• krotko o WZA Autor: ~oldboy [31.0.128.*]
    była słynna woda z cytryną ale uwaga była też dostępna kawa i herbata a każdy z obecnych dostał paczuszkę z chińską herbata, dyskusje trwały długo, uchwalanie uchwał krótko, wyszło jak wyszło....

Ogolny opis sytuacji:
    spółka się rozwija, tworzy nowe dobre produkty , ma portfolio zamówień i ma duży potencjał,
    może zwiększyć swoje możliwości przejmując w 100% NDELA/ Smart Blue

głównym problemem jest zbyt mały kapitał obrotowy
    a obecnie problemy z firmami audytorskim które skutkują kolejnymi problemami z przekazaniem raportu/ tów , czym to grozi ...... brakiem/ opóźnieniem emisji nowych obligacji i... może grozić wycofaniem z obrotu na NC stąd w opisie do uchwały o raporcie o stanie spółki dodaliśmy opinię akcjonariuszy że wykazujemy zaufanie i zrozumienie dla sytuacji spółki i winą za to obarczamy audytorów a nie zarząd ( co może pomóc w rozmowach z giełdą i KNF).

nowe emisje mają na cel spłacić obligacje oraz zwiększyć udziały Vedii w Ndelu

osobiście uważam że nowe emisje be względu ni ich cel to rozwodnienie kapitału, a środki pieniężne na spłatę można, było pozyskać w inny sposób, dlatego oprotestowałem z częścią osob obecnych na WZA uchwały ,
    ale tym razem nie mieliśmy mniejszości blokującej

w obecnej sytuacji pozostaje nam wierzyć że zarząd oraz potencjalni nowi inwestorzy dotrzymają słowa,

• Re: krotko o WZA Autor: ~mistrz produkcji [89.229.85.*]
    mam pytanie czy wiadomo kto ma objąć te 7 mln akcji, czy jeden podmiot/osoba czy więcej?
  • Re: krotko o WZA Autor: ~dekl [188.121.25.*]
    z ostatniego komunikatu wynikało że raport "na ukończeniu"
    kiedy bedzie publikacja??
  • Re: krotko o WZA Autor: ~zdziwiony [93.154.137.*]
    Oldboy przecież niedawno zarząd podał w komunikacie, że raport jest już na ukończeniu i lada moment sie pojawi. Jak długo jeszcze mają zamiar zwlekać z tym tematem (jak długo mogą bezkarnie byc zawieszeni?) Czy to nie jest aby działanie celowe, żeby najpierw wyprostować sprawę z obligacjami i pozyskaniem nowego kapitału?
    Czemu wogóle w tym roku przestali informowac o zamówieniach skoro mówia, że produkcja idzie pełna parą i chca zwiększyć moce przerobowe bo nie wyrabiają? Ktoś zadał takie pytanie na walnym?
    I jeszcze jedno, co z tak hucznie zapowiadanym przez prezesa w tym roku debiutem NewDragona na NC, temat już umarł?
  • Re: krotko o WZA Autor: ~swój [193.239.37.*]
    Jak wykupią Dragona to po co ma wejść na rynek tak tylko pytam?
    Druga sprawa czy łatwiej go przejąć jak akcje będą po 1zł czy po 0,38 tak tylko pytam?
  • Re: krotko o WZA Autor: ~Paździoch. [31.182.165.*]
    Twoje drugie pytanie to pytanie retoryczne :)

Wydaję mi się, że w tym momencie zarząd wydymał chińczyka, niska cena akcji jest im na rękę po to aby wycenić wartość NDELa do wykupu udziałów od skośnookich.
  • Re: krotko o WZA Autor: ~swój [193.239.37.*]
    Dnia 2013-07-13 o godz. 14:45 ~Paździoch. napisał(a):
    > Twoje drugie pytanie to pytanie retoryczne :)

Wydaję mi
    > się, że w tym momencie zarząd wydymał chińczyka, niska cena
    > akcji jest im na rękę po to aby wycenić wartość NDELa do
    > wykupu udziałów od skośnookich.
    Masz w 100% rację dlatego kurs po odwieszeniu dalej będzie się kisił i będzie to świetna okazja do dobrania wszystko poniżej emisyjnej to czysty dodatkowy zysk.
    Nie chciałem tego jednoznacznie pisać bo chińczyk może czytać:))lub czytają inni i mu tłumaczą dobrze wiemy że przynajmniej jeden tam był i liczył pietra:))
  • Re: krotko o WZA Autor: ~oldboy [37.109.38.*]
    raport ma sie pojawic w ciągu 10-14 dni,
    jak wykupią w 100% NDELA to wprowadzenia na giełdę nie ma sensu
    7mln akcii - obejmie kilka podmiotów, padały też deklaracje ze strony uczestników
[x]
VEDIA 0,00% 0,04 2018-05-18 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.