• Gratuluję forumowiczom Autor: ~Kubuś Puchatek [46.182.97.*]
    Gratuluję dlatego, że swoimi komentarzami zmuszacie mało kompetentnych Prezesów do naprawienia błędów.

A tak apropo, to nawet walnego już potrafią normalnie zwołać.

W końcu może coś się wyjaśni w tej Spółce, bo jeśli jest wszystko w porządku to wszystkie uchwały powinny być przyjęte 100% ZA. A jeśli ktoś zagłosuje przeciw to będzie oznaczało, że coś jest na rzeczy i boją się takiego badania przez biegłego.

Panie Prezesie Kossakowski - odwagi.
  • Re: Gratuluję forumowiczom Autor: ~Julian [83.23.195.*]
    Jestem za takim audytem spółki jednak dla mnie istotne jest to że taki audyt czy badanie biegłego kosztuje. Jasne jest że to porozumienie akcjonariuszy za nie nie zapłaci. Nie są to małe pieniądze i dlaczego prezes ma na nie wydawać kasę. Aby innym coś udowodnić że jest ok? Skoro już wszedł w to bagno to pewnie wie co jest grane i poukłada to jakoś. Zobaczymy czy wyjdą na prostą czy akcjonariusze wyjdą z niczym.
  • Re: Gratuluję forumowiczom Autor: ~Juliusz [89.76.204.*]
    Ja powiem krótko - uchwały porozumienia są tak napisane, że na miejscu osób tam wymienionych wytoczyłabym powództwo przeciwko spółce o zniesławienie. Uchwały są sugerujące, a nawet mówiące wprost, że są tu przekręty i konkretne osoby są/mogą być w to zaangażowane.
  • Re: Gratuluję forumowiczom Autor: ~Julian [83.23.195.*]
    Wydaje mi się, że w KSH jest zapis, że spółka nie może ingerować w uchwały zaproponowane przez akcjonariuszy. Czy mam rację?

Też mi się wydaje, że to porozumienie akcjonariuszy tak skleciło tę uchwałę, że niektóre zapisy narzucają wnioski jednoznaczne... Tak jak napisałeś.
  • Re: Gratuluję forumowiczom Autor: ~Kubuś Puchatek [46.182.97.*]
    Wszystko kosztuje. Dla spółki to nie jest duży koszt przy takich zyskach jakie podaje. Ma szanse Prezes raz na zawsze wyjaśnić sprawy i zamknąć temat. Dopiero wtedy spółka będzie miała perspektywy rozwoju. A co jeśli to porozumienie akcjonariuszy ma racje. Nawet dziś zostało przeplacone za Adrenaline, bo ten pakiecik nie jest wart wiecej niż 200 tyś.

Odnośnie uchwał i osób tam wskazanych. Jak ktoś się poczuwa dotknięty to niech się skarży. Podejrzewam, że w uchwale spółki osoby wskazane są w odwecie. Skadś te wszystkie nazwiska się wzięły, zreszta większość z nich jest w komunikatach samej spółki.

Ja jestem za tym aby raz na zawsze wyjaśnić, bo tu zbyt wiele jest ukrywane przed akcjonariuszami mniejszosciowymi. Kupowane były Spółki za wiele milionów a sprzedawane po dużo niższych cenach. Strata za poprzedni rok o tym świadczy. Wiele działań jest na szkodę spółki i akcjonariuszy.
  • Re: Gratuluję forumowiczom Autor: ~Juliusz [89.76.204.*]
    Macie rację, przecież spółka moze pozwać potem albo dopozwac wnioskodawcow.
  • Re: Gratuluję forumowiczom Autor: ~blee [178.183.177.*]
    Taki audyt kosztuje kilkanaście, kilkadziesiąt tys. Samych odsetek od Globala powinno wpływać ponad 200 K na kwartał. Skala potencjalnych oszustw jest nieproporcjonalnie duża, do kosztów audytu. Zresztą - jeśli nie dobrowolnie, to zrobią ten audyt pod przymusem sądowym lub prokuratorskim, porozumienie bardzo dobrze to rozegrało prawnie. Brawo Panowie!
  • Re: Gratuluję forumowiczom Autor: ~zmęczony [178.37.145.*]
    Może sprawa globala nie jest stracona. Zobaczymy.
    Wtedy wycena spółki mogłaby wrócić na 0,5 zł.
  • Re: Gratuluję forumowiczom Autor: ~dix [91.208.93.*]
    o to właśnie chodzi ;)
[x]
DIGATE -14,29% 0,01 2014-07-01 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.