Jak zwykle ludziska robia to czego nie mozne robic prawdziwy inwestor,
nie skupiamy sie na emocjach, nie pzejmujemy sie o to jakie gatki nosi prezes,
po prostu szukamy okazji inwestycyjnych i bez resentymentow wykorzystjemy,
spolka jest na minimach, nastepne kilka tygodni przed walnym beda okazja do tanich zakupow od emocjonalnego akcjonariatu, po walnym zaropbek rzedu kilkuset procet
oczywiscie zaraz odezwa sie glosy, ze oszusci i zacznie sie przypominanie historii spolki,
mozna i tak, dlatego tylko 20% ludzi zarabia na gieldzie :D
zarobic mozna na bankrucie, zarobic mozna na petroinvescie, zalezy od okolicznosci,
nie wiem czym sie tak podniecacie z PSW, spolka jak spolka, kolejny wykres, ktory idzie w gore albo w dol, jesli zaczynacie analizowac zyciorysy presesow i takie tam to lepiej zajmijcie sie praca detektywa a nie gielda :D
Jasne, niech robią ludzi w bambuko, oszukują, obiecują, wyciągają kasę na kłamliwe opowieści o świetlanej przyszłości, a my się cieszmy, że nas rąbią, bo na giełdzie i tak większość traci. My się cieszmy i traćmy, a oni niech się z nas śmieją i dobrze żyją za nasze pieniądze.
Tyle ludzi traci dlatego, że na giełdzie odbywają się właśnie takie przewałki jak w tym przypadku. Najwyższy czas z tym skończyć raz na zawsze, a nie cieszyć się jak dziecko, że oto otworzą notowania i będzie można oddać za darmo akcje, za które na podstawie kłamliwych obietnic zapłaciło się kupę kasy.
to juz twoj problem, ze zaplaciles kupe kasy, ci ktorzy kupia teraz od Ciebie nie zaplaca duzo a szanse na wzrosy sa ciekawe, ty przegrales, ale inni moga zarobic
Ja nie powiedziałem, że jeszcze mam tego śmiecia :-):-)
Tu chodzi o to, że oszukańców trzeba rozliczać i czyścić giełdę z takich cwaniaków, żeby kolejni, uczciwi ludzie nie byli naciągani. I to zrobimy w taki czy inny sposób.
biedys chlopie, ofiara z Ciebie, okradli, slodzieje, wez swoje zycie w swoje rece, nie placz na forum, troche godnosci, nikt Ci nie kaze bawic sie w gielde, to gra dla twardych chlopakow o mocnych nerwach, czasem mozna oberwac, czasem byc znokaltowanym, ale chodzi o to by zawsze wstawac i isc do przodu
patrz do przodu, nie chcesz PSW omijaj dalekim lukiem, to moze nie zabawa dla Ciebie, ale sa tacy co zarobia
Nieprawdopodobne głupoty opowiadasz.
Cwaniaki mamili ludzi latami, a ja mam teraz wykazać godność i się z tego cieszyć albo omijać PSW i nie bawić się w giełdę, bo to gra dla twardych chłopaków ?
Może i dla twardych, ale nie dla oszustów.
Chłopie, gdyby oni przekazywali prawdziwe informacje, to każdy by to g.... omijał. Problem w tym, że oni wciskali ludziom ciemnotę.
Ty możesz być zachwycony jak cię ktoś latami bezczelnie oszukuje i naciąga, ale większość ludzi nie będzie.
Z twoim rozumowaniem , to ludzie powinni się cieszyć jak im ktoś wyrwie na ulicy portfel i pójdzie dalej, Może jeszcze podziękować takiemu powinni.
Tu się jeszcze dużo wydarzy. My mamy czas.
co Ty piszesz??? odwieszą notowania po to, abyś mógł oddac za darmo??? stary ogarnij sie druga sprawa ktoś Ci kazał to kupować? ktoś Ci kaze to sprzedawać?
Za darmo jest przenośnią.
Są ludzie, którzy brali to za ok. 1zł, bo uwierzyli tym ludziom, jeżeli teraz sprzedadzą po 2-3 grosze, to tak, jakby oddali za darmo, bo nie myślisz chyba, że ktoś się na te akcje rzuci znając już tych ludzi i to co warte są ich słowa.
Teraz trzeba tylko powoli i spokojnie zebrać wszystkie dowody na ich bajeczki, a potem można będzie przystąpić do systematycznego działania. To potrwa, bo materiałów jest tu od groma, ale na koniec można będzie uderzyć prawnie z wielką siłą. Do tego telewizja i współpraca z nowym zarządem giełdy. Tu trzeba zrobić pokazówkę.
A co do tego czy ktoś komuś kazał to kupować, to ja ci odpowiem tak - A ktoś kazał tej firemce wciskać ciemnotę akcjonariuszom ?
Gdyby nie wciskanie tej ciemnoty, to z pewności nikt by tego nawet nie tknął.
A teraz zapytaj tych biznesmenów dlaczego tak ogłupiali ludzi i jaki mieli w tym cel ?
Czyżby chcieli upchnąć naiwniakom kolejne miliony swoich akcyjek, bo gdyby nie interwencja Giełdy, to zapewne do dzisiaj wciskali by nam bajdy o ciepłowniach, kopalniach i wielkich zyskach, z których to opowieści g...... zostało.
Tylko oni jeszcze nie wiedzą jacy ludzie weszli w te akcje :-) :-) :-)
jednego nierozumiem, jak masz zamiar ich sadzisz skoro nie jestes udzialowcem? publiczna policja obyczajowa czy cos?
ja wole zarabiac pieniadze niz sie procesowach, troche to zdrowsze no i zarabiam wiecej, a wpadki sie zdarzaja i je szybciej odrobie idac dalej niz liczac na odszkodowanie
mozna sie zloscic na caly swiat albo wziasc odpowiedzialnosc za swoje decyzje
no to kiedy te ciemnoty sie owymi stały???
skoro przez 2 lata w nie ślepo wieryzleś?>??
lepiej nie baw sie w giełde skoro przez 2 lata cie mamili. gdyby nie te zawieszenie pewnie ubierali By cie dalej
Mnie już od dawna nie mamią, ale ja jestem pamiętliwy.
Szkoda, że ludzie na giełdzie się zmienili, bo pewnie dalej byś chętnie łykał bajki o ciepłowniach, kopalniach i wielkich zyskach.
Rozumiem, że ty jesteś zachwycony działalnością tej firmy i tym co tu się od dawna wyprawia.
Powiedz to chłopakom z Wołomina :-) :-) :-) :-)
Obowiązuje ją PRAWO. I nie "mamili", a OSZUKIWALI. Dziwisz się ludziom, którzy ufali informacjom podawanym przez spółkę? Dziwisz się, że ludzie dochodzą sprawiedliwości? Jedni przez sądy i inne instytucje - inni (niestety) inaczej????
Śmieci i ścierwa WON z rynku - z odpowiednią karą i opinią.
Chyba, że zadbają o siebie, spółkę i akcjonariuszy.
Chyba niektórzy nie zauważyli, że zmieniły się władze GPW (a i CBA miałoby co robić przy sprawdzaniu prawidłowości niektórych spółek...).
Zmieniły się władze GPW, zmieniła się rzeczywistość. Zarabia się na pomyśle i działaniu, a nie na kłamstwie i nabijaniu ludzi w butelkę.
Czas powiedzieć SPRAWDZAM obietnice i żądam DOWODÓW.
masz rację. Trzeba wyjaśnić wszelkie wątpliwości dotyczące spółki. I będą wyjaśnione. Nie na forum:)))) A z Panem Panie "sales" nie jestem na "ty" więc jeśli jes "pan" inteligentny proszę o tę samą formę. Jeśli jest "pan" inny - cóż. Nie mój problem.
Spółka powinna spełniać wymagania PRAWNE i tyle. A kłamstwo ma krótkie nóżki.
MAX, wyasniaj jak chcesz, i rob co CI sie podoba, ja po prostu chce inwestowac technicznie i zarobic kilkanascie procent na tej spolce, mnie to naprawde obojetne co tu bylo i jakie sa twoje odczucia co do wladz spolki, zarabialem na wiekszych niewiadomych i nigdy na tym zle nie wyszlem, a jak wyszlem to zwrocilo mi sie to z nawiazka na innych spolkach
zarabiaj jak chcesz. Ale ktoś się upomni o przestrzeganie PRAWA. Ty - Panie Guciu masz prawo inwestować jak chcesz na podstawie informacji podawanych przez spółkę i swojego rozumu. Ale informacje i fakty podawane do publicznej wiadomości przez spółkę - muszą spełniać pewne warunki. I to już nie jest obojętne jakie. Za złamanie tych wymogów s odpowiednie konsekwencje i sankcje.
Spekuluj ile dusza zapragnie, byle zgodnie z PRAWEM. Ale wiedz, że jeśli to prawo złamiesz - grozi KARA.
MAX, wyasniaj jak chcesz, i rob co CI sie podoba, ja po prostu chce inwestowac technicznie i zarobic kilkanascie procent na tej spolce, mnie to naprawde obojetne co tu bylo i jakie sa twoje odczucia co do wladz spolki, zarabialem na wiekszych niewiadomych i nigdy na tym zle nie wyszlem, a jak wyszlem to zwrocilo mi sie to z nawiazka na innych spolkach