a.) na panienki
b.) przepije
c.) za całość kupuje akcje Relpola
d.) za całość kupuje inne akcję
e.) na waciki dla żony lub kochanki
f.) na słodycze
g.) na spłatę kredytu
h.) na wakacje
i.) a wujek cię obchodzi
j.) inne... top secret
...kwestia czasu... być może roku... być może krócej.
Zwiększone zatrudnienie... jak podaje GUS w czerwcu odnotowano przyrost produkcji urządzeń elektrycznych o 16,8 proc., dodatkowo jak zwrócą im nadpłacony podatek (to ponad 1mln zł) do tego kilka innych zwrotów które odpisali za 3 kw 2012... oj będzie dwucyfrówka :)
Zaznaczam, że nie jest to rekomendacja tylko moja opinia i tylko moje ryzyko związane z inwestycją w Relpola... ja zdecydowanie dokupuje Relpola i wierzę w jego rozwój.
Według mnie zdecydowanie warto za dywidende z Relpola kupić akcję Relpola.
Tutaj 10 zł może być już w tym roku o ile nie po ogłoszeniu wyników za I półrocze.
Według mnie 10 zł to za mało dla tej spółki. Przy dobrym zarządzaniu, zwiększeniu produkcji (przypominam, na Ukrainie zwiększono zatrudnieni o 30%) i zwiększeniu sprzedaży mamy kurs w okolicach 20 zł. Według mnie jak się nic nie zmieni na minus to za rok o tej porze kurs powinien oscylować w granicach 16-20 zł.
jeżeli w 2 kw zysk netto > 3 mln to pniemy sie w okolice 9 zł .Przy 2 mln zasypią do 6,7-7 zł .Pisanie o 20 zł -tak , ale tylko w hossie. Arctica dzisiaj przytuliłem kilka tysiaków.
...czyli powinno dojść do okolic 10 zł a później to będzie zależało od tego jakie wyniki finansowe zaprezentuje spółka... reasumując, według mnie 2 zł na akcji jest do "ugrania"... zaznaczam, według mnie, żeby pretensji nie było ;)