Plasma SYSTEM S.A. specjalizuje się w inżynierii warstwy wierzchniej. Jej usługi pozwalają znacząco wydłużyć żywotność nowych części maszyn i urządzeń narażonych na szybkie zużycie eksploatacyjne. Teraz chce znacznie zwiększyć swoją kapitalizację, po to, aby wprowadzić akcje na rynek regulowany GPW:
żeby spełnić minimalne wymogi rynku głównego co do kapitalizacji, musieliby spompować na 22 z groszami ; żeby był wystarczająco przyzwoity margines bezpieczeństwa - na 24-25.
Moim zdaniem na razie beda próby podejscia w gore , potem szybka cofka po dopuszczeniu nowych akcji do obrotu - wtedy tez beda pierwsze powazne obroty i papier sie 'rozkreci'.
Po przemieleniu tych nowych akcji - trudno okreslic ile to zajmie - bedzie atak na te poziomy ktore dadzą im przejsc na gpw
Inowacje,nowe technologie równa się mega zysk.Raport rewelacja.Plasma idzie z postępem i realizuje cele.23-26zł to minimum na tą chwile bez kontraktu dużego,który może pojawić się jak< Filip z konopi>POZDRAWIAM Ps.Proszę przeczytać raport.
Na razie nic mi nie wiadomą ale myślę,że raczej nie. Akcje są w bardzo silnych rękach i każdy zna ich wartość oraz jest ich mało wolnym obrocie cały czas są zbierane małe ilości bo ich nie ma.Sam też troszkę dobrałem ale od razu kursik do góry nie ma jak kupić więcej bez ruszenia kursu.Firma ma MEGA potencjał i powoli zaczęła go wykorzystywać.Pamiętaj o planach przejścia na duży parkiet. Pozdrowinia
Zgodzę się z Tobą, że potencjał rozwojowy spółki jest duży, a poczynione inwestycję mają procentować w przyszłości, wg prezesa już od przyszłego roku ma być widoczna znaczna poprawa wyników, które już obecnie są myślę zadowalające. z całą pewnością przenosiny na główny rynek pomogą w rozpoznawalności spółki. Może pojawią się zagraniczne kontrakty... Również akumuluje akcje Plasmy, myślę, że to może być bardzo dobra inwestycja długoterminowa. Jak wiadomo, cierpliwy to i kamień ugotuje :)
A odnośnie tych diamentów na NC, to jakie masz typy?
Ciekawie może być na GOLAB, jeśli rzeczywiście zrealizują marzenia...
Medicalg też wygląda solidnie, jednak rynek dyskontuje dobre wyniki w przyszlości
Bardziej bym obstawiał tą 2 ponieważ myśli globalnie.Dość ciekawy biznes.Ja wybrałem Windmobil i na razie jest super większa płynność niż na PLasma ale też ciekawy biznes a plany rozwojowe mega ambitne jest bardziej popularna od Plasma.Te dwie firmy wybrałem i trzymam .Myślę ,że rynek dostrzeże Plasme ale akcji jak na lekarstwo .