jak się ma jedno do drugiego http://biznes.pap.pl/NSE/pl/news/listings/info/836421,tro-media-sa-podpisanie-umowy-warunkowej-w-sprawie-przejecia-podmiotu-z-branzy-informatycznej-
wszystko zaczyna układać się w całość,dużo informacji ze spółki i dużo z otoczenia związanego z AER.Nie widać jeszcze tego po kursie,obrotach ale czuję że jak się inwestorzy ockną to będziemy dużo wyżej ;)
AERFINANC: Zmiany w umowie spółki zawiązanej przez podmiot zależny // Amendments to the Articles of Association of a company set up by a subsidiary
Zarząd AerFinance PLC (\'Emitent\') informuje, iż w dniu 11 lipca 2013 roku powziął informację od spółki zależnej AerFinance Ventures sp. z o.o. o zmianach w umowie spółki Innovation Power sp. z o.o., o zawiązaniu której Emitent informował w raporcie bieżącym 23/2013. Firma spółki została zmieniona na Positive Technology sp. z o.o., a kapitał zakładowy został podniesiony do kwoty 600 000 PLN. Zmianie uległa struktura udziałowców - AerFinance Ventures sp. z o.o. posiada 25% udziałów w zamian za wkład pieniężny w wysokości 750 000 zł, natomiast dwie osoby fizyczne posiadają łącznie 75% udziałów w zamian za wkład niepieniężny w postaci udziałów innych spółek o łącznej wartości 2 250 000 zł. Warunkiem sfinalizowania inwestycji jest otrzymanie zgody od Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości. Przedmiotem działalności nowego podmiotu będzie innowacyjna platforma mailingowa wspomagająca sprzedaż internetową dla e-biznesu. Zgodnie z przyjętą polityką rachunkową podmiotu inwestycja będzie podlegała konsolidacji w wyniku grupy kapitałowej. Podstawa Prawna § 3 pkt 2 Załącznika nr 3 do Regulaminu Alternatywnego Systemu Obrotu
Nie wydaje mi się że AER chce się połączyć z TRO,to podmioty z innej branży i to w ogóle bez sensu.
AER ma ok 3 mln akcji WDSP a ta z kolei łączy sie z TRO co można przeczytać w komunikatach giełdowych TRO.AER jak już dużo osób pisało dostanie też ok 3 mln akcji w nowym podmiocie po połączeniu WDSP i TRO.
Kolega wyżej wstawił link do info z TRO o rozmowach o przejęciu spółki informatycznej.Prostą sprawą jest to że jak kapitalizacja (TRO I WDSP) będzie rosła to i AER będzie księgował zysk.
Przeglądałem raporty kwartalne TRO i na razie jeżeli chodzi o wynik netto i np stan gotówki w kasie to nie wygląda to ciekawie ale branża w której działa jest rozwojowa,stwierdzę nawet że nieprzewidywalna z mega potencjałem.I jeżeli osoby odpowiedzialne za rozwój nie dadzą ciała to w portfelu AER będzie to perełka........albo tylko mi się to wydaje pozdro :)
nie dziękuje ale się przyda papa .....................tak to sie kończy jak ktoś przeskakuję ze spółki na spółkę i w 3 dni chcę zarobić kokosy hehe...........................sam sobie skraca kapitał .................ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło ..............
Dnia 2013-07-12 o godz. 13:50 ~Frank Drebin napisał(a):
> nie dziękuje ale się przyda papa .....................tak
> to sie kończy jak ktoś przeskakuję ze spółki na spółkę i w
> 3 dni chcę zarobić kokosy
> hehe...........................sam sobie skraca kapitał
> .................ale nie ma tego złego co by na dobre nie
> wyszło ..............
o czym ty piszesz ...zawsze jest podbitka pod 50gr i spadek do 20gr
To tego kupują spółki bardzo drogo....
zobacz na wykres dlugoterminowy
http://stooq.pl/q/?s=aer&c=3y&t=c&a=lg&b=1