• Netia z potencjałem do wzrostów. Autor: ~damy_rade [82.139.137.*]
    http://pulsinwestora.pb.pl/3175307,47062,gieldowi-maruderzy-z-potencjalem

Kilkanaście spółek zostało w tyle za rozpędzającymi się indeksami. Zapytaliśmy analityków, które ich zdaniem mają największe szanse nadrobić dystans

Indeksy WIG, mWIG40 oraz sWIG80 wróciły na ścieżkę hossy. Coraz bliżej potwierdzenia dominacji kupujących jest również WIG20. O sile rynku świadczy to, że w trwającym impulsie wzrostowym, który rozpoczął się w drugiej połowie kwietnia, bierze udział prawie 90 proc. spółek. Sprawdziliśmy, które akcje jeszcze nie wskoczyły do pędzącego pociągu albo mają spore opóźnienie.

Głównym faworytem analityków jest Netia. Jakub Viscardi z DM IDMSA podkreśla, że spółka jest atrakcyjnie wyceniania — wskaźnik EV/EBITDA na rok 2013 jest na poziomie 3,5, o 20 proc. niższym niż TP. Zdaniem specjalisty, w tegorocznych wynikach nadal będzie widać efekty synergii z przejęcia Dialogu i Crowleya.

— Wyniki w I kwartale były niezłe i nie spodziewamy się, by w kolejnych kwartałach było gorzej, co powinno pozwolić na realizację tegorocznej prognozy zarządu. Za inwestycją w akcje Netii przemawia również oczekiwana wysoka dywidenda w 2014 r., kiedy spółka wypłaci 145 mln zł, czyli stopa dywidendy wynosi około 9 proc. — mówi analityk DM IDMSA.

Zdaniem Waldemara Stachowiaka z Ipopemy, za kupnem akcji Netii przemawia perspektywa ponadprzeciętnej dywidendy oraz atrakcyjna wycena.
  • Re: Netia z potencjałem do wzrostów. Autor: ~NET [109.75.17.*]
    I po co się chwali. Cały czas liczyłem, że się jeszcze obsunie to doładuję worki po 4,30 może niżej!!! Na razie średnia 4,40.
  • Re: Netia z potencjałem do wzrostów. Autor: ~oli [195.191.109.*]
    DM IDMSA. ich trafność widać po ich kursie ( DM IDMSA. )
[x]
NETIA 0,00% 6,94 2021-07-29 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.