q3 2025
2025-10-03
Interest Payment Notice
2025-09-16
Interest Payment Notice
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać