Tylko Ci napisałem zakończenie i tyle . Kupowałem wcześniej ,a dziś po niespodziewanym zysku z jednodniowego strzału pomogłem rozebrać mały batonik . Spółka totalnie przeceniona to warto się nad nią pochylić . Wracając zaś do tych 10% to przy poprawie zainteresowania i większych obrotach dycha to będzie normalka , akcji jak na lekarstwo.
co tam PM!!? Widzieliście dziś gwałtowne poderwanie spółki MIT w końcówce sesji? Tam będzie taka korba że Wam oczy wyjdą z orbit. Spółka jest prawie za darmo, będą się o nią tratować nawzajem!
Nie mam cierpliwości do takich papierów . FF ciut powyżej 800 tyś ,ale z ciekawości i nudów zajrzałem do arkusza zleceń na K od 1,4 po parę tysięcy na kupi stoi , od strony sprzedaży zaś batonik niecałe 6 k sprzeda . Przed fixem zastawiany 100 szt , coby chyba pkc 1 szt nie naraziła go na prowizję . No ale to moje takie tam spostrzeżenia , wracając do akcji to może być różnie ,, - " przy raporcie i leci na zet i tam będę polował , 0 lub mikroskopijny ,, + " i wiadomo widły górne przez parę sesji.A tak z uśmiechem nie chcę mówić co byłby w momencie przejęcia przez mocniejszą firmę lub inwestycja jakiejś twarzy bananowej. Tutaj przypominają się lata 05-07 gdzie takie właśnie firmy leciały z pułapu paru złoty do ponad 100 i więcej , a choćby tylko z takiego powodu jak kupno akcji przez znanego inwestora lub jakieś tam mega plany (Polna , Capital , Boryszew , Alchemia )
pozdrawiam . tego wam życzę , a ja się jeszcze będę obserwował , może się skuszę na mały tysiąc
Ło matko , obroty wręcz szokujące , może znowu ktoś z zarządu kupuje , jak podali 31.07. Tylko tym razem wyraźnie się spieszy . Czyżby wyniki się poprawiły . Wykres również optymistycznie pro wzrostowy. Może wracamy w okolice 4 ???
na razie kuniec, pospada jeszcze trochę a później się pokisi do jakiegoś infa. w 2 kwartale spóła była rentowana więc po pierwsze spadki wyhamowały, a po drugie zmiany zaczynają przynosić efekt. na mój guyst spółka atrakcyjna w dłuższym terminie - ale potwierdzą to wyniki za 3 kwartał, albo jakieś info wcześniejsze... więc trza czekać
ja nauczony doświadczeniem zawsze wychodzę z akcji przed samymi wynikami. czasami nawet jak są bardzo dobre, a tego oczekiwał rynek to kurs się załamuje. a przy rozczarowaniu rynku kierunek jest tylko jeden.
Może i masz racje , ale popatrz jakimi ilościami spada , przy 1,8 ktoś za jednym razem odebrał 180 tyś w jednym ruchu od funduszy , a później zbierali wszystkie większe paczki. Może jakiś inwestor nam się szykuje , w końcu sieć sklepów prawie za darmo
Fakt ,ale jak sam zarzad pisze , - po fatalnym I Q , widać delikatną poprawę . Może inaczej , straty zostały wychamowane , delkatnie odrobili porównując I Q do II Q . Po za tym branżą wychodzi z dołka i dalsza poprawa wyników jest całkie realna .
em - masz tutaj wyniki kwartalne z ostatnich 4-ech kwartałów i porównaj
III Q 2012 IV Q 2012 I Q 2013 II Q 2013
Przychody netto ze sprzedaży (tys. zł.) 14 499 15 249 10 530 13 809
Zysk (strata) z działal. oper. (tys. zł.) -2 017 - 889 -2 459 839
Zysk (strata) brutto (tys. zł.) -1 858 - 942 -2 790 477
Zysk (strata) netto (tys. zł.)* -1 808 - 802 -2 907 436
Amortyzacja (tys. zł.) 614 615 454 416
EBITDA (tys. zł.) -1 403 - 274 -2 005 1 255
Aktywa (tys. zł.) 34 272 31 389 33 563 29 183
Kapitał własny (tys. zł.)* 11 065 10 263 7 053 7 489
Liczba akcji (tys. szt.) 3 200,000 3 200,000 3 200,000 3 200,000
Zysk na akcję (zł.) -0,565 -0,251 -0,908 0,136
Wartość księgowa na akcję (zł.) 3,458 3,207 2,204 2,340
Nie są to powalające wyniki , ale jak widać fala strat została zatrzymana , sam zarząd w komentarzu przyznaje ,że katastrofalny I Q odbije się na wynikach za cały rok ,ale wprowadzone zmiany - likwidacja nie rentownych sklepów przynosi efekt
Kupiłem dzisiaj , a właściwie sobie wpadły do koszyczka . Te przełamanie strat z kwartału na kwartał być może jest odwróceniem trendu i przyniesie trwały wzrost - zresztą jak całej branży .
wzrost już wkrótce , jak jeden wysypie ,a drugi kupi to jakieś 5 lat przy tym ff i pojedziemy na dwa dziesięć i wszyscy prze szczęśliwi oddamy bez straty