relpol staje sie widac spolka dywidendowa z trwala tendencja wzrostowa.zarabia niezle pieniadze w niby kryzysie i dzieli sie z akcjonariuszami.do takiej spolki na pewno beda przybywali nowi inwestorzy a kurs akcjii bedzie sie powoli systematycznie pial do gory
martwi mnie tylko jedno-coraz wiecej anali zaczyna dostrzegac relpol .ja np.nie kieruje sie ich rekomendacjami a szczegonie ich naganianiem.dm amerbrokers umiescil relpol w swoim letnim portfelu,link-stock watch.pl.czyli juz kolejne biuro po di bre i erste/w dzisiejszym tvncbc/.motto-''rekomendacjom analtykow wierze tak jak przypadkowo spotkanemu na ulicy psu''-robert gwiazdowski
... według mnie do 12 zł powinien dojść kurs... a później... pewnie będzie korekta... docelowo i tak może być 25 zł... ale to potrwa z 2 lata no i ożywienie gospodarcze musi wrócić.
Aż takie wzrosty Panowie i Pani spokojnie jak przebije 8zl 8.40 to max (może sie myle)to myślę ze wiecej jak bedzie to tylko po wynikach za II kwartał(dobrych)na razie nie ma z czego rosnac sa tylko dobre prognozy analityków i tyle.
fakt, 12 zł to przesada, ale rosnąć będzie. dlaczego? bo Relpol jest przeceniony i ma jeszcze pole do odbicia, potwierdzają to niedawne i co raz to nowe rekomendacje, np. z di bre, w piątek z amerbrokers (i podobno z ernste) + dywidenda rzędu 4-5% powoduje że na pewno jakiś/jakieś fundusze będą chcialy mieć Relpol w swoim portfelu, a że dzien prawa do dywidendy to bodaj 12 lipca, zatem przy najmniej to tego czasu powinno rosnąć. A później w zależności od wyników za 2gi kwartał.
Ale Relpol jest na początku swojej drogi a początek reaktywacji ma znakomity. Przełączniki do urządzeń solarnych bedą szły jak świeże bułeczki. Zwiększone zatrudnienie i produkcja na Ukrainie i jeszcze wiele za... Możemy sie zdziwić bardzo pozytywnie :)
pieknie akcje eksporterow rosna na bananie nie ma co.w dodatku surowce wykorzystywane przez replo tanieja i zlotowka wciaz sie oslabia.wiec o co chodzi...
kris jak piszesz złotówka , surowce grają dla Relpola .Słaby rynek przyspieszył dzisiaj nieuniknioną korekte Miejsca na spadek nie widać i przed dniem dywidendowym 8,40-9,00 zł powinno być.
zobacz icm na kredyt -inkaso .co za wyniki i wskazniki.a jego konkurenci z windykacjii-magellan i kruk w chmurach.tylko ten kisi ogora od 6 lat .a dzis potezny obrot po wynikach.pewnie jak zwykle durnie z pioniera sypia taka perelke za 0.3 cwk i najlepsze wyniki w historii.to tylko tytulem ciekawostki.ja jestem zawsze otwarty na nowinki.a zgadnij kto tam siedzi-nasza stara znajoma z yawalu i sanwilu-p.buchajska/pozdro
mimo kilkudniowego horroru na gpw akcje relpola pokazuja swoja sile.spadly tylko 50 gr. od lokalnego szczytu przy urwanie podlogi na bananie.najmniej stracili wlasnie eksporterzy-groclin .ropczyce relpol czy hutmen
Wycena i rekomendacja
Cena akcji spó³ki przekroczy³a poziom 6 PLN, wyznaczony
przez nas jako kurs docelowy dla rekomendacji kupuj wydanej 7 lipca
br. W chwili obecnej, po ponad miesiêcznej korekcie, dostrzegamy
dalszy potencja³ wzrostu walorów Relpolu. Zrewidowalioemy tak¿e nasz¹
wycenê spó³ki w oparciu o nowe istotne fakty z jej otoczenia. Otrzymane
wyniki w pe³ni potwierdzaj¹ du¿¹ atrakcyjnooeæ inwestycyjn¹ Relpolu i
dlatego podtrzymujemy rekomendacjê kupuj, wyznaczaj¹c nowy,
wy¿szy kurs docelowy na poziomie 103,50 PLN. Stanowi on oeredni¹
wa¿on¹ z trzech zastosowanych metod wyceny (DCF, model
dywidendowy oraz metoda porównawcza).
❏ Podstawowe czynniki wzrostu wartooeci
Nasza wycena spó³ki jest oparta na dooeæ ostro¿nych za³o¿eniach.
Wed³ug wstêpnych szacunków zarz¹du spó³ki, przysz³oroczne
przychody ze sprzeda¿y powinny w najgorszym przypadku osi¹gn¹æ
poziom nie mniejszy ni¿ za³o¿ony w naszym modelu finansowym, a w
ci¹gu 4-5 lat maj¹ wzrosn¹æ do 160-200 mln PLN. Za³o¿enia zarz¹du
s¹ oparte przede wszystkim na wspó³pracy z dotychczasowymi du¿ymi
odbiorcami: Schneiderem i Carlo Gavazzi. Relpol prawdopodobnie ju¿
wkrótce rozszerzy wspó³pracê z pierwszym z nich, co powinno
zaowocowaæ istotnym wzrostem przychodów ze sprzeda¿y. Celem
nadrzêdnym spó³ki jest zaoe awans z trzeciej na drug¹ pozycjê na
rynku przekaŸników w Europie oraz zagwarantowanie sta³ej stopy
zwrotu z zainwestowanych kapita³ów w³asnych
Ropczyce ::))) ha,ha. Ten maklerek od Ropczyc jest z golym . ..ujem ::)))) ,po kilkadziesiąt szt. jego jebac i zaczyna uciekać (przesuwać wszystko )do góry. Myślę ,że to jest jedna ze spólek na ktorej ta banda maklerów jest najslabsza .Fundamenty Ropczyc są ho,ho ::))))