a ja nie chcem ani OFE ani ZUSu - chcem za moje pieniążki cieżko zarobione kupować co chce, np polskie firmy,autostrady i czerpać zyski z tego .
A ofe niech nawet 5% bierze prowizji ale z tego co zarobi a nie za free kase mendy biorą ,sam 100% smigłem od stycznia bez niczyjej pomocy.
Fakt,
ledwie Rostowski zaczął mówić a kursy na WIG20 spada na pysk a OFE spier.... z GPW.
Coś czuję, że ciężkie czasy przychodzą dla akcji i GPW.
A nie mógł Rostowski tego powiedzieć 3-5 dni temu? Wtedy bylibyśmy już po korekcie a tak nadal kurs jest zwalany przez grubasów w dół!
Trzeba jechać na wakacje, odstresować sie i wrócić do GPW ok. października kiedy zawierucha minie.
Do całości jeszcze brakuje mi tylko ch... wyników Syntka i będę musiał"Anię" przepraszać i kupić jej kwiatka za to co pisała o kursie z 3 z przodu!
Wildze swoje zyski dopiero w przyszłym roku ale wcześniej dokupię trochę papieru aby średni kurs obniżyć.
A co do OFE niestety Rostowski ma racje na ich temat..... liczy sie tylko ich zysk a nie nasze "przyszłe" emerytury. A jeżeli ktoś z Was pisze o tym, że on nie chce płacić składek na ZUS, OFE czy inne badziewie to chyba nikt w rodzinie mu nie choruje albo nie przebywał w szpitalu czego mu oczywiście nie życzę. Więcej empatii ... bo na Twój sukces pracuje wiele, wielu "oszukanych" inwestorów.