- władze nie pozwolą raczej upaść tej firmie. za duża by upaść.
- za to kontrakt z Chinami może też okazać się fikcja, bo nawet jeśli do niego dojdzie, może nie mieć wiele wspólnego z Westa ISIC, a z inna właśnie powstającą firmą
nie porównuj cdc z westą tam "biznesmen" oraz traik dążyli do upadłości bo to im się poprostu opłacało i sprawa była z góry przesądzona tu łapę trzyma rząd i raczej nie pozwoli upaść patrz np. u nas PBG! gdyby upadło to Tusk pewnie by się okopał co nie znaczy że już dawno powinien to zrobić!!!
jak będzie zobaczymy jedno jest pewne bez kontraktów i zainteresowania obcych firm będzie kicha:(
ja osobiście czekam na port za I półrocze i myślę że będzie dobry ba a nawet b.dobry oczywiście nie naganiam a wyrażam swoją opinię(od tego są fora) I kwartał była spora poprawa( dług zniknął o połowę) drugi powinien być również dobry (zima trzymała u nas do maja) więc IH 2013 ?...
WESTA nie padnie, bo to jest oczko w głowie samego prezydenta Ukrainy, tzwe. sztandarowa inwestycja, wpisuje sie w rzdowy 3-letni program rekonstrukcji ekonomicznej Ukr. Ponadto, to jest Dniepropietrowsk - miasto szczególnie ważne dla obrazu Ukrainy w oczach reszty świata :)
Oni tam maja na punkcie Dniepropietr. troche fioła.
P.S.
W sobote gadałem z Ukraińcami, którzy pracują od 4 lat w Polsce, mniej wiecej pół roku tam, pół u nas. Akumulatory WESTY bardzo chweala za korzystny stosunek jakości ceny. TRZY tamtejsze zimy po minus 30 stopni i nadal odpalają :)