nic się kupy nie trzyma,
po pierwsze- dlaczego tak zaciekle walczyli o odwieszenie notowań,
godzili się na wszystko byle nie być wykluczonym,
po drugie- po odwieszeniu natychmiast dołowali kurs,
chociaż powinno być odwrotnie,
po trzecie- podejrzewam a wręcz jestem pewien, że FF to ok. 30% jak nie więcej,
po czwarte- nigdy nie można było liczyć na terminowe infa,
teraz z wyprzedzeniem, do walnego kupa czasu a tu już podają harmonogram,
leszcz nie został wystraszony wcześniej, teraz idą po trupach do celu,
a cel jest taki, zebrać jak najwięcej, a później podać komunikat,
,,że w związku z wypełnieniem opinii prawnej, zarząd zmienił treść projektu uchwały"
itd. a wszystko dla dobra akcjonariuszy,
tylko, że wtedy FF będzie faktycznie 9%
Jutro pewnie poleci wszystko w dół, zresztą sami będą mieć w tym interes i będą dołować,
To są moje przemyślenia, o kasę trzeba dbać ale tu jest prawdziwe skur*,
gdyby ludzie byli konsekwentni i po wielkim wałku krawczyków który miał miejsce parę lat temu olał tych panów, to teraz taplali by się we własnym gównie a tak ludzie nic się nie uczą i dalej dają się nabierać.
zasada jest prosta, jak ktoś raz cię okradł, oszukał to nigdy przenigdy nie kupuj spółek tego kogoś, gdyby wszyscy byli konsekwentni na giełdzie nie było by krawczyków, krauzów czy patrowiczów, po prostu odeszli by w niepamięć a tak dajecie się nabierać i okradać
Ale cóż, naiwni zawsze będą i ma to także dobre strony. na siłę się ich nie da uratować, więc trzeba zostawić ich samym sobie - niech kupują swoje kolejne perły i skarby. Dzięki takim jak oni wzrastają obroty, a to powoduje, że BM-y nie mają tendencji do podnoszenia opłat transakcyjnych.
Niestety złych stron jest więcej - utrzymywanie się szumowin na rynku. No ale cóż - życie.
w raporcie bieżącym nr 10/2013 z dnia 03.06.2013r. godz. 23:54:53
http://www.newconnect.pl/?page=1045&ph_main_content_start=show&ncc_index=PCA&id=49050&id_tr=1 mamay zwołanie walnego wraz z projektami uchwał, w których jest mowa o wypłacie dywidendy.
Natomiast w uchwale Zarządu GPW nr 639/2013 z dnia 11.06.2013r. dowiadujemy się, że istnieje jakieś postępowanie skarbowe.
Pomiędzy 03 a 11.06 jest tylko 8 dni. Czyli co w tym czasie US przeprowadza kontrolę, sporządza protokół, wydaje decyzję wymiarową, która się uprawomocnia i wysyła pismo do KRS-u. Aż o taką szybkość nie podejrzewam US. Teraz postępowanie US jest nagle powodem do zmiany uchwał w sprawie podziału zysku? Manipulacja czy oszustwo a może ktoś ma inne określenie tej sytuacji?
a te 2 mln niezaplaconego podatku za 2010 były już w sprawozdaniu finansowym za 2011 więc US to raczej się ociąga z egzekucją skoro przez 1,5 roku nic nie ściągnął
Dnia 2013-07-18 o godz. 07:33 ~psw napisał(a):
> a te 2 mln niezaplaconego podatku za 2010 były już w
> sprawozdaniu finansowym za 2011 więc US to raczej się
> ociąga z egzekucją skoro przez 1,5 roku nic nie ściągnął
bo w tym kraju takich ludzi z takimi długami nazywa się biznesmenami i traktuje się ich inaczej z wielką ostrożnością a takich co mają 100 zł zadłużenia nazywa się złodziejami i zajmuje się ich majątek
Dajcie se spokój z tą spółką, no chyba, że chcecie finansować tych tre pów z PSW.
Wiecie dlaczego tak usilnie nie chcieli się pożegnać z giełdą ?
Ano dlatego, że na tym wszystkim zbijają mnóstwo kasy kosztem akcjonariuszy.
To jest piękny biznes, gdzie można żonglować wyzsanymi z du py infami ii sprzedawać wam swoje akcyjki.
Jak mi wiadomo, to locki już zniesione, więc można bez przeszkód napełnić wasze portfele śmieciowym papierem.
Ja wczoraj z ostatnią częścią pakietu się pożegnałem, sprzedawałem od momentu ponownego debiutu. Pozostałym akcjonariuszom życzę powodzenia, może jeszcze tu zajrzę.
Pzdr