była słynna woda z cytryną ale uwaga była też dostępna kawa i herbata a każdy z obecnych dostał paczuszkę z chińską herbata, dyskusje trwały długo, uchwalanie uchwał krótko, wyszło jak wyszło....
Ogolny opis sytuacji:
spółka się rozwija, tworzy nowe dobre produkty , ma portfolio zamówień i ma duży potencjał,
może zwiększyć swoje możliwości przejmując w 100% NDELA/ Smart Blue
głównym problemem jest zbyt mały kapitał obrotowy
a obecnie problemy z firmami audytorskim które skutkują kolejnymi problemami z przekazaniem raportu/ tów , czym to grozi ...... brakiem/ opóźnieniem emisji nowych obligacji i... może grozić wycofaniem z obrotu na NC stąd w opisie do uchwały o raporcie o stanie spółki dodaliśmy opinię akcjonariuszy że wykazujemy zaufanie i zrozumienie dla sytuacji spółki i winą za to obarczamy audytorów a nie zarząd ( co może pomóc w rozmowach z giełdą i KNF).
nowe emisje mają na cel spłacić obligacje oraz zwiększyć udziały Vedii w Ndelu
osobiście uważam że nowe emisje be względu ni ich cel to rozwodnienie kapitału, a środki pieniężne na spłatę można, było pozyskać w inny sposób, dlatego oprotestowałem z częścią osob obecnych na WZA uchwały ,
ale tym razem nie mieliśmy mniejszości blokującej
w obecnej sytuacji pozostaje nam wierzyć że zarząd oraz potencjalni nowi inwestorzy dotrzymają słowa,
Oldboy przecież niedawno zarząd podał w komunikacie, że raport jest już na ukończeniu i lada moment sie pojawi. Jak długo jeszcze mają zamiar zwlekać z tym tematem (jak długo mogą bezkarnie byc zawieszeni?) Czy to nie jest aby działanie celowe, żeby najpierw wyprostować sprawę z obligacjami i pozyskaniem nowego kapitału?
Czemu wogóle w tym roku przestali informowac o zamówieniach skoro mówia, że produkcja idzie pełna parą i chca zwiększyć moce przerobowe bo nie wyrabiają? Ktoś zadał takie pytanie na walnym?
I jeszcze jedno, co z tak hucznie zapowiadanym przez prezesa w tym roku debiutem NewDragona na NC, temat już umarł?
Wydaję mi się, że w tym momencie zarząd wydymał chińczyka, niska cena akcji jest im na rękę po to aby wycenić wartość NDELa do wykupu udziałów od skośnookich.
Dnia 2013-07-13 o godz. 14:45 ~Paździoch. napisał(a):
> Twoje drugie pytanie to pytanie retoryczne :)
Wydaję mi
> się, że w tym momencie zarząd wydymał chińczyka, niska cena
> akcji jest im na rękę po to aby wycenić wartość NDELa do
> wykupu udziałów od skośnookich.
Masz w 100% rację dlatego kurs po odwieszeniu dalej będzie się kisił i będzie to świetna okazja do dobrania wszystko poniżej emisyjnej to czysty dodatkowy zysk.
Nie chciałem tego jednoznacznie pisać bo chińczyk może czytać:))lub czytają inni i mu tłumaczą dobrze wiemy że przynajmniej jeden tam był i liczył pietra:))
raport ma sie pojawic w ciągu 10-14 dni,
jak wykupią w 100% NDELA to wprowadzenia na giełdę nie ma sensu
7mln akcii - obejmie kilka podmiotów, padały też deklaracje ze strony uczestników