Chodził Capital po 18 złociszy to po 1.25 jest po totalnej taniości masz racje Znany tylko kiedy ruszy w sposób zdecydowany dokupie tylko czy wlasciciele spółki jednym słowem można im ufac bo lata uciekają a powinni kurs juz miec na swoim przyzwoitym poziomie
czytam na forum takie teksty że właścicielom nie zależy na kursie akcji lub nie dbają o kurs = a ja odpowiem tak może to dobrze że nie dbają o kurs a dbają o to co dzieje się w spółce , takim spółkom w dobie kryzysu trudniej zarabiać co widać że P Bala dał sobie na luz i czeka ale może i dlatego że portfel mają imponujący patrz Duon, Onico, Bac Pol , jeszcze trochę jak oni w kryzysie potrafią robić biznes to co będzie za rok, dwa
Mogą być dobre wyniki jak nie wyjdzie żaden ukryty trup z szafy.
Od stycznia Onico poszło z 11 na 29 pln, Duon poszedł z 0,7 na 1,2.
Capital natomiast zleciał z 1.43 na 1.2. Nie rozumiem tego tym bardziej że i z Bać Pola idą tylko dobre infa.
Jak sądzicie. Czy po takim raporcie jaki przedstawił Onico może Capital zapoczątkować silne wzrosty
http://gpwmedia.pl/ebi/51619/raport_spolki_onico_sa_za_drugi_kwartal_2013_r.html
zobaczymy po wynikach, ale cap ma to do siebie, że cokolwiek się nie dzieje to i tak nie reaguje pozytywnie, marazm i spadki, nie wiem czy do dwóch dojdzie, pięciu czy dziesięciu czy może do 1 - ta spółka potrafi zaskoczyć w obie strony, a ostatnio (nie mówię o wzroście od 1PLN jeśli wcześniej był spadek z 18 do 1PLN) zaskakiwała raczej w dół
znany nie pitol bez sensu, na każdej spółce znajdziesz takie 4 miesiące, że urosło kilkadziesiąt procent, ja capa mam i chcę żeby rosło, ale jestem realistą, odbiło z największego dna 70 %, na duonie z dna 250 %, na onico pewnie z 400 albo 500, bipromet tak bardzo nie spadł a i tak odbił te swoje 40%, poza tym kto ma średnią 1PLN??? podziwiam typów, którzy kupują na największym dołku i sprzedają na górce (zmieniacze trendów jak ich nazywam), tylko historyczne oceny do niczego się nie przydają, a co będzie tego nie wiem, moja średnia jest ponad 2 i nie mam pewności kiedy będę na plusie, o ile wcześniej nie wyjdę ze stratą jak nadal kurs będzie tak reagował na wyniki i jakieś tam inne pozytywy
kiedy pisałem żeby to brać .......... odnoszę się tylko do Capa .. ponieważ na wykresie 3 letnim mi wyszło że od 3 dołka okolice zeta musi odbić = i odbiło poza tym zgadzam się z Tobą ale jak wyjdziesz przy 2 zetach popełnisz grzech :-) dlaczego ? popatrz na portfel to musi kiedyś ruszyć w realne strony już pisałem jest w 10 krotnie lepszej sytuacji niż wtedy i 10 krotnie tańszy niż wtedy , a moim zdaniem furrorę będą robili przy "majsterkowaniu" przy Bać Polu = tam zarobią grube miliony , ponieważ Baciek już jest silny a przy 300 punktach Sparu a Baciek to nie tylko Spary tanio się nie sprzeda = poczytaj relacje Tradis Eurocash = debiutował po 2 zeta
mam średnio powyżej 2, a nie 2, poza tym do 2 pln wciąż brakuje i jak na razie nie wyrywają sobie akcji, a że są niedowartościowany, to ja też wiem, tylko rynek od długiego czasu ma to w poważaniu
co pisałem rok temu ...................................... i jest 100% do przodu ??? :-) ........................... ale proszę się nie martwić to tylko początek WIELKIEGO CAPA = patrz portfel