• Do Lorga Autor: ~1973 [95.41.156.*]
    Witam kolegę i zachęcam do przyjrzenia się kolejnej zabawce z NC mianowicie Planetsoft
    Spółka zdołowana a od strony fundamentalnej wygląda dziwnie zdrowo jak na badziewny NC.Zarabia -a pod koniec miesiąca dywidenda 5gr na akcje.Kurs wacha się obecnie najczęściej miedzy 85 gr a 95 gr. Sądzę że niewielki kapitał można zaryzykować bo spółka jest na dole swoich notowań a nie ma niczego co budzi niepokój.Pozdrawiam tu na JHM pewnie sobie pośpimy teraz do czasu sierpniowych wzrostów.
  • Re: Do Lorga Autor: ~Lego [31.0.213.*]
    Wtrynię się do twojego wątku. pogrywam na tej spółce często, ale ryzyko trupa w szafie jest. Mam oczywiście mały pakiecik. Rzuć okiem na enigmatyczny suntech. Przed wynikami może być wesoło.
  • Re: Do Lorga Autor: ~Zdziwiony/ browar [77.223.216.*]
    Ja , tam za ociężały jestem na NiC.. ale powodzenia życzę..
  • Re: Do Lorga Autor: ~1973 [77.115.1.*]
    Lego ja jednak mam przeczucie że na Planetsof nastąpi niebawem przełom w górę.Ten spadek jakoś dziwnie mi wyglądał bo obserwowałem spółkę wcześniej i kupno poniżej 1 zeta może przynieść profity(oczywiście za taką kwotę żeby nie myśleć za dużo).
    Krótkoterminowo zakładam powrót w strefę 1,10-1,20 a co potem to już zależy od tego co będzie się działo na bieżąco.Pozdrawiam
  • Re: Do Lorga Autor: ~Lego [62.89.102.*]
    Szanse są, zobaczymy jak to rozegrają. Sporo niewiadomych. Jak mówię od czasu do czasu robię tam jakieś kółka, też liczę na zwyżkę w chwili obecnej, ale mam coraz bardziej mieszane uczucia, bo kiedyś liczyłem, że to będzie fajna spółeczka.
  • Re: Do Lorga Autor: ~Do Lorga [77.223.216.*]
    tutaj, koledzy naganiają. czy w inne spółki grają..
  • Re: Do Lorga Autor: ~1973 [95.41.198.*]
    JHM-a mamy a na innych wspólnie zabawiamy .Dobranoc
  • Re: Do Lorga Autor: ~lego [5.172.232.*]
    JHM mamy i czasem miło pogadać o innych spółkach, bo forum w przeciwieństwie do wielu jest kulturalne i bez naganiania.

Wracając do naszego kurnika. Spójrzcie na forum naszego niechcianego papcia, mirbudu. Brzmi niepokojąco jeśli to prawda:
    https://www.bankier.pl/forum/temat_mirbud-zszedl-z-budowy-hiltona-w-warszawie,13007249.html
  • Re: Do Lorga Autor: ~1973 [95.40.130.*]
    Zgadzam się z Lego tu nikt nie namawia bo zakładamy że każdy posiada swój rozum i umiejetności analityczne w podejmowaniu decyzji a jeśli zwracamy uwagę na spółkę to raczej z argumentami i nigdy po spekulacyjnych wybiciach -a jak już to przed ruchem w góre.

Pozdrawiam Lego.
  • Re: Do Lorga Autor: ~ja [46.76.22.*]
    no jak tam ta wasza plenetsof?????????
  • Re: Do Lorga Autor: ~1973 [46.169.44.*]
    Kolego lorg na Planetsof scenariusz zrealizowany ale wiekszy kosmos bedzie na 01 CYBATON tam jest teraz ewidentna manipulacja kursem bo spolka niebawem ruszy z produkcja ogniw do generatorow malej mocy.O zaawansowaniu byl komunikat w maju akcji malutko wiec chca odebrac bo po infie/max 3 miechy-tak obstawiam to zarzyma sie na 5 zeta i w tym wypadku to nie fantazja-oczywiscie musi byc info bo wartosc ksiegowa to prawie 8 zl.Przewiduje ze jesli spolka zrealizuje cel produkcji w tym roku to mamy hita jak na fluidzie jak szedl nam z 25 gr na 1 zeta pamietasz?Pozdrawiam
  • Re: Do Lorga Autor: ~lorg [212.182.118.*]
    Witam Kolegę 1973!
    Przepraszam, że się nie odzywałem, ale byłem poprostu na urlopie z dala od kompa i innych wynalazków cywilizacyjnych. Po powrocie przeczytałem Twoje posty i muszę powiedzieć, że potrafisz w większości przypadków trafnie przewidzieć zachowania kursowe spółek o których piszesz na tym forum. Przeanalizowałem Global Energy, Planet Soft, czy ostatnio 01Cybaton. Twoje przewidywania spełniają się. Tak było również w przypadku Fluida czy JHM. Osobiście uważam, że warto przyjrzeć się spółeczkom z branży OZE bo w najbliższym czasie w tej dziedzinie będzie dużo się działo. Jeśli w końcu zostanie uchwalona ustawa (trójpak energetyczny) firmy z branży OZE będą się rozwijać w błyskawicznym tempie. Do tego dojdą jeszcze dotacje unijne z nowej perspektywy finansowej. Więc warto mieć takie spółeczki w swoim portfelu. Podam przykład: farma fotowoltaiczna o mocy 1 MW w polskich warunkach klimatycznych potrafi w ciągu roku przynieść blisko pół miliona przychodów. Obecnie koszt budowy takiej farmy to ok. 6 mln zł. Jeśli na taką inwestycję uda się pozyskać dotację w wysokości 50 proc. jej kosztów to po 6 latach mamy już czysty zysk. Ocenia się, że taka farma może pracować nawet 30 lat. Wczoraj kupiłem troszkę 01Cybaton. Przed wyjazdem dokupiłem też Fuida. No i cierpliwie czekam, bo jak to się mówi time is money. Pozdrawiam 1973.
    Cena jest rzeeczywiście bardzo niska. Kupiłem drobinkę 01 i może uda sie dobrać jeszcze trochę, niemniej konsekwentnie dobieram suntech - na dłużej.
    Planet jak w zegarku.
  • Re: Do Lorga Autor: ~1973 [46.169.44.*]
    01CYBATON chca przytrzymac przed poczatkiem produkcji bo akcji do zebrania niewiele ale w perspektywie kwartalu jak ujawnia konkrety to bedzie pozamiatane.
    Pozdrawiam-lego podobnie dedukujacego inwestora.Na planet strefa wybicia 1,10-1,20 idealnie trafiona.
  • Re: w sprawie 01cybaton do 1973 Autor: ~ ja [5.60.156.*]

Ten 01cybaton wybija.Warto jeszcze 1973?
    Pozdrawiam 1973

Co do wejścia w 01Cybaton - każdy ryzyko kalkuluje sam. Jaki jest koń każdy widzi.
    Dla mnie OZE ogólnie stało się niezłym polem do spekulacji, a to dopiero początek.
  • Re: Do Lorga Autor: ~1973 [46.169.37.*]
    No rowniez Szacun lego.Dopakowujesz 01 Cybatonka?
  • Re: Do Lorga Autor: ~Lego [31.175.249.*]
    Dopakowuje a jak :). Wczesniej pisalem, ze podebralem fluida jeszcze po 0.65. Lorg opisal w poscie wyzej to co bedzie sie dzialo - nic dodac nic ujac.
    Mozemy miec mala bańkę za czas jakiś i na to po cichutku liczę.
[x]
JHMDEV 0,00% 1,76 2019-12-16 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.