• WZA wieści Autor: ~trzymacz [5.60.159.*]
    Byłem na WZA. uchwalili nowe 7,5mln na obrotówkę bo jest popyt na tablety. Dodatkowo ponad 5mln akcji na przejecie 12% w Dragonie plus ok 6mln pod przejecie chińczyka 40% . Chcą jak najszybciej konsolidować całość Dragona, który na gwałt potrzebuje kasy obrotowej pod rosnące zamówienia. Ma w tym pomóc obecny na walnym fundusz Rymaszewski Asset znany z inwestycji w małe i średnie firmy na GPW. Zadeklarował , że będzie uczestniczył w nowej emisji i może z czasem też podstawi kasę pod pożyczki lub obligacje.
    Dyskusja trwała 5 godzin. Na mój gust to wszystko ma sens, w końcu trzeba przełamać impas.
  • Re: WZA wieści Autor: ~swój [193.239.37.*]
    No doprowadziłeś wszystkich do zawału:)))
  • Re: WZA wieści Autor: ~konjo [89.73.80.*]
    no to się uśmiałem... kręcą wami jak na veno. Te miliony akcji zostaną szybko sprzedane leszczynie po 0.20 lub jeszcze niżej. A później scalenie...

porządna spółka kapitał obrotowy pozyskuje zupełnie inaczej. Od tego są banki. Chyba że ta cała działalność funta kłaków warta i każdy bank zleje takich nygusów...
    konio dlaczego akcje kupowane po 0,38 mają sprzedawać po 0,20
  • Re: WZA wieści Autor: ~trzymacz [5.60.159.*]
    Macie dużo racji. Ale jeżeli wejdzie ten asset również do rady nadzorczej ( jak zapowiada ) to jest szansa na lepsze jutro. A patrząc na historie inwestycji funduszu który ma wejść do V. to jego firmy radzą sobie na giełdzie nadspodziewanie dobrze. Oczywiście czas pokaże.
  • Re: WZA wieści Autor: ~Mietek105 [37.108.147.*]
    mnie też dziwi czemu na kapitał obrotowy nie puszczą obligacji albo się nie skredytują, chyba że chodzi o to że ten fundusz ma tanio kupić sobie sporo akcji,
    dzięki trzymacz za te wiadomości choć wypadałoby żeby takie informacje padały ze spółki a nie od uczestników WZA,
    a przy okazji obligacji to czemu nie chcą ich zrolować tylko walczą ze spłatą na siłę i dopuszczają do takiego spadku kursu
    jeżeli chce to kolega trzymacz ci wytłumaczy-jest w tym pewien ukryty sens.
    Poczekajmy wszyscy cierpliwie,moim zdaniem zarząd powinien to wszystko wyjaśnić.
    Dlatego zawieszenie jest dla nas bardzo korzystne w tej chwili -wyjaśnienia ,raport odwieszenie-tak to widzę
  • Re: WZA wieści Autor: ~Mietek105 [37.108.147.*]
    też mam odczucie że jest ukryty sens, ale czy będzie dla nas korzystny?
  • Re: WZA wieści Autor: ~Ciekawy [178.181.133.*]
    Kiedy raport roczny ja pytam?
  • Re: WZA wieści Autor: ~gucio [217.173.189.*]
    Czy Ty nas pytasz o ten raport?
    Ja mogę Ci dziś napisać ale co to Ci da.
  • Re: WZA wieści Autor: ~Ciekawy [37.31.219.*]
    Wiedza to podstawa na rynkach kapitałowych, dlatego chciałbym wiedzieć kiedy będzie raport. TO już lipiec, przypominam. TO takie dziwne że proszę o wiedzę i proszę o raport.
  • Re: WZA wieści Autor: ~raport [31.182.165.*]
    Raport będzie pod koniec tego miesiąca, nie wcześniej niż przed 20 lipca.
  • Re: WZA wieści Autor: ~xxx [188.121.25.*]
    pytanie do obecnych na wza
    czy wyjaśnienie opóźnienia raportu wzbudza zaufanie ?

pytanie do wystawiających upoważnienia Panom z forum którzy nagle nabrali wody w usta:
    czy głosowali zgodnie z Waszymi oczekiwaniami
  • Re: WZA wieści Autor: ~zx komando [89.66.204.*]
    i czy były paluszki?
    a jeśli tak to jakie? z makiem czy słone? bo to bardzo ważne.
  • Re: WZA wieści Autor: ~xxx [78.131.193.*]
    paluszków nie było , ale była kawa i herbata ,no i woda z cytryną.
    wybór pomiędzy założeniem że jesteśmy dymani i doprowadzeniem spółki do upadłości a daniem spółce jeszcze jednej szansy chyba jest prosty
  • Re: WZA wieści Autor: ~Tede [89.79.179.*]
    oczywiście, że dla akcjonariuszy korzystniejsza byłaby upałdośc likwidacyjna. Jeżeli księgi to nie fikcja wartośc księgowa przewyzsza obecna wycene jak i emisje.
[x]
VEDIA 0,00% 0,04 2018-05-18 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.