Tak jak pisałem wcześniej - 13 mln DOTACJI PRZYZNANO i to jest kwota realna.
Natomiast przeszacowywania aktywów to działania wirtualno - księgowe.
pytanie czemu to służy, niech na nie każdy rozsądny sobie odpowie sam. Przeszacować można raz w dół raz w górę...
No wlasnie nie wiadomo :D
Chca zrobic emisje akcji.Jak zrobia emisje na tych poziomach to nie ma sensu tu siedziec,bo jak jebna kilka milionow akcji w rynek to kurs sie zwali.
scenariusz może być taki:
wpływa dotacja- zysk 13 mln - jest piękny zysk, a jak potem sprzedamy jakieś aktywa dużo drożej niż obecnie zostało wycenione, to mamy tez ładny zysk, wszystko to powoduje, że raptem spółka jest znoszącą złote jaja, a a ten kto nie kupi jej akcji jest skończonym idiotą bez wyobraźni. Wtedy dajemy emisję, i raczej nie po obecnych cenach.
To wszystko trzyma się kupy i ma sens, i tylko wtedy emisja zakończy się powodzeniem i po dobrych cenach. Spółka zgromadzi duży kapitał na planowane inwestycje i wypracuje realne zyski, bo teoretycznie plan jest OK, potrzebna jest tylko gotówka. Następnie spirala powodzenia się nakręca i kurs dalej pnie się w górę. Oczywiście w międzyczasie ląduje na głównym parkiecie.
Prześlijcie ten scenariusz do spółki, niech przemyślą....
Postepowanie spolki reczej nie zacheca do inwestowania w jej walory.Spolka zacznie zarabiac to znajda sie chetni na jej akcje.Poki co pozostaje pykanie malymi pakietami.Kupno po 60 sprzedaz po 70.Albo czekanie.
Jesli zarzad zrobi emisje na tych poziomach to sam sobie strzeli w kolano.Chyba,ze znajda inwestora.W co watpie.Dlatego wszystkim radze przed emisja uciec,bo kurs sie nie podniesie bardzo dlugo.
Mają w garści ogromne dofinansowanie. Trzeba by być nie lada artystą, żeby to spieprzyć.
Moja rada dla zarządu - nie bawić się w gierki, tylko robić jak piszę a będzie dobrze, nawet bardzo dobrze. Czas na gierki przyjdzie gdy kurs będzie wysoki, tylko wtedy, to będzie już gra - prawdziwa gra i ogromne pieniądze przede wszystkim dla was, a nie gierki. Można też wszystko spartolić, jak będzie dalej taki poziom komunikacji z inwestorami. Jak chcecie pieniędzy z rynku, to rynek musi wam wierzyć, drodzy Panowie i Panie.
Tak sobie mysle,ze zaczekam z wywaleniem akcji.Mialem podjac decyzje po wynikach,ale zostane do emisji.Bo wedlug mnie nie zrobia emisji po 60gr.Az takimi glabami nie sa.Tym bardziej,ze pieniedzy tych nie potrzebuje :)