chyba cię straszy.jak bedzie 9 to bedzie dobrze.ale jak bedzie tyle co mówisz stawiam litrową whisky.co ty na to?
a tak z ciekawości masz jakies info ? przeczucie czy tylko taka ściemka ?
Piątkowy faworyt - GTC
Tomasz Gessner - Dom Maklerski BDM
5 Sierpnia 2013 14:52
W końcówce piątkowej sesji szukaliśmy jeszcze komponentów w WIG20 (WIG20), które za bardzo nie wyskoczyły w górę, ale względnie dobrze rokują. Na bazie tych kryteriów wyłoniony został GTC, który zaliczył lekkie wzmocnienie na finiszu sesji i obecnie próbuje walczyć o kontynuację podejścia, mierząc się pod względem skali zwyżki z Bankiem Handlowym. Układ sił preferuje tu wariant dalszego wzmocnienia, choć dziś pewnym mankamentem są niestety obroty, które niekoniecznie potwierdzają wiarygodność ruchu.
Dnia 2013-08-06 o godz. 21:31 ~handzolek napisał(a):
> 20 zł kiedy za 3 lata?
może tak być do końca roku , spodziewam się mocnego wybicia w górę w okolice 20 zł , z formacji RGR może to nastąpić po przebiciu 11 zł tak mówi AT a jak będzie zobaczymy widać po kreskach że trend powoli się zmienia na pro-wzrostowy ,...
Bo ludzie sprzedawali.... Na razie nie uważam zeby to był moment na inwestycję w ta spółkę. Sa lepsze z tej branży. Niebawem będzie krach a GTC jako składnik WIG20 oberwie solidnie jeżeli dojdzie do tego. ja czekam na krach. Wtedy biore KGHM (tzn dokupuje) i GTC. Moge sie mylic, ale czekam.. Jak nie to trudno, ale mam inne lepsze spółki w których wole trzymac hajs niż tutaj.
Dnia 2013-08-09 o godz. 15:07 Seitaro napisał(a):
> Bo ludzie sprzedawali.... Na razie nie uważam zeby to był
> moment na inwestycję w ta spółkę. Sa lepsze z tej branży.
> Niebawem będzie krach a GTC jako składnik WIG20 oberwie
> solidnie jeżeli dojdzie do tego. ja czekam na krach. Wtedy
> biore KGHM (tzn dokupuje) i GTC. Moge sie mylic, ale
> czekam.. Jak nie to trudno, ale mam inne lepsze spółki w
> których wole trzymac hajs niż tutaj.
a czemu ma być krach na GTC ? na wielu spółkach jest już hossa , straszenie kryzysem na nikim już nie robi wrażenia , więc teraz czas na hossę !,....a Ty czekaj na KRACH :)
Ja nie straszę... QE3 proszę Pana. I w ciągu 6 tygodni rypnie. Rynek amerykański jest wykupiony. Urósł o 20% w tym roku, a zyski spółek wzrosły o 5-6%.. U nas pasuje jeszcze trochę wzrostów nabić bo już sie poprawiły nastroje inwestorów... Dojdziemy znów do poziomu 60% byków i razem z amerykanami polecimy.... Może to być w przyszłym tygodniu lub kazdym z następnych 6. GTC jeszcze zdąży poleciec w dół, a ja wolę patrzeć na PPG, Polnord lub dra krótkoterminowych wyjadaczy Gant, ale tam jest ogromne ryzyko, tylko, że fajne układy techniczne się rysują ostatnio, i az mnie zaczeło kusić, jak byłem do tej pory przeciwny.
Powtarzam enty raz. Będzie zjazd i to ostry z powodu QE3. Po nim lub przed nim nastąpi ostry wystrzał w górę z powodu naszego OFE (dla całości WIG20 prawdopodobnie 20-30%). I to będzie tez jakoś w sierpniu-wrzesniu. Trzeba tylko obserwować kiedy.
Od razu Nostradamus... Trzeba mieć jakieś założenia, ale wszystko się zmienia. Za parę dni możemy być w zupełnie innej sytuacji...
Proponuje obserwować moje analizy na Polnordzie (tam sytuacja jest rozwojowa... nie rozstrzygnęło się będzie dalej rosło czy korekta) i wchodzić bez niczego w PPG, bo tam zostaje jeszcze ruch conajmniej do 35 groszy (aktualnie jesteśmy w strefie 26-28 groszy, ja mówiłem o wejściu na poziomach 18-19 groszy kiedy uśredniłem się po tym śmiesznym zjeździe od debiutu na GPW. 35 groszy w pierwszym rzucie... Okolice złotówki to cel do końca roku.
A przynajmniej obserwujcie te spółki w najbliższych miesiącach. Sami zobaczycie.
Na Gancie też jest teraz fajny i bardzo przejrzysty układ.
Wyszedłem z Polnordu z zyskiem 15% w 11 dni. Miałem juz lepsze strzały, ale trudno. Akurat trafiło się tak, że zaczeła sie korekta w stanach (tzn dopiero jest sygnał do korekty na eurodolarze). Zobaczycie kursy na GTC o jakich dziś nawet wam sie nie sni.
Jezeli przebicie od góry linii trendu wzrostowego na eurodolarze lekko powyzej 1,328 jest prawdziwe, a powinno być, bo dzisiejsze dane przeczyłyby takiemu ruchowi co go uwiarygadnia. Znów beda promocje na giełdzie, a kto ma rachunek na kontrakty niech włazi na wzrost usdpln póki czas...
No i co teraz powiesz ? Od 9 zeta masz już poniżej 7,5 :) A to myślę nie koniec :) Zamiast gadać o Nostradamusie trzeba było chociaż sprawdzić pare informacji czy czasem nie mam racji....
No to teraz obserwujcie kurs. To był ostatni zły kwartał dla GTC. Kurs nieco spadnie jeszcze, taka mam nadzieję i tak wychodzi z układu, ale w granicach miesiąca pojawi sie ten dołek (może jutro a może później, zależy od pewnych danych i od Rostowskiego).
A potem wzrosty będą takie, że aż miło będzie patrzeć :D
a jak mam pisac jak leci na leb na szyje .myszlisz ze nie chce zeby byl po 11 ? tez jestem w tym utopiony tak jak ty.ale wkurwia mnie ciagl;e 7 i 8 zeta
No to się sprawa rozwiązała... Spokojnie GTC wzrośnie, cierpliwości. na jesieni będzie fajnie. Wspomnisz me słowa.
A ja nie jestem utopiony. Poprzednio kupiłem po 8,18 i sprzedałem po 12 dniach po 8,51. Teraz kupiłem po 7,58 i czekam czy wyjdziemy ponad 8 zł czy znów trzeba sprzedać.
Panowie. W tej chwili moim zdaniem najbardziej perspektywicznymi spółkami są spółki deweloperskie. Jedna jest szczególnie ciekawa, mianowicie Polnord. Jej C/WK wynosi ok.0,1 !! Pole do wzrostów ogromne, wartość księgowa opiera się na majątku spółki w postaci banku ziemi i nieruchomości. W piątek Odbędzie się Walne na którym główny akcjonariusz zamierza wprowadzić emisję z PP dla wszystkich akcjonariuszy po wartości nominalnej!! (http://gielda.onet.pl/prokom-chce-by-polnord-wyemitowal-7-mln-nowych-akc,18726,5570106,1,news-detal)
W chwili obecnej mamy odwrócenie trendu na spółkach deweloperskich(http://forsal.pl/artykuly/725739,pozwolenia-na-budowe-domow-w-usa-wzrosly-do-943-tys-w-lipcu.html
http://forsal.pl/artykuly/725971,zysk-netto-jhm-development-wzrosl-r-r-do-2-42-mln-zl-w-i-pol-2013-r.html
http://biznes.pl/magazyny/nieruchomosci/dewelopment/kupujemy-mieszkania-deweloperzy-zaskoczeni,5571306,magazyn-detal.html)
Nieruchomości to pewna lokata. Zwłaszcza kiedy ożywia się rynek budowlany w Polsce i na świecie i widać pierwsze jaskółki po kryzysie z 2009
Radzę pryjrzeć się szczególnie tej spółce deweloperskiej. To jest historyczna okazja o której długo będzie się mówiło. Kapitał ucieka z surowców na akcje i budynki.