• NOO NOO :) Autor: ~mirko [5.184.148.*]
    w sumie tak.. niby gorzej niz poprzednio, ale jak tendencja sie zachowa to rok moze byc zajeeee :)

http://www.finweb.pl/firmy/handel/9332-2-4-mln-zl-zysku-novity-w-pierwszym-polroczu
  • Re: NOO NOO :) Autor: ~radek79 [46.112.32.*]
    Wyniki za czerwiec lepsze niż za czerwiec 2012 i lepsze niż za czerwiec 2011. Jeżeli zachowają tendencję, a wszystko na to wskazuje, to będzie dobrze.
  • Re: NOO NOO :) Autor: esper_ [195.150.66.*]
    Hehe - lepsze? 3 mln realne w ubiegłym roku za pierwsze pół roku, a w obecnym około 2,4 za analogiczny okres... Zysk jest, ale ja tu nie widzę tendencji wzrostowej :]
  • Re: NOO NOO :) Autor: ~radek79 [46.112.32.*]
    To weź dane za II kwartał 2013 i za II kwartał 2012, nie za całe półrocze, to zobaczysz co Ci z tego wyjdzie.

Chodziło mi o tendencję m/m w II kwartale 2013.
  • Re: NOO NOO :) Autor: esper_ [194.146.254.*]
    Oczywiście można porównać miesiąc do miesiąca, jednak to szukanie światełka w ciemnym tunelu :) W ubiegłym roku było 3mln przez pół roku i 6 mln za rok. Obecnie mamy półmetek i 20% gorszy wynik. Czyli musieliby poprawić się o 50% względem pierwszego półrocza 2013 aby wyrównać wynik z 2012 - wyrównać! a gdzie tu wzrost choćby proporcjonalny do wzrostu dywidendy ~10% r/r ?

Ja im oczywiście życzę jak najlepiej (stanowią 99% mojego portfela), jednak po co zaklinać rzeczywistość? Lepiej zdawać sobie sprawę z rzeczywistości ^_-
  • Re: NOO NOO :) Autor: ~bogus [83.25.39.*]
    wyniki za I kwartał sa lepsze niż w 2011 i duzo lepsze niż w 2010 .
    za czerwiec 2013 są najlepsze czerwcowe od lat .
  • Re: NOO NOO :) Autor: ~radek79 [164.126.107.*]
    Dlatego napisałem esperowi, że tendencja m/m wygląda obiecująco. Czekamy na następne raporty żeby wyciągnąć pełniejszy obraz.
  • Re: NOO NOO :) Autor: ~radek79 [164.126.107.*]
    ja nigdzie nie zaklinam rzeczywistości tylko analizuję fakty. Fakty są takie, że zanotowali identyczne wyniki w II kwartale 2013 jak w II kwartale 2012, oprócz pozycja przychody.
    I kwartał był wyraźnie gorszy, ale to było widać w całej gospodarce, która praktycznie stanęła.

Od września idzie pod wynajem spora powierzchnia. Czy przejdzie to w wynajem długoterminowy zobaczymy.
    Od grudnia możliwy wynajem na 5 lat.
    Rozkręcają się jeżeli chodzi o konfekcjonowanie na rynek detaliczny.
    Jak widać po raportach igłowanie mechaniczne jest nierentowne i w to miejsce wypadałoby uruchomić coś rentownego, na przykład konfekcjonowanie na rynek detaliczny na dużą skalę czy zakupić nową, wydajniejszą maszynę do igłowania wodnego.Jak to zostanie rozwiązane czas pokaże.

Jeżeli w wynikach będzie widać stała tendencję wzrostową według mnie wyższa dywidenda niż ta za 2012 rok jest niezagrożona.
  • Re: NOO NOO :) Autor: ~bogus [83.11.233.*]
    do 4,50 moga wypłacać bez żadnych istotnych ruchów, bo tyle zarabiają.
    jak zaczna wyrabiać więcej to i wypłaty moga być wieksze.
    Zamknięcie nierentownych działów bez istotnej rewitalizacji parku maszynowego oznaczają zwolnienia , ale to nie bedzie fair wobec załogi.
  • Re: NOO NOO :) Autor: ~radek79 [46.113.131.*]
    Zgadza się. Myślę, że zrobią tak, że będzie wilk syty i owca cała .
[x]
NOVITA -2,70% 108,00 2025-11-07 13:26:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.