I had a dream...
Info może być na przykład takie, że jakiś inwestor z Niemiec, skąd jest też pewnie spory portfel zamówień, zechce kupić Odlewnie, które są dobrą jakościowo, doposażoną spółką. Aby to zrobić cena musi wzrosnąć, tak aby banki, które są głównymi udziałowcami i wierzycielami odlewni, na tym zarobiły. W sumie cena tej spółki dla zagranicznego inwestora nie jest taka wielka. Ale żeby wilk był syty i owca cała, czyli inwestror zrobił dobry biznes i to wpisujący się w cały program wykupu polskiego przemysłu (w zasadzie to już nie wiele nam zostało), banki zarobiły, a zarządzający nie zostali z niczym, to jak czytamy w ostatnich raportach dotyczących statutu - dołożono kilka ciekawych punktów:
- pkt 24 o treści następującej: „działalność związana z wyszukiwaniem miejsc pracy i pozyskiwaniem pracowników (PKD 78.10.Z)”,
- pkt 25 o treści następującej: „działalność agencji pracy tymczasowej (PKD 78.20.Z)”,
- pkt 26 o treści następującej: „pozostała działalność związana z udostępnianiem pracowników (PKD 78.30.Z)”.
No przecież chyba nie po to, żeby wynajmować ludzi na kasy w supermarkecie, a raczej po to, że jak spółka będzie już sprzedana, to my znaczy się Polacy, będziemy dostarczać tylko tanią siłę roboczą i jeszcze co poniektórzy będą zarabiać na takim pośrednictwie.
Tak więc biorąc powyższe pod uwagę oraz fundamenty i ostatnie raporty warto zastanowić się nad jakimś kupnem...
Taki miałem sen...
Ja sie wreszcie pozbylem z zarobkiem niezlym bo mialem po 1,25. Prawie 100% . Czas pokaze, czy dobrze zrobilem. Wakacje z rodzina mam, wystarczy w zupelnosci.