• GTC - cena docelowa 11 zł Autor: ~gtc [46.169.113.*]
    obstawiam na sierpień po wynikach za II KW, a Wy ?
  • Re: GTC - cena docelowa 11 zł Autor: ~handzolek [188.33.28.*]
    wyniki sa 20 sierpnia to jak polowa?
    a czemu ma byc 11zeta?
    chyba nie sadzisz ze wyniki beda na +++++++++++
  • Re: GTC - cena docelowa 11 zł Autor: ~szatan [79.110.10.*]
    przepakowanie akcji po 8.35
    już 180 000 dzisiaj
  • Re: GTC - cena docelowa 11 zł Autor: ~querry [86.181.27.*]
    jak GTM ma wrosnac jezeli ma tak slabe wykiki?:
    -przychody kwartalne - spadek
    - przychody 12mies- spadek
    -zysk netto spadek o 96%
    -stan gotowki - spadek?
  • Re: GTC - cena docelowa 11 zł Autor: ~GTC [77.114.73.*]
    w ciągu 2 tygodni 11 zł zobaczymy
  • Re: GTC - cena docelowa 11 zł Autor: ~handzolek [31.174.97.*]
    chyba cię straszy.jak bedzie 9 to bedzie dobrze.ale jak bedzie tyle co mówisz stawiam litrową whisky.co ty na to?
    a tak z ciekawości masz jakies info ? przeczucie czy tylko taka ściemka ?
  • Re: GTC - cena docelowa 11 zł Autor: ~baba [88.199.62.*]
    Kiedy GTC podaje wyniki finansowe?
  • Re: GTC - cena docelowa 11 zł Autor: ~handzolek [83.22.215.*]
    20 sierpien
  • Re: GTC - cena docelowa 20 zł Autor: ~ABC [109.243.185.*]
    http://stooq.pl/mol/?id=8961

Piątkowy faworyt - GTC
    Tomasz Gessner - Dom Maklerski BDM
    5 Sierpnia 2013 14:52

W końcówce piątkowej sesji szukaliśmy jeszcze komponentów w WIG20 (WIG20), które za bardzo nie wyskoczyły w górę, ale względnie dobrze rokują. Na bazie tych kryteriów wyłoniony został GTC, który zaliczył lekkie wzmocnienie na finiszu sesji i obecnie próbuje walczyć o kontynuację podejścia, mierząc się pod względem skali zwyżki z Bankiem Handlowym. Układ sił preferuje tu wariant dalszego wzmocnienia, choć dziś pewnym mankamentem są niestety obroty, które niekoniecznie potwierdzają wiarygodność ruchu.
  • Re: GTC - cena docelowa 20 zł Autor: ~handzolek [31.174.185.*]
    20 zł kiedy za 3 lata?
  • Re: GTC - cena docelowa 20 zł Autor: ~ABC [109.243.185.*]
    Dnia 2013-08-06 o godz. 21:31 ~handzolek napisał(a):
    > 20 zł kiedy za 3 lata?

może tak być do końca roku , spodziewam się mocnego wybicia w górę w okolice 20 zł , z formacji RGR może to nastąpić po przebiciu 11 zł tak mówi AT a jak będzie zobaczymy widać po kreskach że trend powoli się zmienia na pro-wzrostowy ,...
  • Re: GTC - cena docelowa 11 zł Autor: maciej562 [62.21.122.*]
    Zobacz mój nowy wpis dotyczacy GTC na moim blogu
    http://www.inwestujblog.pl

pozdrawiam Maciej
  • Re: GTC - cena docelowa 11 zł Autor: ~Kelt9 [95.48.169.*]
    ostatni lokalny szczyt na intra 8,8 wybity :-) trend wzrostowy się wzmacnia

więc coraz bliżej tych 11zł
  • GTC - aktualne kreski Autor: ~Kelt9 [95.48.169.*]
    świece interwał 4h + średnie 15,30,45 + wolumen + ROC

http://i.imgur.com/Df3RkT6.png
  • Re: GTC - aktualne kreski Autor: ~ABC [31.174.90.*]
    POWINIEN WRÓCIĆ NA 20
  • Re: GTC - aktualne kreski Autor: ~HANDZOLEK [83.22.207.*]
    JASNE A NIBY KIEDY?
  • Re: GTC - cena docelowa 11 zł Autor: ~handzolek [109.243.251.*]
    i co sądzicie o dzisiejszej sesji?
  • Re: GTC - cena docelowa 11 zł Autor: ~herh [212.69.68.*]
    nieźle się zesrało na koniec :(((
    zobaczymy co będzie jutro
  • Re: GTC - cena docelowa 11 zł Autor: ~herh [212.69.68.*]
    nieźle się ze** na koniec :(((
    zobaczymy co będzie jutro
  • Re: GTC - cena docelowa 11 zł Autor: ~handzolek [109.243.251.*]
    no ja myslalem ze bedzie 8,90 utrzymane czemuj tak spadł?
  • Re: GTC - cena docelowa 11 zł Autor: Seitaro [89.74.138.*]
    Bo ludzie sprzedawali.... Na razie nie uważam zeby to był moment na inwestycję w ta spółkę. Sa lepsze z tej branży. Niebawem będzie krach a GTC jako składnik WIG20 oberwie solidnie jeżeli dojdzie do tego. ja czekam na krach. Wtedy biore KGHM (tzn dokupuje) i GTC. Moge sie mylic, ale czekam.. Jak nie to trudno, ale mam inne lepsze spółki w których wole trzymac hajs niż tutaj.
  • Re: GTC - cena docelowa 11 zł Autor: ~ABC [31.174.90.*]
    Dnia 2013-08-09 o godz. 15:07 Seitaro napisał(a):
    > Bo ludzie sprzedawali.... Na razie nie uważam zeby to był
    > moment na inwestycję w ta spółkę. Sa lepsze z tej branży.
    > Niebawem będzie krach a GTC jako składnik WIG20 oberwie
    > solidnie jeżeli dojdzie do tego. ja czekam na krach. Wtedy
    > biore KGHM (tzn dokupuje) i GTC. Moge sie mylic, ale
    > czekam.. Jak nie to trudno, ale mam inne lepsze spółki w
    > których wole trzymac hajs niż tutaj.

a czemu ma być krach na GTC ? na wielu spółkach jest już hossa , straszenie kryzysem na nikim już nie robi wrażenia , więc teraz czas na hossę !,....a Ty czekaj na KRACH :)
    Ja nie straszę... QE3 proszę Pana. I w ciągu 6 tygodni rypnie. Rynek amerykański jest wykupiony. Urósł o 20% w tym roku, a zyski spółek wzrosły o 5-6%.. U nas pasuje jeszcze trochę wzrostów nabić bo już sie poprawiły nastroje inwestorów... Dojdziemy znów do poziomu 60% byków i razem z amerykanami polecimy.... Może to być w przyszłym tygodniu lub kazdym z następnych 6. GTC jeszcze zdąży poleciec w dół, a ja wolę patrzeć na PPG, Polnord lub dra krótkoterminowych wyjadaczy Gant, ale tam jest ogromne ryzyko, tylko, że fajne układy techniczne się rysują ostatnio, i az mnie zaczeło kusić, jak byłem do tej pory przeciwny.

Powtarzam enty raz. Będzie zjazd i to ostry z powodu QE3. Po nim lub przed nim nastąpi ostry wystrzał w górę z powodu naszego OFE (dla całości WIG20 prawdopodobnie 20-30%). I to będzie tez jakoś w sierpniu-wrzesniu. Trzeba tylko obserwować kiedy.
  • Re: GTC - cena docelowa 11 zł Autor: ~handzolek [164.126.43.*]
    No Nostradamus przy tobie to pikuś.
    Od razu Nostradamus... Trzeba mieć jakieś założenia, ale wszystko się zmienia. Za parę dni możemy być w zupełnie innej sytuacji...

Proponuje obserwować moje analizy na Polnordzie (tam sytuacja jest rozwojowa... nie rozstrzygnęło się będzie dalej rosło czy korekta) i wchodzić bez niczego w PPG, bo tam zostaje jeszcze ruch conajmniej do 35 groszy (aktualnie jesteśmy w strefie 26-28 groszy, ja mówiłem o wejściu na poziomach 18-19 groszy kiedy uśredniłem się po tym śmiesznym zjeździe od debiutu na GPW. 35 groszy w pierwszym rzucie... Okolice złotówki to cel do końca roku.

A przynajmniej obserwujcie te spółki w najbliższych miesiącach. Sami zobaczycie.

Na Gancie też jest teraz fajny i bardzo przejrzysty układ.

Wyszedłem z Polnordu z zyskiem 15% w 11 dni. Miałem juz lepsze strzały, ale trudno. Akurat trafiło się tak, że zaczeła sie korekta w stanach (tzn dopiero jest sygnał do korekty na eurodolarze). Zobaczycie kursy na GTC o jakich dziś nawet wam sie nie sni.

Jezeli przebicie od góry linii trendu wzrostowego na eurodolarze lekko powyzej 1,328 jest prawdziwe, a powinno być, bo dzisiejsze dane przeczyłyby takiemu ruchowi co go uwiarygadnia. Znów beda promocje na giełdzie, a kto ma rachunek na kontrakty niech włazi na wzrost usdpln póki czas...
    No i co teraz powiesz ? Od 9 zeta masz już poniżej 7,5 :) A to myślę nie koniec :) Zamiast gadać o Nostradamusie trzeba było chociaż sprawdzić pare informacji czy czasem nie mam racji....
  • Re: GTC - cena docelowa 11 zł Autor: ~handzolek [164.126.207.*]
    gdzie się podział ten ekspert co pisal że na koniec sierpnia spokojnie 11 zł a potem 20 zł na koniec roku? jakoś się nie udziela?
  • Re: GTC - cena docelowa 11 zł Autor: ~Kuba [91.193.12.*]
    Wyniki finansowe oraz działalność GTC w I półroczu 2013 roku Szczegóły telekonferencji:Data: 20 sierpnia 20.Tyle w temacie.
  • Re: GTC - cena docelowa 11 zł Autor: ~handzolek [164.127.22.*]
    kiedy 11?
  • wyniki Autor: ~herh [85.202.153.*]
    ale k... syf :/
    No pała mięknie :(
  • Re: GTC - cena docelowa 11 zł Autor: ~klops [31.174.198.*]
    Dnia 2013-07-18 o godz. 10:57 ~gtc napisał(a):
    > obstawiam na sierpień po wynikach za II KW, a Wy ?
  • Re: GTC - cena docelowa 11 zł Autor: ~vvvvv [5.173.82.*]
    co za syfiasta firma od 2 lat wykazują co kwartał straty ,...
  • Re: GTC - cena docelowa 11 zł Autor: ~simonamman [164.127.203.*]
    wyniki kiszka..

http://www.finweb.pl/firmy/inne-uslugi/9764-gtc-w-dalszym-ciagu-na-minusie

zobaczymy, co z tego wyjdzie..
    No to teraz obserwujcie kurs. To był ostatni zły kwartał dla GTC. Kurs nieco spadnie jeszcze, taka mam nadzieję i tak wychodzi z układu, ale w granicach miesiąca pojawi sie ten dołek (może jutro a może później, zależy od pewnych danych i od Rostowskiego).

A potem wzrosty będą takie, że aż miło będzie patrzeć :D
    Wziąłem po 7,58. To chyba jest ten moment. Zobaczymy.
  • Re: GTC - cena docelowa 11 zł Autor: ~handzolekc [5.173.57.*]
    hyba cie p...ojebalo
    A Ty jak zwykle rzeczowo, na temat, kulturalnie no i jak widzę po fixingu również trafnie... :P Żal.
  • Re: GTC - cena docelowa 11 zł Autor: ~handzolek [31.174.18.*]
    a jak mam pisac jak leci na leb na szyje .myszlisz ze nie chce zeby byl po 11 ? tez jestem w tym utopiony tak jak ty.ale wkurwia mnie ciagl;e 7 i 8 zeta
    No to się sprawa rozwiązała... Spokojnie GTC wzrośnie, cierpliwości. na jesieni będzie fajnie. Wspomnisz me słowa.

A ja nie jestem utopiony. Poprzednio kupiłem po 8,18 i sprzedałem po 12 dniach po 8,51. Teraz kupiłem po 7,58 i czekam czy wyjdziemy ponad 8 zł czy znów trzeba sprzedać.
  • Re: GTC - cena docelowa 11 zł Autor: ~Polnord [188.33.3.*]
    Panowie. W tej chwili moim zdaniem najbardziej perspektywicznymi spółkami są spółki deweloperskie. Jedna jest szczególnie ciekawa, mianowicie Polnord. Jej C/WK wynosi ok.0,1 !! Pole do wzrostów ogromne, wartość księgowa opiera się na majątku spółki w postaci banku ziemi i nieruchomości. W piątek Odbędzie się Walne na którym główny akcjonariusz zamierza wprowadzić emisję z PP dla wszystkich akcjonariuszy po wartości nominalnej!! (http://gielda.onet.pl/prokom-chce-by-polnord-wyemitowal-7-mln-nowych-akc,18726,5570106,1,news-detal)
    W chwili obecnej mamy odwrócenie trendu na spółkach deweloperskich(http://forsal.pl/artykuly/725739,pozwolenia-na-budowe-domow-w-usa-wzrosly-do-943-tys-w-lipcu.html

http://forsal.pl/artykuly/725971,zysk-netto-jhm-development-wzrosl-r-r-do-2-42-mln-zl-w-i-pol-2013-r.html
    http://biznes.pl/magazyny/nieruchomosci/dewelopment/kupujemy-mieszkania-deweloperzy-zaskoczeni,5571306,magazyn-detal.html)
    Nieruchomości to pewna lokata. Zwłaszcza kiedy ożywia się rynek budowlany w Polsce i na świecie i widać pierwsze jaskółki po kryzysie z 2009
    Radzę pryjrzeć się szczególnie tej spółce deweloperskiej. To jest historyczna okazja o której długo będzie się mówiło. Kapitał ucieka z surowców na akcje i budynki.
[x]
GTC -0,24% 4,16 2025-10-02 15:52:02
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.