"Zwyczajne Walne Zgromadzenie GRAAL S.A. w związku z osiągnięciem w 2012 roku zysku netto w wysokości 14.979.809,06 zł (czternaście milionów dziewięćset siedemdziesiąt dziewięć tysięcy osiemset dziewięć złotych i 06/100) postanawia przeznaczyć go w całości na kapitał zapasowy.".
A mogliby przeznaczyć te 30% zysku na dywidendę. Wyszło by ok 55 gr na akcję i rozmawialibyśmy o zupełnie innych poziomach kursu. A tak to dalej jest kiszonka
Sprawdzilem. Zarzad Superfisha do dzisiaj nie zlozyl w sadzie sprawozdania za 2012. Do piatku maja jeszcze czas. Ciekawe w jakiej atmosferze przebiega walne. Swoja droga ciekawi mnei rowniez, dlaczego w oficjalnych raportach nie wykazywane jest 2,5% akcji jakie trzyma powiazana z Kowalskim Tunafish. Ma ktos pomysl dlaczego nie ma tego obowiazku? Bardzo mila by byla tez niespodzianka, gdybysmy dowiedzieli sie, ze Tunafish ma juz 4,99 % akcji :)
Audytor w raporcie z badania sprawozdania za 2012 w Graalu napisal, ze w badaniu nie uczestniczyl raport roczny za SF tzn. zarzad mu tego dokumentu nie przedlozyl. Tzn. dzisiaj zatwierdzaja sprawozdanie niedokonca jasne i rzetelne w mojej ocenie.
W sadzie do dzisiaj tez SF nie zlozyl raportu z dzialnosci za 2012.
dla mnie to bezsensowne drążenie nieistotnego tematu...złożenia bądź nie raportu superfisha.Jaki to ma wpływ na zyski spółki oraz prowadzony bayback...
No i dobrze, ze Jacek inwestuje. Moze podciagnie kurs do gory.
Wyglada na to, ze na tegoroczne walne nie wybral sie przedstawiciel funduszu Aegon. Zenada totalna.
Poza tym z rachunkow wynika mi, ze w glosowaniu uczestniczyli
1. Bogusla
2. Tuna Fish
3. plus ktos z 12.100 akcji (byc moze to tez Tuna Fish)
Robert ma teraz kolejne dwa lata na skup. Nie sadze tez by mial potrzebe sie goraczkowac i ciagnac kurs do gory. Ja przynajmniej szykuje sie na 2 lata kiblowania z papierem :)