Dnia 2013-06-25 o godz. 11:41 ~jaa ciee... napisał(a):
> urzekła mnie Twoja historia.
Dobry człowieku , oczywiście w dzisiejszym czasie nasza giełda jest wyjątkowo wręcz nieobliczalna , wystarczy jedno tylko żeby Skarb Państwa nagle wyskoczył z ostrą siekierą ze sprzedażą akcji PGE , przecież Oni zawsze potrzebowali wolnej gotówki na załatanie dziury budżetowej państwa .
Nieprawdaż ??? .....
Dnia 2013-06-27 o godz. 12:35 ~Franek - lLL.Chicago napisał(a):
>
No i kurde , jeszcze mała chwila i będziemy
> mieć jeno minimum historyczne spółki .
spadaj
Dnia 2013-06-27 o godz. 12:40 ~anna napisał(a):
> Dnia 2013-06-27 o godz. 12:35 ~Franek - lLL.Chicago
> napisał(a):
>
No i kurde , jeszcze mała
> chwila i będziemy
> mieć jeno minimum
> historyczne spółki .
spadaj
ANIU - Dosłownie , jedną zasadę zapamiętaj na całe życie , kto się urodził wróblem napewno kanarkiem nie umrze ......
Bez jakiegokolwiek odbioru ......
No i wykrakałeś:) gratuluje:) to już jest naprawdę bardzo interesujący poziom żeby wejść:) swoją drogą, rozumiem taką reakcję jakby wypłacili nie 0,86 a 0,40 gr dywidendy. A skoro jest taka jaką zapowiadali to nie rozumiem AŻ TAKICH spadków.
Moim zdanie piszesz rozsądnie.
Ale widząc taktykę, na dogrywce będzie lekka podbitka.
Specjalny komunikat dla OPTYMISTÓW.
Dzisiaj bawię na tej spółce dla DT .!!!!!!!
Pewnie wielu z was wie po ile kupiłem i ile.
Parafrazując Klasyka----NIEPRAWDAŻ????
ps.
dzisiaj: optymista z nastawieniem pesymistycznym
Dnia 2013-06-27 o godz. 13:51 fundamentalista napisał(a):
> No i wykrakałeś:) gratuluje:) to już jest naprawdę bardzo
> interesujący poziom żeby wejść:) swoją drogą, rozumiem taką
> reakcję jakby wypłacili nie 0,86 a 0,40 gr dywidendy. A
> skoro jest taka jaką zapowiadali to nie rozumiem AŻ TAKICH
> spadków.
>>>> Wykrakałeś <<<<
Drogi Przyjacielu , przecież nie jest żadnym jakimkolwiek ptakiem z rodziny krukowatych , tylko jeno zajebistym góralskim weteranem giełdowym .....
Pozdrowienia z przepięknego Chicago .....
No,koledzy inwestorzy...wszedłem ostro w PGE po wczorajszej cenie. Superostro. Będzie z tego kasa za czas jakiś. Superkasa. Zacieram rączki,gdy tłum wyprzedaje. Szkoła Warrena Buffeta.
Myślę , że cena 13 - 14 złotych za akcje PGE jest wyraźnie do spełnienia , ale tylko z pomocą SP która w każdej chwili może wywalić znaczną ilość posiadanych akcji i tyle w ogóle byłoby w temacie ......
Polskie Inwestycje :
- PZU
- PKO BP
- PGE
- CIECH , przecież to już jest największa pora , żeby SP pozbywał się tych walorów poszczególnych spółek , oprócz mojej kochanej jedynej perełki PKO BP .....
Moim zdaniem , budowa 1 MW mocy w elektrowni jądrowej kosztuje mniej więcej 4,5 mln euro .
Oznacza to , że realizacja pierwszej polskiej siłowni atomowej pochłonie około 56 mld zł. i nawet Europejski Bank Odbudowy i Rozwoju napewno udzieliłby jeno Polsce takiego kredytu .
Oczywiście , w tym PO tylko wielce gadają , a nic konkretnego w ogóle nie robią i zazwyczaj ta krowa która dużo ryczy , to zawsze mało mleka daje .
Nieprawdaż " PANOWIE SZLACHTA " ??? .....
........ na forum dyskusyjnym żebym codziennie w gronie
> z Wami przebywał ??? .....
napewno by chcieli zebys przebywał ( to moze bys przestał sie udzielac na pko bp)
co do kupna PGE to i po 10 zeta nie kupisz bo jesteś umoczony duzo powyzej 37 zeta w PKO BP
Dobrze , że akurat ktoś wyciągnął ten stary napisany wątek , przecież jakby nie było , to w 2017 roku zarobiłem na akcjach PGE dokładnie 88 tys. złotych , oczywiście na korektach i nawet nie wiem czy kiedyś powrócą tak dobre wspaniałe czasy :)))
Napiszę inaczej , owszem chciałem zakupić akcje PGE po 14 złotych ( ale się wstrzymałem z tym zakupem , dopiero wszedłem z tym zakupem po 11 zł. z hakiem gdzieś na początku 2017 roku , a później akcje PGE wzrosły do prawe 16 złotych , jak jankeskie Morgany Chase rekomendowały cenę docelową 16 złotych , a później to kurs energetycznej spółki drastycznie wręcz spadał w dół , widocznie miłem więcej szczęścia niż rozumu . ..
A akcje Cyfrowego Polsatu zakupiłem półtora roku temu po 17 złotych , jak wtenczas zarobiłem na akcjach PZU dokładnie 45 tys. złotych ( płaciłem za ten ubezpieczeniowy walor po 23,80 złotych ) , na prawdę się w ogóle nie chwalę , tylko jeno stwierdzam autentyczny fakt dokonany . ...
PS. Cyfrowy Polsat na pewno odbije do tych 17 złotych , a jak nie to mnie odbije porządnie do głowy . ... Tra ~ la ~ la ~
Akurat jestem góralem z krwi i kości , zawsze na jakimkolwiek forum pisałem prawdę prawdę i tylko jeno prawdę , a po co miałbym inaczej pisać , przecież wszyscy jedziemy na tym samym wspólnym wózku :)))
Pamiętam Franka Chicago jak pisał na forum pge żeby przesiąść się na pxm który kosztował wtedy około 3 zł .. i co było później .. rajd na pxm na 18 zł. Pozdrawiam Franka