prawda napisz coś merytorycznie... może o transakcjach między spółką a rodziną...
może o zadłużeniu krótkoterminowym
może o portalu ogłoszeń
może o firmie inwestycyjnej co to Północ kupiła od rodziny?
do wyboru daję kilka tematów żebyś się mógł wykazać.....
Krakowianin ma rację. Rodzina umie liczyć ale nie umie nawet napisać korekty raportu. Zaraz bedzie korekta do korekty. Jeżeli zmieniają dane w sprawozdaniu to i powinni zmienić dane w komentarzu.
Przez następne "X" lat posiadacze akcji czuć będą wpływ "wartości godziwej" na wyniki i przepływy / brak dywidendy.
Jeszcze dwa lata temu wydawało się że to "perspektywiczna" spółka która odbije w lepszych czasach. Dziś widać że "transakcja rodzinna" nawet przez dwadziesia lat nie wygeneruje zysków. Każdy kto kupi akcje będzie dawcą kapitału.
1. Wynik skonsolidowany 19,5 miliona zysku vs prognozowanych przez analityków 12mln
2. Wzrost przychodów o 70% r/r
3. Rekomendacje analityków 4 poważnych instytucji - KUPUJ z ceną docelową 22 PLN (rekomendacje wydane przed publikacją wczorajszą wyników)
4. Rozpoczęli działalność na rynkach zagranicznych i pomimo kosztów z tym związanych zanotowali rekordowe wyniki
5. P/BV - [color=green]0,39[/color]
6. Przejęcie rosyjskiego podmiotu z branży
7. Wchodzą fundusze
8. Firmy z branży (np. KRUK) mają wyceny kilkukrotnie wyższe
9. Jesteśmy w trakcie wybicia w górę] po kilkuletniej konsolidacji!
dla mnie ta spółka jest największą perłą na GPW. Powinna wzrosnąć w tym roku jakieś 300-400%
Szkoda ze nie napisałeś ze za sto lat, po prostu duren, zakupiona nieruchomość bedzie niedługo sprzedana i to ze sporym zyskiem, liczyłem ze przecieki bedą w lipcu ale temat się przedłuża.Fakt ten obudzi Ciebie i podobnych Krakowianinowi z ręka w nocniku.
Kompletny idiota , pisze to co wiem za to twoje głupstwa o zadluzniu które zniszczy firmę są kłamstwem, nie masz pojęcia o biznesie i tracisz , przypominam ze przewaliles sporo kasy na Petrolu dzięki swojemu ,, bystremu" umysłowi.
Dodam ze po planowanym dilu wskaźniki wywala w gore i szybko zobaczymy jeden zł dodatkowaym atutem bedzie chęć wejścia na główny parkiet. ( koncem ubiegłego roku prezes mówil w wywiadzie)Na razie Sumatowie spokojnie dokupuja akcje , wiedza ze po zraalizowniu planu zarobią krocie.