Witam kolegę i zachęcam do przyjrzenia się kolejnej zabawce z NC mianowicie Planetsoft
Spółka zdołowana a od strony fundamentalnej wygląda dziwnie zdrowo jak na badziewny NC.Zarabia -a pod koniec miesiąca dywidenda 5gr na akcje.Kurs wacha się obecnie najczęściej miedzy 85 gr a 95 gr. Sądzę że niewielki kapitał można zaryzykować bo spółka jest na dole swoich notowań a nie ma niczego co budzi niepokój.Pozdrawiam tu na JHM pewnie sobie pośpimy teraz do czasu sierpniowych wzrostów.
Wtrynię się do twojego wątku. pogrywam na tej spółce często, ale ryzyko trupa w szafie jest. Mam oczywiście mały pakiecik. Rzuć okiem na enigmatyczny suntech. Przed wynikami może być wesoło.
Lego ja jednak mam przeczucie że na Planetsof nastąpi niebawem przełom w górę.Ten spadek jakoś dziwnie mi wyglądał bo obserwowałem spółkę wcześniej i kupno poniżej 1 zeta może przynieść profity(oczywiście za taką kwotę żeby nie myśleć za dużo).
Krótkoterminowo zakładam powrót w strefę 1,10-1,20 a co potem to już zależy od tego co będzie się działo na bieżąco.Pozdrawiam
Szanse są, zobaczymy jak to rozegrają. Sporo niewiadomych. Jak mówię od czasu do czasu robię tam jakieś kółka, też liczę na zwyżkę w chwili obecnej, ale mam coraz bardziej mieszane uczucia, bo kiedyś liczyłem, że to będzie fajna spółeczka.
JHM mamy i czasem miło pogadać o innych spółkach, bo forum w przeciwieństwie do wielu jest kulturalne i bez naganiania.
Wracając do naszego kurnika. Spójrzcie na forum naszego niechcianego papcia, mirbudu. Brzmi niepokojąco jeśli to prawda:
https://www.bankier.pl/forum/temat_mirbud-zszedl-z-budowy-hiltona-w-warszawie,13007249.html
Zgadzam się z Lego tu nikt nie namawia bo zakładamy że każdy posiada swój rozum i umiejetności analityczne w podejmowaniu decyzji a jeśli zwracamy uwagę na spółkę to raczej z argumentami i nigdy po spekulacyjnych wybiciach -a jak już to przed ruchem w góre.
Kolego lorg na Planetsof scenariusz zrealizowany ale wiekszy kosmos bedzie na 01 CYBATON tam jest teraz ewidentna manipulacja kursem bo spolka niebawem ruszy z produkcja ogniw do generatorow malej mocy.O zaawansowaniu byl komunikat w maju akcji malutko wiec chca odebrac bo po infie/max 3 miechy-tak obstawiam to zarzyma sie na 5 zeta i w tym wypadku to nie fantazja-oczywiscie musi byc info bo wartosc ksiegowa to prawie 8 zl.Przewiduje ze jesli spolka zrealizuje cel produkcji w tym roku to mamy hita jak na fluidzie jak szedl nam z 25 gr na 1 zeta pamietasz?Pozdrawiam
Witam Kolegę 1973!
Przepraszam, że się nie odzywałem, ale byłem poprostu na urlopie z dala od kompa i innych wynalazków cywilizacyjnych. Po powrocie przeczytałem Twoje posty i muszę powiedzieć, że potrafisz w większości przypadków trafnie przewidzieć zachowania kursowe spółek o których piszesz na tym forum. Przeanalizowałem Global Energy, Planet Soft, czy ostatnio 01Cybaton. Twoje przewidywania spełniają się. Tak było również w przypadku Fluida czy JHM. Osobiście uważam, że warto przyjrzeć się spółeczkom z branży OZE bo w najbliższym czasie w tej dziedzinie będzie dużo się działo. Jeśli w końcu zostanie uchwalona ustawa (trójpak energetyczny) firmy z branży OZE będą się rozwijać w błyskawicznym tempie. Do tego dojdą jeszcze dotacje unijne z nowej perspektywy finansowej. Więc warto mieć takie spółeczki w swoim portfelu. Podam przykład: farma fotowoltaiczna o mocy 1 MW w polskich warunkach klimatycznych potrafi w ciągu roku przynieść blisko pół miliona przychodów. Obecnie koszt budowy takiej farmy to ok. 6 mln zł. Jeśli na taką inwestycję uda się pozyskać dotację w wysokości 50 proc. jej kosztów to po 6 latach mamy już czysty zysk. Ocenia się, że taka farma może pracować nawet 30 lat. Wczoraj kupiłem troszkę 01Cybaton. Przed wyjazdem dokupiłem też Fuida. No i cierpliwie czekam, bo jak to się mówi time is money. Pozdrawiam 1973.
Cena jest rzeeczywiście bardzo niska. Kupiłem drobinkę 01 i może uda sie dobrać jeszcze trochę, niemniej konsekwentnie dobieram suntech - na dłużej.
Planet jak w zegarku.
01CYBATON chca przytrzymac przed poczatkiem produkcji bo akcji do zebrania niewiele ale w perspektywie kwartalu jak ujawnia konkrety to bedzie pozamiatane.
Pozdrawiam-lego podobnie dedukujacego inwestora.Na planet strefa wybicia 1,10-1,20 idealnie trafiona.
Co do wejścia w 01Cybaton - każdy ryzyko kalkuluje sam. Jaki jest koń każdy widzi.
Dla mnie OZE ogólnie stało się niezłym polem do spekulacji, a to dopiero początek.
Dopakowuje a jak :). Wczesniej pisalem, ze podebralem fluida jeszcze po 0.65. Lorg opisal w poscie wyzej to co bedzie sie dzialo - nic dodac nic ujac.
Mozemy miec mala bańkę za czas jakiś i na to po cichutku liczę.