100 tyś na kupnie leży po 1,20 zł ponad 100 poszło po 1,21.
Może dlatego kurs był ostatnio tak powstrzymywany ze względu na umówione transakcje
W końcu znalazł się kolejny na akcje duona doskonale wie że jest sprzedający który otrzymał akcje po PBG i teraz jest wymiana.
Oczywiście jest to hipoteza która z rzeczywistością może mieć 0% prawdy, takie gdybanie z mojej strony, ale gdyby tak było to świetna wiadomość dla nas po pierwsze sprzedający akcje od PBG kurczy się a kupujący widzi duona jako dobrą inwestycję i kupuje powyżej 1,20 zł. a nam zostaje czekać i obserwować ich zagrywki.
Podaż robi na was wrażenie, każdy widzi to co chce widzieć.
Przecież jest wymiana pakietów więc podaż popyt się równoważy więc o jakiej przerażającej podaży mówicie? inni mogą powiedzieć poszło w jednej transakcji kupna powyżej 100 tysięcy akcji a drugie 100 ktoś położył na kupnie i może jako optymista odebrać to jako przerażający wręcz popyt skąd wy takie określenia bierzecie.
Podczas takich wymian na nic zdaje się AT po zakrzywia rzeczywistość, ale każdy jest kowalem swojego losu więc jak uważasz że to podaż i kurs się osunie sprzedawaj póki masz możliwość na tych poziomach, ja jestem póki co spokojny o spółkę więcej optymizmu niedługo wyniki i podniesiona prognoza.
To się wstrzeliłem z komentarzem, ale tak na poważnie coraz ciekawiej się robi i wig20 musisz przyznać że komentarze z przed paru tygodni o tym jak zachowa się kurs oczywiście moim subiektywnym zdaniem że jednak fundamenty przebijają AT i będziesz chyba musiał znowu poddać analizie wykres, ważne że 75% akcji masz na longa dzięki temu i pewnie tobie humor się po dzisiejszej sesji poprawił i może troszkę większym optymistą już jesteś?
Pozdrawiam
Oczywiście chodziło wig20 że w ostatnim okresie AF na tej spółce w danym momencie odgrywa większą rolę niż AT biorąc pod uwagę wydarzenia( umowa w Czechach oraz wyniki i prognoza na rok 2013) choć w długim terminie zawsze AF jest najważniejsza. Dobra kończę pisanie bo zaczynam sam ze sobą pisać i będąc trochę złośliwym dzisiaj co niektórzy też widzieli potężną podaż? proszę nie brać to do siebie ale żeby nie było słodko na forum trochę uszczypliwości z mojej strony się przyda pozdrawiam.
dzisiaj chyba nawet zadni okropni spekulanjci nam nie wskoczyli, za szybka akcje zrobili. Ciekawy jestem ciekaw na ile wyceniasz spolke czy postawiles sobie jakis prog cenowy od ktorego chcesz sprzedawac akcje? czy np bedziesz trzymal dopoki spolka bedzie sie rozwijala i poprawiala wyniki? w sumie to pytanie rowniesz kieruje do Ciekawego, WIG20, Pablo, tomasza.z, Kiusa, xyz , Bufona , oOo.
jeszcze jedno ja z AT jestem laikiem, jak wchodze to tylko w fundamenty. Dlatego chcialem kogos bardziej obeznanego prosic o wypisanie istotnych oporow ktore mamy przed soba, te w glugim terminie tez jesli w ogole da sie takie wyznaczyc. z gory dziekuje
Jutro albo dojedzie do 1.44/45 zamknie lukę i się cofamy (korekta, chłodzenie) albo pojedzie wbrew wszystkiemu, bo np. za dwa dni pójdzie istotne info.
Kolego Mars ja osobiście mam sentyment do tej spółki wiec nie jestem żadnym wyznacznikiem ale moim skromnym zdaniem po długoletnim trendzie spadkowym od ok.pół roku zaczeliśmy długoletni trend wzrostowy!
Ja na każdej większej korekcie dokupuje pomału akcje i czekam a ponieważ mam czas i kasa nie jest potrzebna to trudno określić jaki poziom mnie interesuje.
To zależy zpewne od wielu czynników np.załamania całego rynku.
Ogólnie jestem optymistą i tą jedyną spółkę mam naprawdę długoterminowo nie bedę podawał kwot bo za chwilke ktoś się zacznie śmiać:)
Dzisiaj ładny dzień niestety zamkneliśmy się w niedobrym miejscu i teraz pytanie czy jutro przebijemy 1.34 czy pomału w dół i za jakiś czas kolejny atak.
no nic wcześniej czy później to się stanie a im później tym bardziej obkupie sie na niższych poziomach:)
Pozdrowiam posiadaczy i życzę wytrwania
mnie AT i poziomy nie interesują .
Wróżką nie jestem , mam część b.dobrej firmy i chcę ją mieć na lata ,myślę że za parę lat zakup zwróci się w dywidendach.