Bystry mareczku jesteś, brawo. A o AwBudzie nic mi nie wiadomo. Prezes widział się kiedyś z ludźmi z Rafako wiec tu trzeba śledzić komunikaty. Pozdrawiam czule.
Pisałem o tym kilka dni temu (informacja ogólnie dostępne w Sieci) - teraz mamy potwierdzenie komunikatem :)
Zawarcie znaczącej umowy na budowę układu odpylania w EC Mielec
Podstawa prawna
Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe
Treść raportu:
Zarząd Spółki ZUK Stąporków S.A. informuje, że w dniu 18.06.2013r. podpisał umowę z E-STAR ELEKTROCIEPŁOWNIA MIELEC Sp. z o.o. z siedzibą przy ul. Wojska Polskiego 3, 39-300 Mielec, na realizację zadania inwestycyjnego pod nazwą "Redukcja emisji pyłu w Elektrociepłowni Mielec poprzez budowę nowego układu odpylania spalin". Zakres umowy obejmuje projekt, dostawę i montaż trzech instalacji odylania kotłów OR-64 oraz jednej do kotła WR-25 w oparciu o swoją technologię wykorzystująca urządzenie "filtrobicyklon" zgłoszone do ochrony patentowej. Wartość netto umowy opiewa na kwotę 6.850.000,00 PLN.
Realizacja umowy podzialona jest na dwa etapy:
Pierwszy obejmuje projekt, dostawę i montaż instalacji odpylających dla dwóch kotłów OR-64 i termin zakończenia tego etapu tj. zgłoszenia do odbioru ubiega 30 września 2013r. Wartość netto pierwszego etapu łącznie z projektem: 3.810.000,00 PLN
Drugi obejmuje dostawę i montaż instalacji odpylających dla kotła OR-64 oraz kotła WR-25 i termin zakończenia tego etapu tj. zgłoszenia do odbioru ubiega 31 sierpnia 2014r. Wartość netto drugiego etapu: 3.040.000,00 PLN
Umowa określa kary za przekroczenie terminu każdego z etapów w wysokości 0,1% wynagrodzenia umownego netto za każdy dzień.
Umowa została uznana za znaczącą z uwagi na fakt, że jej wartość przekracza 10% kapitałów własnych Spółki.
Zawarcie ww. umowy jest kontynuacją strategii spółki w zakresie rozwoju w tym segmencie działalności i pozwala na umocnienie swojej pozycji rynkowej jako producenta urządzeń odpylających kotły rusztowe dla Energetyki Cieplnej.
Dnia 2013-06-19 o godz. 11:39 ~WN napisał(a):
> Tak ,tak Marek , brawo ! Dzis mily news z rana :-)))
Party
> coraz blizej :-) jest szansa ,z mej wiedzy ,ze ok 12-14
> bedzie ZUK w TVNCBNBC .
Pozdro dla Gwardii i trzymac , jal
> widac ZUK ! prezes dziala na wielu frontach :) , stad brak
> czasu by do studia jechac ;-)
Noe mylilem sie , wlasnie Prezes jako glowny news w TVNCNBC :)
Chwalą w tvn cnbc. Największy dotychczasowy kontrakt w historii ZUK - w zakresie ochrony środowiska. Rentowność średnio marżowa. Na dzisiaj mają przychody na poziomie roku ubiegłego. W drugim półroczu w 3 kwartale ruszają z peleciarkami na eksport
Prezes byl stonowanu, hamowal radosc , to bylo slychac, nie wspomnial o przejeciu , oczym mowil w wywiadzie PB , zeby nie podbic kursu, bo wtedy beda musieli drogo od nas odkupic :-)
Jakim leszczem , klakierem trzeba byc by w takim momencie oddawac,
Pisalem rano ,ze 3ka na koniec dnia , jest juz od 11tej , pisalem ,ze Prezes bedzie , byl jako glowny punkt, pierwszy w CR TVNCNBC :-)
Proponuje leszczom okazyjnie kupic np ccc ;-)
Dnia 2013-06-19 o godz. 13:02 ~ula napisał(a):
> po co teraz wystawiają obojętnie jaką ilość na
> sprzedaż,przy bdb perspektywach wycofać do 35zł i będzie
> jazda
Dokladnie tak ,ale to ploszenie najtwardszych ;-) leszczy , by wyrzucili po tej cenie i wtedy bedzie jazda, ale mam obawy ,ze widly non stop przy tak noskim ff , i jak puszcza to nagle zobaczymy 4ke z przodu ,tak jak dzis 3ke :)
Ojoj, jaka promocja na wszystkich dobrych spolkach!
mialem isc na slonce i piwko ale zostaje w klimie online i lapie okazje, co Wam tez radze :)
Moze dobiore,jak robia to inni ZUKA? i dojde do...5,i sie ujawinie? nic nie mowilem ;-)
nie mylic z elektrowniami.
Niech ZUK wygra tylko 10% przetargow na odpylanie,jak w Ec Mielec, to jakie to sa wartosci ? Klakier i ten co sie ubawil pomnozyc wartosc umowy EC Mielec x40.
I co wam wyszlo?
Teraz wiecie min. dlaczego Prezes ZUKa tanio nie odda, tym crdziej ja.
No tak, to jakaś kosmiczna kwota wychodzi! Tego to nawet ja wcześniej nie liczyłem skupiając kalkulacje na eksporcie pelleciarek i bieżącej działalności oraz wyczekiwanym wezwaniu, a tu tyle pieniędzy czeka. Kocham EU która narzuca takie prawo proekologiczne, woda na młyny ZUKa itp spółek.
Bo jest mało akcji w obiegu , prawie nic, wszyscy trzymają perłę , a handel odbywa się małymi ilościami przez leszczy i drobnych co się spóźnili. Poza tym to nie jedt spółka spekulacyjna , to nie NC ani jakiś bankrut podnoszący się z popiołów. Takich spółek jest kilka na rynku, min. Eko Export i Lubawa.
Leszcze i reszta ww zleci się jak będą górne widły non stop , wtedy będą kupować po pkc :-)
Wystarczy przy tak małym,żadnym ff duży inwestor lub news , iskra i mamy petardę.
Tak działa mechanizm spółek fundamentalnych z Zarządem trzymającym akcje a nie sypiącym albo dodrukuwującym.
Zgadza się Koledzy ? Ładnie napisałem? :-) Włodek, WN, Marek , Drobnylesz , Benek ?
Dodac tyle,by nie odpisywac na watkach spamerow, dzis kolejny o prognozie.
To klakier pod dwoma id wypisuje i liczy na zakup,a tu odjezdzamy. W ZUK nie ma OFE, a dzis ucieczka ze spolek z ofe po wypowiedzi Rostowskiego.
Udanego dnia!
A ja dodam, że wystarczy , żeby 1% przetargów wygrali ,a to w ciemno , to już mają tylko z tego przyrost dochodów 300% ! Dziwi i nie dziwi ( świadomie nie chcą podbić ceny by tanio podebrać) ten zastój.
Szacun dla mądrych inwestorów. Nauka i kalkulator to podstawa.
Dnia 2013-07-19 o godz. 11:24 ~Kalkulator napisał(a):
> A ja dodam, że wystarczy , żeby 1% przetargów wygrali ,a to
> w ciemno , to już mają tylko z tego przyrost dochodów 300%
> ! Dziwi i nie dziwi ( świadomie nie chcą podbić ceny by
> tanio podebrać) ten zastój.
Szacun dla mądrych inwestorów.
> Nauka i kalkulator to podstawa.
Dnia 2013-07-19 o godz. 11:24 ~Kalkulator napisał(a):
> A ja dodam, że wystarczy , żeby 1% przetargów wygrali ,a to
> w ciemno , to już mają tylko z tego przyrost dochodów 300%
> ! Dziwi i nie dziwi ( świadomie nie chcą podbić ceny by
> tanio podebrać) ten zastój.
Szacun dla mądrych inwestorów.
> Nauka i kalkulator to podstawa.
Xxx ,czy tam klakier jak sam nie umiesz liczyć to masz w tym wątku tylko jeden ponadplanowy mega przychód policzony. Pozostałe już znane sam sobie policz i dodaj a potem pisz niskich lotów wątki.
Dnia 2013-07-23 o godz. 07:43 ~Pickup napisał(a):
> Każda elektrownia i elektrociepłownia . To mega rynek
Kupuj plotki sprzedawaj fakty , stara zasada mówi.
Dnia 2013-07-25 o godz. 12:56 ~CBR1000 napisał(a):
36zł do pon a potem zasięg 46,5 zl :)
Pozdrowienia dla wielu za trzymania WN :-) Wie chłopina co robi :-)
Sorry, korekta 36zł w czwartek :-)
Liczyć spóźnialscy a będziecie jak ja śmigać nową Hondą CBR1000 na zmianę z EvoLancer7 :-) Jak sprzedam ZUKa kupuje lambo, tak sobie to wyliczyłem ;-)