• propozycja Autor: ~digate [194.41.12.*]
    Jaka jest propozycja jeżeli chodzi o te obligacje. Ktos dostał cos?
  • Re: propozycja Autor: ~dix [91.208.93.*]
    ja dostałem ładnego maila od prezesa ale na temat który pytasz nie pisał napisał natomiast że rozważają przywrócić zaufanie wśród inwestorów zakupami akcji na nc :) zatem czekam i obserwuję to był by dobry sygnał
  • Re: propozycja Autor: ~blee [62.152.150.*]
    Poczytaj sobie komunikaty z jesieni zeszłego roku. Też było o skupie akcji z rynku NC. A co wyszło ze sprawozdania biegłego rewidenta? Skarmianie leszcza przez samą spółkę, o komorniku nie wspominając.
    czytałem jak wielu innych, dlatego oni też zdają sobie sprawę że mają ostatnią szansę na odbudowanie wizerunku a ja innego wyjścia nie znalazłem jak zakupy na siebie akcji z rynku co jest jedynym ich ratunkiem przed spadkiem z giełdy!
    Na zakupy trzeba mieć pieniądze, a kosa nie ma nawet 33 k na odsetki od obligacji. A jedynym sposobem poprawienia wizerunku spółki nie jest skup akcji, tylko wyjaśnienie akcjonariuszom gdzie się podziało ich 14 mln wyprowadzone do Globala, a także odsetki od tej kwoty. Przydałaby się także prosta i czytelna informacja, czy obligacje te są na bieżąco obsługiwane a jeśli nie, to czy zarząd podjął stosowne kroki w tym zakresie i jakie to są czynności. A jeśli sami tego wkrótce nie wyjaśnią, to zrobi to za nich prokuratura albo GPW, która wzięła się za sprzątanie śmietnika o nazwie New Connect.
  • Re: propozycja Autor: ~Zobaczymy [46.76.40.*]
    To jedyne co może przywrócić wizerunek tej firmie. Ciekawe czy to zrobią?
    dokładnie też to im pisałem, w innym wypadku o nich zapomną jak to już się działo z wieloma spółkami
    widać że zależy im ale musi się to przełożyć na czyny
    jeśli zaczną kupować to się dołączę do nich
  • Re: propozycja Autor: newconnect [89.67.248.*]
    Ja dawno wyszedłem z tej spółki ale tak patrzę po 4 grosze to może kupię dla jaj trochę...
  • Re: propozycja Autor: ~Floo [95.49.241.*]
    Najdalej w poniedziałek dowiemy sie na kiedy i z jakimi projektami uchwał zostanie zwołane NWZA.

W akcje notarialnym z WZA wyraźnie notariusz napisał ze to "porozumienie" złożyło na ręce kossakowskiego dokumenty z żądaniem zwołania NWZA.

Ciekawe czego bedą sie domagać? Może być ciekawie, bo przecież mimo ze zdają sobie sprawę iż zostaną przeglosowani to chcą zwołać to NWZA?
    Poczekamy i zobaczymy co chcą osiągnąć i do czego im to jest potrzebne.
    Ciekawe w jaki sposób spółka opłaci koszty notarialne związane z takim NWZA? Ciekawe też czy zapłacili ZUS za czerwiec, czy będą rosły kolejne długi? Jest to dla nas istotne, bo w podziale masy upadłościowej ZUS zawsze jest przed akcjonariuszami.
  • Re: propozycja Autor: ~Bernard [83.9.96.*]
    Skoro jesteś akcjonariuszem blee, to dlaczego nie wywalisz po 4/5 groszy skoro uważasz, że spółka wkrótce upadnie, więc i tak nie odzyskasz pieniędzy? Sorki, jesteś mało wiarygodny.
    A skąd wiesz że nie odzyskam? Upadłość spółki nie oznacza braku możliwości odzyskania kapitału, zwłaszcza kiedy same obligacje Globala są warte ok. 45 gr / akcję. Tylko że wtedy wejdzie syndyk, który pod kontrolą sądu dokładnie przetrzepie wszelkie transakcje finansowe z ostatnich lat. Dlatego doprowadzenie do jak najszybszej upadłości tego śmiecia, jest w interesie wszystkich akcjonariuszy.
  • Re: propozycja Autor: ~piotr [46.76.77.*]
    no właśnie kolego sam napisałeś ile każda akcja jest warta dlatego tak gdaczesz i odbierasz innym akcje na tych poziomach! mam nadzieje że zarząd pokrzyżuje ci te plany w najbliższych sesjach może w końcu się obudzą z tego letargu!
    Nie odbieram kolego, kupuj ile dusza zapragnie.
  • Re: propozycja Autor: ~xxx [89.229.82.*]
    ta spółka to bankrut i nie ma żadnego majątku, ale to uświadomicie sobie jak nie będzie pieniędzy i majątku na przeprowadzenie postepowania upadłościowego.
    MOŻECIE KUPOWAĆ SOBIE TE AKCJE PO SAME PACHY ALE NIC NIE ZAROBICIE.
[x]
DIGATE -14,29% 0,01 2014-07-01 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.