Zarząd PSW Capital S.A., zwany dalej "Emitentem" informuje, iż w dniu 18 czerwca 2013 r. Emitent zawarł i podpisał obustronnie umowę z ABISTEMA KANCELARIA DORADCZA Sp. z o.o. ("Doradca") z siedzibą w Krakowie, której przedmiotem jest świadczenie przez Doradcę na rzecz Spółki usług Autoryzowanego Doradcy w zakresie prawidłowego wypełniania przez PSW Capital S.A., obowiązków informacyjnych wynikających z Regulacji ASO w zakresie § 18 ust. 2 pkt. 3) i 4) na rynku NewConnect.
Tym samym Zarząd Emitenta wypełnił jeden ze wskazanych warunków Zarządu Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie S.A. Uchwała nr 639/2013 z dnia 11 czerwca 2013r. o zawarciu przez Emitenta umowy z autoryzowanym doradcą na okres co najmniej jednego roku od dnia jej zawarcia. Umowa została zawarta na czas oznaczony jednego roku.
Czy istnieje czy nie, nie nam to osądzać.
Daję 90% szans, że opinia jednak się pojawi, jaki cel miałoby podpisanie umowy z autoryzowanym doradcą bez spełnienia pozostałych warunków, a tym samym skazanie na wykluczenie spółki i jeszcze ponoszenie dodatkowego kosztu.
"Czy istnieje czy nie, nie nam to osądzać."
Rzeczywiście. Jeżeli nie akcjonariuszom czyli współwłaścicielom to komu? Bacy co owce wypasa czy wczasowiczom na plaży w Bułgarii?
nawet się nie sil na zrozumienie czegoś co śmierdzi rudym knurem,
forum jest zdominowane przez mamuty,
tu czarne zawsze będzie białe,
proponuję nie marnować czasu tylko wyjaśnić logicznie rozbieżności w datach i terminach:
30.07 a 11.09,
jeżeli myślenie sprawia ból to spierd* do chlewa,
pal licho opinię, w końcu ktoś to napisze,
ale jak tu przyznać się do do jawnego oszustwa :
,,Spółka nie wyjaśniła wątpliwości związanych z długim okresem czasu, który upłynął od dnia wysłania wniosku o rejestrację podwyższenia kapitału zakładowego do dnia jego wpływu do właściwego sądu. Ponadto Spółka nie wyjaśniła ostatecznie przyczyn przedłużenia się procesu rejestracji akcji serii Ł, w szczególności nie wyjaśniła rozbieżności w przekazywanych Giełdzie i do publicznej wiadomości informacjach na temat przyczyn tego przedłużenia, w tym nie odniosła się do będącego w posiadaniu Giełdy, stanowiącego załącznik do wniosku o rejestrację podwyższenia kapitału, oświadczenia o pokryciu wkładów w drodze emisji akcji serii Ł - opatrzonego datą 10 września 2012 r."
Rozmawiałem dzisiaj z przedstawicielem spółki chyba rudym ale nie wiem i w poniedziałek będzie wszystko opublikowane, powiedział że nowy autoryzowany doradca bardzo im pomaga w wypełnianiu obowiązków informacyjnych i znaczącej poprawie kontaktów z akcjonariuszami i rynkiem. Tak więc wszystko idzie zgodnie z planem i lada moment będzie odwieszenie :)
Dnia 2013-06-19 o godz. 18:36 ~już niedługo...:) napisał(a):
> Rozmawiałem dzisiaj z przedstawicielem spółki chyba rudym
> ale nie wiem i w poniedziałek będzie wszystko
> opublikowane, powiedział że nowy autoryzowany doradca
> bardzo im pomaga w wypełnianiu obowiązków informacyjnych i
> znaczącej poprawie kontaktów z akcjonariuszami i rynkiem.
> Tak więc wszystko idzie zgodnie z planem i lada moment
> będzie odwieszenie :)
to juz wiemy przynajmniej od wtorku, a o dywidende pytałes?...pewnie nie...więc jestes trąba
Bardzo im pomaga - hahaha
Rozumiem waszą wiarę - sam kiedyś dałem się nabrać na te gadki.
Jedyne prawdziwe określenie działalności tych panów i ich samych przedstawia w postach Frog711. Jakie dywidendy? Z czego?
Zresztą niech odwiesza i niech najlepiej urośnie i to jak najwyżej zmniejszę stratę sprzedając ten papier toaletowy.
Ale przyznasz RKM, że jak odwieszą to będzie ciekawie :-)
Znowu będziemy sie zakładać na forum, np. na ile groszy poleci...itd, powiem, że trochę mi tego brakuje.
Dnia 2013-06-19 o godz. 18:36 ~już niedługo...:) napisał(a):
> Rozmawiałem dzisiaj z przedstawicielem spółki chyba rudym
> ale nie wiem i w poniedziałek będzie wszystko
> opublikowane, powiedział że nowy autoryzowany doradca
> bardzo im pomaga w wypełnianiu obowiązków informacyjnych i
> znaczącej poprawie kontaktów z akcjonariuszami i rynkiem.
> Tak więc wszystko idzie zgodnie z planem i lada moment
> będzie odwieszenie :)
I z czego tu się cieszyć? Nawet jak odwiesza syfa to się otworzy na 15 gr, wiec w moim przypadku to trochę ponad 50% straty. Jedyny plus, że będzie można wreszcie tym ścierwem handlować.
Lepsze 50% straty niż 100%, a poza tym, jak odwieszą, to zawsze masz jakiś wybór - jak będziesz chciał starcić 100%, to wystarczy poczekać i może się uda ;-)
Dokładnie tak ... też wolę mieć stratę niż sam zapis z akcjami w DM ( mam już jeden z PMT od paru lat się kisi i muszę go oglądać po wejściu w rachunek a najgorsze jest to że zapłaciłbym mniejszy podatek gdybym w porę sprzedał .... Tutaj już po poprzednich doświadczeniach odpowiednio wszystko opchnąłem w porę ( oczywiście ze stratą bo tutaj mało kto zarobił) niestety troszkę później dokupiłem w nadziei że trend się zmienił ;) ale akurat tyle to jeszcze przeżyje :) Więc można powiedzieć w miarę spokojnie mogę obserwować ten cyrk bo na dywidendę należną to już nie liczę.
Jak dla mnie to jest jakiś feler prawny i zupełny bezsens. Powinna być możliwość zbycia takich akcji za 0.00 (Słownie: zero złotych) i zrealizowania sobie straty, która jest faktem, a nie tworzenie fikcji.
No niestety .... na razie GPW na to nie wpadła ... gdzieś słyszałem o takim pomyśle że możesz poprzez notariusza ( pewnie nie za darmo ;) ) sprzedać obojętnie komu te akcje za przysłowiową złotówkę i pewnie z tą umową musiałbym udać się do mojego DM ( ostatnio u nich byłem z 3 lata temu ) gdzie by mi to wyczyścili .... Tylko mi się nie chce tak bawić ..poza tym mam przed oczami przestrogę jakbym zbyt dużą kwotą chciał gdzieś poszaleć :)
Ciekawe, nie wiedziałem, że tak można, jak w promocji nokii, za złotówkę ;-)
Natomiast to GPW prowadzi ten biznes i moim zdaniem to jest ich obowiązek, zapewnić możliwość pozbycia się takich ch akcji. Przecież przez coś takiego człowiek nie może udokumentować straty, ani nawet zamknąć rachunku w DM. Moim zdaniem grubo nie tak.
No i może właśnie o to chodzi .... podatek musiałem zapłacić a tak bym zapłacił mniej ... konto w DM tez jest na razie za darmo ale kiedyś może nie być więc każdy chce zarobić Poza tym jakbyś zamknął konto to taki gość na pewno jest stracony dla rynku a tak może znów coś kupi może jeszcze więcej straci ... gdzieś trzeba kosić dutki :) a że u nas koszą gdzie popadnie to się szybko nikt nad problemem pewnie nie pochyli ... :)
Panowie, ale zdaje się, że umowa cywilno prawna, w dodatku notarialnie poświadczona jest wystarczającym dowodem dla US. Tego się nie da podważyć. Ja bym zaryzykował i w takiej sytuacji sprzedał to papierowo i normalnie odliczył stratę. W Ustawie o podatku nigdzie nie jest napisane, że chodzi wyłącznie o dochody z GPW - to są przecież dochody z papierów wartościowych. Przeniesienie notarialne praw na kogoś innego jest moim zdaniem całkiem zgodne z prawem i nikt nie ma prawa tego podważyć. Tak jak każdej innej umowy cywilno- prawnej. Pozostaje tylko kwestia rozliczenia tej transakcji.
Ja również myśle że wszystko jednak się wyjaśni.
GA' jusze... mają zbyt dużo towaru aby to przetracić plus jeszcze masę spółek zaleznych pod przodownictwem PSW i jeżeli by doszło do karnego usunięcia z PSW również te spółki zalezne były by skończone na amen!
Zresztą de facto już to widać chociażby po aktualnym kursie i volumenie węglopexu...
Wszystko jest dla ludzi i wszystko idzie zrobić aby było ok, ale zastanawia mnie, lub jak kto woli "niepokoji" pusty stan zasobów finansowych spółki matki.
I na milion procent podejżewam że opinia prawna miała nie tylko rzucić światło, ale i dać prawną możliwość przesunięcia zasobów finansowych podmiotów zależnych, czyli między innymi np. węglopexu na rzecz możliwości wypłaty diwidendy swoim akcjonariuszom przez psw.
Takie coś jest na świecie praktykowane że corporacion lub duże konglomeraty wypłacaja dywidendy lub dokonują inwestycji bezpośrednio nie tylko z zasobów własnych ale przede wszystkich z zasobów podmiotów zależnych(spółek córek)
Na polskim rynku również praktykuje to Roman Karkosik że np. Impexmetal notorycznie dokapitalizowywuje spółkę Boryszew w taki czy inny sposób... Lub czynią to inne spółki bezpośrednio związane z R.K
Podobną symbiozę tylko z dużo wiekszą stratą dla akcjonariuszy mniejszościowych czyni np.Zygmunt .S.Ż. Ale tam już cała sprawa z Elektrimem lepiej aby nie miała analogii i w tym przypadku...
nie wiem czy ktos myslal o pozwie cywilnym zbiorowym?
ja nie odpuszcze tego, ze nie wyplacili mi dywidendy jak mialem akcje w zeszlym roku a w sadzie bedzie mozna im udowodonic ze specjalnie przeciągali rejestracje i dlatego nie wyplacili. jesli nie mieli z czego to niech zlicytuja im majątek i tyle.
Dnia 2013-06-20 o godz. 17:07 nwa napisał(a):
> george,
mysle ze jak mamy msciwych akcjonariuszy to za
> rudego dostaliby niezlą kase :)
nie wiem jak reszta, ale
> poszperam ile kosztuje wniosek do sądu a prawnika znam wiec
> za flaszke moze wniosek mi machnie.
mysle jednak ze
> zbiorowka wyszlaby lepiej. znajac nasze sądy lepiej zaczac
> wczesniej bo troche to potrwa. są chetni?
No pewnie że są chętni, ale nie teraz. Ja czekam na rozstrzygnięcie sprawy w lipcu, później pozew zbiorowy albo sam będę oddzyskiwał pieniądze. Nie jeździjcie po rudym, ukarać trzeba cały zarząd z radą nadzorczą bez wyjątku. Nie przejdzie im to płazem, za dużo ludzi oszukali i to w perfidny sposób.
Podłączę się pod każdą inicjatywę, bo chyba w momencie ogłoszenia dywidendy, już wiedzieli że nie wypłacą. Krętactwa z rejestracją Ł, podwójną dyw, opinią prawną ...
Że nie wspomnę o prognozie przychodów do 1 mld, ciepłowniach, i kopalniach króla Salamona ...
Ja już kiedyś zgłaszałem chęć przyłączenia się do takiego pozwu i nic się nie zmieniło ... Sądzę że łatwo będzie zebrać wymaganą liczbę akcjonariuszy bo oszukanych mało nie jest. Na razie też jeszcze czekam jak ten cyrk się skończy chodź nadzieje coraz mniejsze ... ale czekałem już tyle to miesiąc mnie nie zbawi.
Trzeba rozważyć wszystkie za i przeciw, a w przypadku pozwu cywilnego trzeba oszacować prawdopodobieństwo odzyskania kasy. Wtedy podjąć ostateczną decyzję.
Witam!
Wg nowego regulaminu NewConnect autoryzowany doradca jest rozliczany na podstawie "swoich" spółek.
Jeśli coś poknoci, to będą wobec niego wyciągnięte konsekwencje.
Daje to pewną nadzieję, że coś się poprawi....
Dnia 2013-06-20 o godz. 20:11 rkm napisał(a):
> No to się chłopaki z Krakowa podłożyli - nie ma co ;-)
RKM ta jedna Pani jest w radzie nadzorczej Uboat Line którego akcje wzrosły 5,15zł !!! Czy nie uważasz że to znak????? :D :D :D Lecimy na 5,14zł ;p hehe
Dnia 2013-06-20 o godz. 20:40 ~Rafael napisał(a):
> Dnia 2013-06-20 o godz. 20:11 rkm napisał(a):
> No
> to się chłopaki z Krakowa podłożyli - nie ma co ;-)
RKM ta
> jedna Pani jest w radzie nadzorczej Uboat Line którego
> akcje wzrosły 5,15zł !!! Czy nie uważasz że to znak????? :D
> :D :D Lecimy na 5,14zł ;p hehe
a jak ładnie wzrósł ten uboat - w ciągu roku z 0,5x na ponad 5 !
te panie potrafią ładnie pompować !
nie bez powodu zostały wybrane właśnie One !