Dnia 2013-07-15 o godz. 12:49 ~gucio napisał(a):
> nieprawda, o dniu przydzielenia zadecyduje walne
> zgromadzenie akcjonariuszy, przeczytaj sobie decyzje prawna
za który rok tą co już przyznali buhaha każdy sąd przyzna mi rację interesowała mnie dywidenda której nie wypłacili a ty sugerujesz że za 2012 rok trzeba mieć akcje np. w grudniu 2013 czy ty się czytasz
fetor idący od papieru ( toaletowego ) zatruwa umysły jego posiadaczy, lub przyszłych nabywców ( bankrutów ). A z tego tylko krawce się cieszą...
a co do dywidendy, tej za 20011, czy 2012 nie czas posiadania decyduje o prawie do dywidendy, ale uchwała walnego zgromadzenia. A te dopiero będzie ( lub nie znając taktykę krawców, bo przecież kasy brak ) . na razie trzeba kurs podciągnąć, by papiera puścić frajerom.....
Hehe ładnie musiała sprzedającym szczęka opaść, ja wiedziałem, że będzie prędzej czy później rosło, ale myślałem, że panikarze bardziej zdołują kurs. Ale akcje ładnie zostały wyzbierane :) Teraz naganiacze na spadki płaczą :)
to że papier jest śmieciem nie zmienia nawet obrazu te wzrosty od wczoraj. Przyznam szczerze że jestem zdziwiony ich skala, bo po ostatnich bajkopisaniach krawców myślałem że będziemy w okolicach 10 gr, choć wszystko jeszcze przed nami...
Zauważcie, że tradycyjnie nie spieszą sie oni o podanie terminu Walnego, a bez niego g... zobaczymy a nie dywidendę. Zresztą zapewne ustalą termin ustalenia prawa do dywidendy za rok, dwa. No a potem sami wiecie termin wypłaty tejże dywidendy zostanie przesunięty, z przyczyn niezależnych od zarządu o kolejne kilka lat. Tak do usr...śmierci.
dla zainteresowanych akcje mam dalej. Choć nadal sa one gówno warte.