raptem przetarg na 8 baniek, rynek nie reagowal na pozytywne informacje o nowych wygranych przetargach i umowach podpisanych przez Contrast, w karnecie jest tylko animator i czasem przelecą jakies wieksze pakiety. Wzrostom zazwyczaj towarzyszy wolumen, spadki są na śmiesznie niskim obrocie.
Najwiekszym problemem Atremu w ocenie analityków był mały portfel kontraktów i małe prawdopodobieństwo zdobycia nowych. Ostatnie miesiące pokazały, że z nowymi kontraktami jest całkiem dobrze. Spółka jest bez długu, miała 9mln gotówki na rachunku na koniec Ikw. marża się poprawia. Nic tylko kupować :)
witam kolegów.
wdepnąłem w to kierowany chciwością i teraz kiszę minusa.
mam pytanie do zorientowanych:
1. kiedy wyniki jakieś?
2. były jakieś prognozy?
3. jak wygląda realizacja prognoz, kontraktów? ile na liczniku chłopaki już mają na koncie?
4. o co chodzi z tym Kompasem czy jak tam się nazywa ta spółka zależna nazywa?
1. wyniki na koniec sierpnia
2. spolka nie publikowala prognoz
3. w chwili obecnej spolka ma jakies 130mln w kontraktach, na jakiej marzy nie wiadomo
4. Contrast to spolka zalezna dzialajaca w branzy elektroenergetycznej. polowa zamowien grupy to wlasnie zlecenia contrastu. Co cieszy, bo akurat w kontrakty Contrastu są bardziej rentowne niz Atremu S.A.
Spółka warta 37mln, z czego 9mln mieli keszu na koniec 1 kwartalu. Bez zadluzenia, z calkiem solidnym portfelem kontraktów. Anale podkreślali, że Atrem moze miec problemy ze znalezieniem nowych kontraktów, ktore mialy byc kluczowe w wyprowadzeniu firmy ze strat po restrukturyzacji. W ostatnim czasie spolka wygrala sporo kontraktow, raczej na dobrej marży.
Nieplynny temat niestety, po 100szt w karnecie, a jak tylko się pojawi jeden prawdziwy sprzedajacy albo kupujacy to woza papier na plus minus 5 proc. Z obecnej wyceny mozna by wyciagnac wnioski, ze spolka juz nigdy nie bedzie zarabiac, co jest oczywista bzdura. Jesli ozywienie w budowlance przyjdzie to Atrem bedzie jednym z pierwszych beneficjentów i z racji na maly free float zrobi pewnie +100%. Jesli ozywienia nie bedzie, to czeka nas kiszonka przez dlugie miesiace.
witam.
dzięki za wyklarowanie sytuacji.
ta firma KONTRAST miała ostatnio jakieś przygody chyba przy budowie wiatraków. coś tam padło. jest możliwość, że na tym stracili, ewentualnie ile % wartości kontraktu udało się zebrać?
no chyba jednak pokisimy wspólnie. dobrze że mam parę pieluch z Hygieniki :)
pozdrawiam.
Contrast stawial wiatraki w Woli Rafałowskiej chyba dla spolki zaleznej PGE Mega. Lokalni mieszkancy oprotestowywali ta budowe i w koncu ktorys sad uznal, ze jednak nie mozna stawiac tam tych wiatrakow bo lokalnych glowa boli. W zwiazku z tym spolka oglosila upadlosc.Kontrakt byl an 17 baniek, z czego zrobili za 12. Tu masz linka z krotkim komentarzem anala:
http://www.trigon.pl/files/daily_08_2011/trigon_daily_18_07_2013.pdf
Generalnie, znany temat, zaden argument pod wypierdolke. Po 3,70 dobierac :)
witka.
a to już wiem skąd te -12 baniek. na Mazurach muszą stawiać, tam ponoć ludzie chcą wiatraczki :)
no po 3,70 chyba już nie kupimy, chyba że bym swoje spuścił, ale wydaje się, że powoli maszyna rusza do przodu. nawet anale z bzwbk 23 lipca powiedzieli sakramentalne 6,30 dla atremu.
a któryś z "miliona w portfelu" ma atrem chyba. muszę sprawdzić w analizachonline.
oj, teraz by mi się przydał wiatraczek w kanciapie :)
pozdrawiam.