Byłem na WZA. uchwalili nowe 7,5mln na obrotówkę bo jest popyt na tablety. Dodatkowo ponad 5mln akcji na przejecie 12% w Dragonie plus ok 6mln pod przejecie chińczyka 40% . Chcą jak najszybciej konsolidować całość Dragona, który na gwałt potrzebuje kasy obrotowej pod rosnące zamówienia. Ma w tym pomóc obecny na walnym fundusz Rymaszewski Asset znany z inwestycji w małe i średnie firmy na GPW. Zadeklarował , że będzie uczestniczył w nowej emisji i może z czasem też podstawi kasę pod pożyczki lub obligacje.
Dyskusja trwała 5 godzin. Na mój gust to wszystko ma sens, w końcu trzeba przełamać impas.
no to się uśmiałem... kręcą wami jak na veno. Te miliony akcji zostaną szybko sprzedane leszczynie po 0.20 lub jeszcze niżej. A później scalenie...
porządna spółka kapitał obrotowy pozyskuje zupełnie inaczej. Od tego są banki. Chyba że ta cała działalność funta kłaków warta i każdy bank zleje takich nygusów...
Macie dużo racji. Ale jeżeli wejdzie ten asset również do rady nadzorczej ( jak zapowiada ) to jest szansa na lepsze jutro. A patrząc na historie inwestycji funduszu który ma wejść do V. to jego firmy radzą sobie na giełdzie nadspodziewanie dobrze. Oczywiście czas pokaże.
mnie też dziwi czemu na kapitał obrotowy nie puszczą obligacji albo się nie skredytują, chyba że chodzi o to że ten fundusz ma tanio kupić sobie sporo akcji,
dzięki trzymacz za te wiadomości choć wypadałoby żeby takie informacje padały ze spółki a nie od uczestników WZA,
a przy okazji obligacji to czemu nie chcą ich zrolować tylko walczą ze spłatą na siłę i dopuszczają do takiego spadku kursu
jeżeli chce to kolega trzymacz ci wytłumaczy-jest w tym pewien ukryty sens.
Poczekajmy wszyscy cierpliwie,moim zdaniem zarząd powinien to wszystko wyjaśnić.
Dlatego zawieszenie jest dla nas bardzo korzystne w tej chwili -wyjaśnienia ,raport odwieszenie-tak to widzę
Wiedza to podstawa na rynkach kapitałowych, dlatego chciałbym wiedzieć kiedy będzie raport. TO już lipiec, przypominam. TO takie dziwne że proszę o wiedzę i proszę o raport.
oczywiście, że dla akcjonariuszy korzystniejsza byłaby upałdośc likwidacyjna. Jeżeli księgi to nie fikcja wartośc księgowa przewyzsza obecna wycene jak i emisje.