Wiem już na 100% , że nową emisję obejmie FI Rymaszewski Asset. To chyba dobra wiadomość. On wchodzi do rad nadzorczych i nie odpuszcza zarządom spółek. Przykłady Ekoexportu, Pragmy faktoring , Telestrady, WdBBU dają nadzieję , że i tu będzie OK. Może jeszcze trochę cierpliwości?
jeżeli w spółkę, jak tu piszą, mają wejść 1 czy 2 fundusze to chyba wiedzą co robią, skoro na walnym akcjonariusze potwierdzili słuszność działań zarządu w sprawie raportu, to chyba tłumaczenia były rozsądne. Też mnie wkurzają narobione błędy, ale liczę, że wyjdą z tego obronna ręką i nową jakością, bo fundusze nie pozwolą na taką amatorkę zarządowi :)
szczerze, to liczę, że dostana kapitał obrotowy od funduszy i miną 100mln przychodów, a z tego może ze 12mln zysku..., może już wtym roku? oby, oby...
Dnia 2013-07-27 o godz. 12:38 ~dekl napisał(a):
> kolejny tydzień bez spłaty obligacji
ale chlew :/
tylko
> czekać na wniosek o upadłość złożony przez któregoś z
> obligatoriuszy
deklu interesujesz się spółką i nie wiesz jak mają być spłacone obligacje?
Ale mam dla Ciebie propozycję odkupię od Ciebie 200000 akcji po 0,20 jak za chlew myślę że to dobra cena:)
oceniam ludzi i spółki po efektach ich pracy a nie gdzie mają ulokowany majątek. a efekty tego funduszu jak na razie są budujące. zobaczymy co będzie dalej
Czy możesz coś więcej napisać o tych efektach lub podac linka.Dla mnie jednak jest wazne gdzie społki mają siedzibe i gdzie mają kase itp. Straciłem na AGROTONie więc jak słyszę Cypr to rozumiesz.
Ale Vedia trzyma kasę w HK i Shenzen. Jeżeli to cię martwi to niestety polecam inne typowo polskie inwestycje. Jeżeli jednak cię nie martwi to HK, Cypr, Holandia, Luksemburg, Chiny itp nie ma większego znaczenia. Liczy się cash flow!!!
Jeżeli będzie tak jak w Pragmie Factoring, GF- Premium,EkoExporcie, Wdb Brokerzy, Telestradzie to powinno być ok. Swoją drogą polecam komentarze funduszu w info do KNF-u o dokupowaniu akcji spółek gdzie był zobowiązany. Kulczyk to może nie jest ale ma racjonalną ( fundamentalną ) politykę inwestycyjną.Chyba nie ma wyjścia tylko liczyć na wejście instytucjonalnych.Pożyjemy zobaczymy.