w marcu chciałem wejść w Nemexa po 10 groszy, niestety kurs oscylował w przedziałach 14-22 grosze. Dziś z perspektywy czasu dobrze zrobiłem że nie uległem euforii i od zakupu akcji odstąpiłem. Zapytacie dlaczego?
Otóż (jako jeden z nielicznych) przeczytałem dokładnie raport biegłego rewidenta i co znalazłem:
1. na dzień bilansowy tj. maj 2013 spółka nie zatrudniała żadnych pracowników, pkt 9 w części A
2. akcje serii E nie zostały opłacone w całości dokładnie zabrakło obejmującemu zaledwie 150 000 zł, he he niezły inwestor, który nie może znaleźć takich pieniędzy w portfelu
3. sytuacja finansowa spółki jest fatalna co pokazuje raport i bez dokapitalizowania spółki się nie obejdzie.
Pozdrawiam wszystkich posiadaczy tego papierka :)
Dnia 2013-06-27 o godz. 11:42 ~inwestor napisał(a):
> w marcu chciałem wejść w Nemexa po 10 groszy, niestety kurs
> oscylował w przedziałach 14-22 grosze. Dziś z perspektywy
> czasu dobrze zrobiłem że nie uległem euforii i od zakupu
> akcji odstąpiłem. Zapytacie dlaczego?
Otóż (jako jeden z
> nielicznych) przeczytałem dokładnie raport biegłego
> rewidenta i co znalazłem:
1. na dzień bilansowy tj. maj
> 2013 spółka nie zatrudniała żadnych pracowników, pkt 9 w
> części A
2. akcje serii E nie zostały opłacone w całości
> dokładnie zabrakło obejmującemu zaledwie 150 000 zł, he he
> niezły inwestor, który nie może znaleźć takich pieniędzy w
> portfelu
3. sytuacja finansowa spółki jest fatalna co
> pokazuje raport i bez dokapitalizowania spółki się nie
> obejdzie.
Pozdrawiam wszystkich posiadaczy tego papierka :)
chciałeś kupić po 10 gr? zapomnij teraz o takim kursie ...ja Ci sprzedam może w okolicach 1-2 pln..
Dobrze wiesz ,że dawniej Nemex to sklep dla alergików itp i raport z jakiego okresu ?działania spółki?
Czy jest już raport z działania obecnego czyli oświetlenia LED? 4 m-ce dopiero upłynęło od czasu gdy spółka zaczęła nowa działalność.
Ty chyba mało wiesz o spółce....jak cie spółka nie interesuje to nie pisz tu bzdur i kup sobie inną.
Pozdrawiam Cię i już bzdur ze starych raportów nie wypisuj.
Raport na II kw też może jeszcze nie będzie super ....ale zobaczysz co sie będzie działo po raporcie za III i IV kw.
chętnie zobaczę wynika za 2 i 3 kwartał i założę się że będą straty. Mam udziały w wielu spółkach i wiem jak należy inwestować. Nemex samą nazwą nie zarobi pieniędzy do tego potrzebni są pracownicy a jak widać po raporcie biegłego Nemex w maju br nie zatrudniał żadnego pracownika. Sorry ale to chyba ty nie wiele wiesz o tej spółce i raportów nie czytasz. I nie wariuj z kursem po 1 czy 2 zeta bo nikt normalny tyle nie zapłaci za spółkę w obecnym kształcie.
w obecnym nie,ale w III lub IV kwartale....a czemu kurs rośnie? ot tak sobie?
owszem za II kw mogą być jeszcze straty , ale poczekaj do III kw i zobaczysz.
Jak jest aż tak źle jak piszesz to czemu przesunęli Nemex na ciągłe? też ot tak sobie ?
W roku 2012 podstawowym przedmiotem działalności spółki Nemex S.A. było prowadzenie
Sklepu Alergika, w którym klienci mogli dokonywać zakupu produktów przeznaczonych dla
osób posiadających różnego rodzaju alergie. Jednak od końcówki I kwartału 2013roku, w
związku z podjętymi na Nadzwyczajnym Walnym Zgromadzeniu Akcjonariuszy uchwałami,
podstawowy zakres działalności uległ zmianie.
Spółka Nemex S.A. obecnie oferuje swoim Klientom oszczędności energetyczne przy
wykorzystaniu modelu ESCO. Nemex bezpłatnie dostarcza i instaluje źródła oświetlenia LED.
Rozliczenie inwestycji następuje poprzez podział oszczędności, które Klient uzyskuje przy
wykorzystaniu dostarczonych urządzeń. Podpisując umowę MESA (Managed Energy Services
Agreement) Klient ma zagwarantowane określone oszczędności, natomiast po stronie
Nemex leży wybór technologii i urządzeń, które pozwolą na minimalizację zużycia energii i jej
kosztów u danego Klienta.
Nemex S.A. stale poszukuje nowych rozwiązań i możliwości, które zapewnią dodatkowe
oszczędności Klientom. Współpracując ze światowymi producentami Spółka ma możliwość
zapewnienia najwyższej jakości stosowanych technologii, co w połączeniu z modelem ESCO
pozwala Klientom w pełni korzystać z najnowszych dostępnych technologii bez ponoszenia
jakichkolwiek kosztów inwestycyjnych.
Rynek oszczędności energetycznych, na którym działa Spółka jest jeszcze mało rozwinięty
zarówno w Polsce jak i w całej Europie. Pojawiają się na nim firmy oferujące usługi podobne
do ESCO, jednak przy wykorzystaniu finansowania poprzez kredyty bankowe, co powoduje
stosunkowo wysokie koszty dla Klienta. Brakuje firm oferujących kompleksowe usługi,
posiadających silnych partnerów i najwyższej jakości technologię. Taką właśnie lukę na rynku
znakomicie wypełnia oferta Nemex S.A.
Pomyliłeś adresy - tu kiedyś był sklep dla alergików, a nie przychodnia zdrowia psychicznego.
Radzę poszukać pomocy u specjalisty od głowy, bo może być Ci potrzebna. Specjalne działania ukierunkowane na zniżkę i propagowanie nieprawdziwych informacji jest karalne.
A wszyscy tu wiedzą że Nemex ma nowych właścicieli, którym po pierwsze nie brakuje kasy, a po drugie inwestują tą kasę celowo - budując nowy podmiot produkcyjno - handlowy, a nie rozbudowując sklepik z parafarmaceutykami.
Pozdrawiam zdrowy akcjonariat
Bart
H J MA DO GADANIA .NIECH POJDZIE NA ROZMOWE DO PREZESA TO ZOBACZY.ON NAWET TAKIEGO BIUROWCA NIE WIDZIAL GDZIE JEST SIEDZIBA. ZA SAME BIURA PLACA TONE SZMALU.NIECH ZOBACZY.JAK W DUBAJU A CO DO KASY TO BY ORLEN MOGLI KUPIC.
buahahaha, śmialiście się ze mnie, że niby nie znam się na inwestowaniu a jasny przekaz wszystkim dałem w tym poście. Widać wszyscy jesteście oślepieni "gorączką złota" na tym papierze tylko że ta gorączka tylko wam się udzieliła.
I co, mówiłem że spółka potrzebuje dokapitalizowania? Na NWZA zapadną decyzje o emisji prawie 1 mld akcji, buhahaha i teraz to już nikt z poważnych graczy w ten papier nie zainwestuje! Sami się teraz borykajcie z tą makulaturą :))
Najlepsze jest to, że w jednym z projektów uchwał napisali:
"..4.Wszystkie akcje serii H zostaną objęte w zamian za wkład pieniężny. Dopuszczalne jest
rozliczenie wpłat na akcje w drodze kompensaty zobowiązań."
Toż to majstersztyk, drukują akcje i obejmują bez kasy!!! Buahahaha trafiliście na niezłych kombinatorów, którzy wam nie dadzą zarobić złamanego grosza.
Pozdrawiam wszystkich ostrożnych graczy, którzy nie ulegli tej gorączce.
A tym którzy siedzą w tym papierze radzę aby pojawili się na NWZA i oprotestowali uchwałę o emisji akcji a następnie zaskarżyli ją do sądu, inaczej zostaniecie z g... w ręku.
Widzę, że na forum więcej naganiaczy niż wytrawnych graczy.
Otóż moim zdaniem zapis w uchwale o emisji, o którym pisałem wyżej:
"...Dopuszczalne jest rozliczenie wpłat na akcje w drodze kompensaty zobowiązań..."
jest typową makulaturą aby zapłacić np. za spółkę gazową (według ostatnich informacji) nowymi akcjami Nemexu. Zapewnespółka gazowa jest warta dużo mniej niż cena transakcyjna z Nemexem ale nie zapominajmy iż Nemex zapłaci swoimi akcjami (a nie gotówką) :))) aby Sprzedającemu spółkę gazową zrekompensować brak gotówki drukuje się dla niego papiery Nemexu i daje w rozliczeniu po cenie 10 groszy. Moim zdaniem to pewne że Sprzedający zechce zrealizować zyski i po zarejestrowaniu nowych akcji zechce je choć w części sprzedać ponieważ każda cena powyżej 10 groszy jest dla niego dodatkowym zyskiem (nie wspominając już o tym że dostał dużą premię za rozliczenie transakcji w akcjach niewiele wartego Nemexu).
Przypuszczam, iż takich podobnych transakcji będzie kilka, co napewno dla Nemexu będzie na początku korzystne gdyż księgowo będzie się zgadzać: emisja warta 100 mln zł i aktywa według wartości księgowej również 100 mln zł. Tylko że za rok biegły rewident będzie musiał wycenić ponownie te aktywa według wartości rynkowej i wtedy pojawi się strata w raporcie rocznym :)))) Zapewne zarząd i blisko z zarządem związani o tym doskonale wiedzą ale większość tu grający już nie.
Zatem radzę wstrzymać się z inwestycją w ten papier do czasu aż wszelkie "inwestycje" Nemexu zostaną sfinalizowane i wycenione przez biegłego według wartości rynkowych :) i z ostrożnością podchodzić do tego papieru, gdyż te operacje są dobrze przemyślane i rozgrywane z korzyścią dla......... (sami sobie dopowiedzcie).
Pozdrawiam graczy trzeźwo myślących a naganiaczom trzymać nerwy na wodzy bo tu może być jeszcze "jazda bez trzymanki" :))))
15 groszy? Hmm ja bym w obecnej chwili nie dał więcej ile dał zarząd Led Holding czyli 5-6 groszy za akcję. No cóż ale jak ktoś woli przepłacać jego sprawa. Moim zdaniem pierwsze zyski spółki pojawią się najwcześniej w 2014 roku ale to już inna bajka.
wszystko co jest realizowane za prawdziwą gotówkę ma realną wartość a wszystko co jest obejmowane za wkłady niepieniężne już realnej wartości nie musi mieć i przeważnie nie ma :) Nie będę wdawał się w szczegóły ale wystarczy prześledzić komunikaty spółki i "zasłona dymna" opadnie :)
ci co maja po kilka tyś akcji bawią się w DT inni są na dłuższą metę...oczywiście ,że zyski nie pojawią się za chwilę ...ale myślę ,że w IV kw będzie to już widoczne...z tego co wiem to wkrótce nowe kontrakty....ale nie będę za dużo na ten temat pisał bo ustawa....ja tam szybko nie mam zamiaru wychodzić nawet gdyby miało spaść do 5 gr (ale tak raczej nie będzie )-może tego chcą Ci co chcą dokupić , a mam tego sporo.
Jak było widać po 15-17 gr ktoś sobie to zbierał bez względu na wszystko.Bo po burzy przychodzi pogoda
widać Nadieżda że niewiele wiesz a prawa spółek handlowych wogóle. Gdybyś znał/a to wiedział/a/byś że zarząd odpowiada majątkiem za niezłożenie wniosku o upadłość gdy zachodzą takie przesłanki. A zarząd co jak co ale 17 tys. posiada.
czekamy GS na link do strony z tym niby ,że spółka zalega z 17K pln komuś lub na inne fakty i doniesienia w tej sprawie ...bo nie lubię takich cwaniaków i obłudników i zadziała....art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi ....a jak Ce stać GS na 200.000 zł lub karę pieniężną do wysokości dziesięciokrotności uzyskanej korzyści majątkowej albo obie te kary łącznie.
Masz masz fakty o których informujesz opinie -to czekamy.Nie rób sobie przelewek myląc opinię publiczną.
Można wyrazić , swoje chęci odnośnie spółki , swoje poglądy , ewentualne życzenia ....ale Ty napisałeś o konkretnym długu 17 tys PLN.....podaj fakty.
a i jeszcze jedno! INVESTORA i GS sygnał internetowy dobiega z tego samego miejsca z W-Wawy czyli z ok. Muranowa z okolic PKO.BP -ma 2 inne Ip ale sygnał z tego samego miejsca.
Domyślcie się sami i teraz wyróbcie sobie zdanie o Panu investorze i GS -ten sam człowiek.
SPRAWA BARDZO CIEKAWA....
bua ha ha ha, ad tobie już odbija totalnie. Wszystkich bierzesz do jednego wora.
Nie wiem kim jest GS ale skoro tutaj coś napisał o niezapłaconej i przeterminowanej fakturze to znaczy że jest sfrustrowany tym iż Nemex nie płaci. Czy to takie dziwne?
Ciekawe ilu takich jest jak GS którym faktury nie zostały zapłacone?
Inwestor, a ty czym jesteś sfrustrowany ze tu piszesz? Wiatr hula w majtkach? Szelki uwieraja? Wiesz, ten wstęp "bu hahah" bardzo fajnie świadczy o dojrzałości.
pisałem ,że inwestor to gimnazjalista z taki "buahaha Itp" tylko dzieciaki tak piszą.
Inwestor macie z GS tego samego dostawce internetu ...i mam wrażenie , że to ty piszesz z kilku IP z tego samego osiedla z Wawy...sprawdzą to odpowiednie służby i myślę ,że i Prezes NEMEX się Waszymi "twoimi " wypowiedziami zainteresuje.
Bez odbioru , przejdę do działań, Bankier wyjawi konkrety .O tym ,że piszecie z tej samej ulicy i od tego samego dostawcy internetu -
Wyjaśnimy tą zaległą fakturę , bo na razie to pomówienia ....
Zgodnie z art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi (Dz. U. Nr 183, poz. 1538 z późn. zm.) - dalej ,,Ustawie o obrocie" - zakazana jest manipulacja instrumentem finansowym, którą stanowi, m.in. rozpowszechnianie za pomocą środków masowego przekazu, w tym Internetu, lub inny sposób fałszywych lub nierzetelnych informacji albo pogłosek, które wprowadzają lub mogą wprowadzić w błąd w zakresie instrumentów finansowych, jeśli osoba rozpowszechniająca takie informacje wiedziała lub przy dołożeniu należytej staranności mogła się dowiedzieć, że są to informacje nieprawdziwe lub wprowadzające w błąd. Na każdego, kto dokonuje manipulacji w ww. sposób, Komisja Nadzoru Finansowego, na podstawie art. 172 Ustawy o obrocie może nałożyć karę pieniężną w wysokości 200.000 zł lub karę pieniężną do wysokości dziesięciokrotności uzyskanej korzyści majątkowej albo obie te kary łącznie.
a czemu wy jeszcze piszecie na tym watku beda setki milionow akcji i pozamiatane. Dajcie juz sobie spokoj z ta spolka, jak jest nic nie warta to po co tracic energie.
mnie w te pedalskie układy nie mieszaj. mi tam na rękę, że ktoś będzie miał realny wpływ na kurs bo: "przy Waszych fortunach i moja urośnie". Może któryś gimnazjalista wie skąd ten cytat :)
cyt. "...sprawdzą to odpowiednie służby i myślę ,że i Prezes NEMEX się Waszymi "twoimi " wypowiedziami zainteresuje."
buaha ha ha (przepraszam ale nie mogłem się powstrzymać. Wszyscy którzy myślą inaczej od ad o Nemexie będą straszeni KNF-em, no nie mogę zaraz padnę ha ha ha ha. Dobre, dawno się tak nie uśmiałem.
Dnia 2013-07-04 o godz. 15:51 ~inwestor napisał(a):
> cyt. "...sprawdzą to odpowiednie służby i myślę
> ,że i Prezes NEMEX się Waszymi "twoimi "
> wypowiedziami zainteresuje."
buaha ha ha
> (przepraszam ale nie mogłem się powstrzymać. Wszyscy którzy
> myślą inaczej od ad o Nemexie będą straszeni KNF-em, no nie
> mogę zaraz padnę ha ha ha ha. Dobre, dawno się tak nie
> uśmiałem.
nikogo nie straszę....podałeś Ty lub Twój kumpel GS(dziwny zbieg okoliczności ,że IP z tego samego bloku obok PKO BP w Wawie... -kłamliwą informację podajecie ...że nie są płacone faktury....po 17 K pln , podałem Ci że jesteś z wawy itp. Inni sprawdzą dokładniej.
Jeśli GS lub ty nie podacie żródła tych kłamstw i oszczerstw zobaczycie jak to działa.Prezes Milecki nie lubi takich insynuacji .
może nie zdajesz sobie sprawy że twoja tożsamość płciowa (rozumiesz to sformułowanie?) jest zachwiana i twoja podświadomość domaga się kobiecych przymiotów, typu:
żeńskie imię, zmiękczanie słów, nadgorliwe czyszczenie własnej jamy ustnej, chęć zauważenia i zwrócenia uwagi na siebie, itp.