każdy z Was sprzedaje mi połowe swoich akcji po 0,50 do łącznej ilości ok. 2000000 szt, ja łącznie z obecnymi przekraczam 5% i idę na WZA, tam patrzę na ręce zarządowi i zmuszam do dochodowych decyzji.
W między czasie(koniec tego roku) Ukraina wchodzi do stowarzyszenia wolnego handlu z UE i otwieram przedstawicielstwo WESTY w Polsce. Ceny to 60-70% "naszych" akumulatorów. Mam kontakty z Oplem i Fiatem (obecnie dostarczam im podzespoły) oraz do makro, auchan, tesco (dostarczam im akcesoria).
za dwa lata cena akcji 12-15 zł.
Wy swoją połowę sprzedajecie tak jakby teraz całość za 6 zł
te bosy skończ tu już pier..... bo tego sie już czytać nie da, prawda jest taka że nabyłeś pare akcyjek i teraz masz żadko w majtach , twardy trza być nie mientkim
boss już Ci pisałem
w okolicach 2 zł dostaniesz akcje
najpierw trzeba to podnieść do normalnych poziomów i potem możemy dyskutować
nie ma frajerów tu będzie grubo i Ty o tym wiesz doskonale.
pozdrawiam
boss,
czy Ty masz wszystkich a przede wszystkim Polaków posiadających akcje Westy za debili;
1) z Twoimi 5% na WZA to możesz DZENERSKY - emu pogwizdać - On ma 75%
2) przemysł motoryzacyjny wychodzi z kryzysu więc kwestią czasu jest kiedy zaczną zwiększać produkcję a nadto ceny ołowiu są korzystniejsze niż w poprzednich okresach
3) zmniejszenie produkcji samochodów w Rosji oraz dopłaty do sprzedawanych akumulatorów przy niekorzystnych cłach na wyroby ukraińskie były kontrowersyjne...aktualnie ten problem uległ poprawie.
4) w Kursku Westa zwiększa produkcję na ROSJĘ
5) to fakt, że Ukraina po podpisaniu UMOWY STOWARZYSZENIOWEJ z UE nie będzie płacić cholendarnych ceł więc pewnie rozważą opłacalność sprzedaż bezpośrednią własną siecią jaką mają w ROSJI a NIE przez MOTREX
6) Westa jest nowym holdingiem o dużej mocy..to nie zakład produkujący kilkaset tys akumulatorów rocznie- zdolności ma ponad 7 mln. szt
7) rozwija też działalność w produkcji wózków akumulatorów i inne produkcje....
8) ciekawi mnie jak potoczą się rozmowy z chińczykami..Ukraina przy wejsciu do UE stawia na ekologię i komunikacja bedzie oparta na trolejbusach i autobusach akumulatorowych bynajmniej takie sa plany w Dnieprpietrowsku
a może boss jesteś dobrym znajomym ukrainców i chcecie resztki akcji od nas odebrać :)
hehe fajnie by było na wza pokazać , że jednak ukraina ma 90 % a 10% zostało u pozostałych 2 waszych znajomych
tak wtedy cene na 12 zł mozna w m-c podnieść i jesteście milionerami
zapewne taki jest plan zdołowac trzymać ,ale niestety troche tych akcji jeszcze mamy :)
pisałem 2 zł i rozmawiamy :)
Dnia 2013-07-12 o godz. 10:23 ~chpiotr napisał(a):
> Ma ktoś w IDM rachunek, w ramach "Komentarz na
> życzenie" ma być analiza Westa Isic
> http://www.idmsa.pl/komentarz-na-zyczenie---westa-isic-2.ht
> ml
Widzę, że nie ma chętnych
dlaczego my Polacy jesteśmy tacy, że nie umiemy się zjednoczyć i zawalczyć o swoje?
W pojedynkę jesteśmy jak małe dzieci,
oddajcie połowę po 0,5 a ja nad wszystkim będę czuwał
Widzę, że nie ma chętnych
dlaczego my Polacy jesteśmy tacy, że nie umiemy się zjednoczyć i zawalczyć o swoje?
W pojedynkę jesteśmy jak małe dzieci,
oddajcie połowę po 0,5 a ja nad wszystkim będę czuwał
i będę milionerem a wy frajerami :)
jeśli masz kase to ciągnij to do góry a akcje na pewno ci wpadną
i skończ z tą dziecinadą
pozdrawiam
Hej BOSS wyglada na to ze Ty rekin wasawskiego banana a wiec nick powinien przystawac do czynow bo wiem ze mozliwosci masz. Zrob to dla nas zlikwiduj przynajmiej te pierwsza piatke z prawej aby bankrut przynajmiej w piatek jako tako zakonczyl tydzien.
Ciekawie to wygląda na żywo.
Chińczyki mocno poprawili jakość przez ostatnich kilka lat.
Przypomina to całkiem normalny współczesny autobus i jeździ jak autobus.
Od Solarisa nie odstaje dużo.
Jak będzie z jakością, wyjdzie w praniu.
Ludzie z tamtejszej spółki przewozowej są pozytywnie nastawieni, i całkiem możliwe, że Jaworzno kupi takie wózki.
Szczególnie, że UE ma wielkie ciśnienie ekologiczne i za chwilę będą finansowali tylko takie projekty.
Po przejechaniu ponad 50km, pojemność baterii była jeszcze na poziomie 85%.
Ładowarka do takiego autobusu jest wielkości aparatu telefonicznego w publicznych budkach i ładuje do pełna tylko w 5h.
Zasięg spokojnie przekracza 400km i bije na głowę Solarisa.
Widać że Chińczycy poważnie podchodzą do tematu produkcji tych autobusów w Polsce, bo prezentacje są w całym kraju.
Jeżeli to zaskoczy, a Westa będzie produkować do niech baterie Li-ion, to nie więcej nie trzeba dodawać.
Na razie to brzmi jak mirage, tylko ten ma szansę zmienić się w rzeczywistość bardziej, niż niektórym sceptykom może się wydawać.
Dzisiaj autobus jedzie do Torunia, a potem podobno do Gdańska.
Jeżeli ktoś chętny z tych okolic, to ma szansę się załapać na oglądanie na żywo.
ciekawe o czym piszesz i całkiem realne,,myslę, że jak ukraina wejdzie do końca roku do stowarzyszenia w UE ,przełoży się to nam też znacząco na kurs,,swoją drogą mogliby podać jakieś konkrety odnośnie chinczyków...pozdr
witam,spolka ursus wygrala przetarg na dostarczenie trolejbusow dla lublina ,zawarla przymieze z firma bogdan z ukrainy,ktora to dostarcza wszystkie elementy wraz z akumulatorami,pewnie z westy.
Dajny naszemu BOSS-owi chwilę czasu na rekonesans :-)
Nawet jak ma prywatny odrzutowiec, to chwilę musi tam się rozejrzeć ;-)
Jak odkupi od Ukraińców cały pakiet, to pewnie pochwali się o tym kiedyś, w komunikacie spółki.
Dajmy naszemu BOSS-owi chwilę czasu na rekonesans :-)
Nawet jak ma prywatny odrzutowiec, to chwilę musi tam się rozejrzeć ;-)
Jak odkupi od Ukraińców cały pakiet, to pewnie pochwali się o tym kiedyś, w komunikacie spółki.
No ,może i tak też być haha. Masakra chłopaki z tą westą . Dwa razy ze stratą z tej inwestycji wychodziłem.Dawno to było ,ale patrząc po dzisiejszej wycenie to widzę że dobrze zrobiłem. Do trzech razy sztuka? A może lepiej trzeci raz do tej samej rzeki nie wchodzić? hehe. Mówiąc szczerze to zupełnie nie wiem co tam teraz w tej spółce się dzieje. Obserwuję od tygodnia kurs i albo przyczajony tygrys ,uśpiony smok albo padaka na 0,4 i wezwanie na resztki z rynku...
BOSS jest przyczajony na 0,50 więc z 0,40 może być ciężko :-)
Kilku takich BOSS-ów jeszcze się pojawi, pojadą na wycieczkę do Dniepropietrowska i któryś z nich stwierdzi, że przyczają się kilka pięter wyżej.
Eee tam , co miał się przejechać ,wódę pewnie cały czas z braćmi słowianami ,ukraincami doili hehe. A z doswiadczenia to wiem że jak dojdzie do 0,50 to takie bossy powiedzą że ustawią się jednak niżej .
Należy kierować się zasadą: pij wódę tylko z zaufanymi ludzmi i na sprzyjającym terenie, tak aby rano się obudzić bez noża w plecach.
Co do westusi to "co nagle to po diable"
obywatele myślą że jest źle, a tu źle dopiero będzie
nie mogę kupić po 0,6 bo nie zbiorę 5%, a tylko to daje gwarancję
Boss ,to ja już nie wiem czy Ty jaja robisz sobie ,czy faktycznie kozak jesteś ,haha. Ale z tym piciem wodki to masz 100% racje hehe. Tylko żeby skupić taką ilość po 0,5 to kurs musi zejść pewnie na 0,25 ...?
Dnia 2013-07-17 o godz. 14:52 ~BOSS napisał(a):
> Należy kierować się zasadą: pij wódę tylko z zaufanymi
> ludzmi i na sprzyjającym terenie, tak aby rano się obudzić
> bez noża w plecach.
Co do westusi to "co nagle to
> po diable"
obywatele myślą że jest źle, a tu źle
> dopiero będzie
nie mogę kupić po 0,6 bo nie zbiorę 5%, a
> tylko to daje gwarancję
pzd
....jeżeli chcesz z nami poważnie rozmawiać to zacznij sensownie pisać...jak dotąd to nic konkretnego nie przedstawiłeś .....oczekujesz, że ktoś z akcjonariuszy odda Ci akcje po 0,50 i to w ilości 5%....jak Ty to widzisz? jeżeli tego nie zrobi fund jeżeli oczywiście jeszcze ma to na pewno nie oddadzą ci drobni akcjonariusze..... natomiast średnio biorąc pojedynczy akcjonariusz może mieć nie więcej niż 100tys. wiec ile lat zamierzasz czekać...uważasz, że ktoś będzie oddawać ci ze stratą bo Ty masz taką chrapę...powagi więcej i szacunku dla siebie i innych
Nie denerwuj BOSS-a, bo jeszcze się obrazi i zabierze zabawki z naszej piaskownicy ;-)
Dał przecudną propozycję, a tu "bezrozumni" nie potrafi docenić tej wspaniałomyślności.