• NEMEX-INFO Autor: ~rafi [95.51.5.*]
    Sprzedaż aktywów przez Emitenta
    Zarząd spółki Nemex S.A. z siedzibą w Warszawie ("Emitent", "Spółka") informuje, że w dniu wczorajszym podpisana została umowa sprzedaży aktywów będących dotychczas w posiadaniu Emitenta w postaci 100% udziałów w spółce zależnej Intersell Sp. z o.o. Cena sprzedaży została ustalona na kwotę 191 złotych.

Zarząd dokonał całościowej oceny sytuacji swojej spółki zależnej, z której wynikają następujące główne wnioski:
    - działalność spółki Intersell Sp. z o.o. prowadzona jest na wciąż zbyt ograniczonym rynku, przez co Emitent nie dostrzega możliwości dalszego rozwoju tego podmiotu. Co więcej, możliwe jest ograniczanie skali prowadzonej działalności ze względu na rosnącą konkurencję.
    - sprzedaż produktów dla alergików była podstawową działalnością Nemex S.A. jeszcze przed debiutem na rynku NewConnect. Wprawdzie dzięki pozyskanemu przez Spółkę kapitałowi udało się zwiększyć w istotnym stopniu obroty, jednak nie miało to przełożenia na wynik finansowy netto, ponieważ działalność przynosiła stale znaczące straty.
    - sytuacja finansowa i gospodarcza Intersell Sp. z o.o. może w przyszłości ulegać dalszemu szybkiemu pogorszeniu.

Dlatego działając na podstawie uchwały nr 19 Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia z dnia 25 lutego 2013 roku, w której akcjonariusze wyrazili zgodę na dokonanie sprzedaży wskazanych wyżej udziałów, a także ze względu na dokonaną zmianę zakresu głównej działalności Emitenta, Zarząd zdecydował o dokonaniu sprzedaży udziałów. W ocenie Spółki pozwoli to na skierowanie wszelkich dostępnych zasobów na działalność związaną z generowaniem oszczędności dla klientów m.in. poprzez zastosowanie technologii oświetleniowej LED, a także współpracą z podmiotami na rynku energii.

Podstawa prawna: § 3 ust. 2 pkt. 1) Załącznika Nr 3 do Regulaminu Alternatywnego Systemu Obrotu "Informacje Bieżące i Okresowe przekazywane w Alternatywnym Systemie Obrotu na rynku NewConnect".

Osoby reprezentujące spółkę:

Dariusz Milecki - Prezes Zarządu

porządki w firmie trwają w najlepsze:)

• Re: NEMEX-INFO Autor: ~Norman [77.252.99.*]
    do poważnej umowy wpływającej na cokolwiek to jednak temu infu daleko
  • Re: NEMEX-INFO Autor: ~wyposzczony [83.144.101.*]
    no i dobrze pozbyli się balastu można startować!
  • Re: NEMEX-INFO Autor: ~fan [46.182.103.*]
    Ruszac do gory a nie sraja w gacie.
    a w czym problem ?
    zmień pampersa i daj przykład
  • Re: NEMEX-INFO Autor: ~fan [46.182.103.*]
    Dalem na te zasrane 15 gr!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! bo bys lezal przez sobote i patrzyl na 14 i myslal kiedy 10.
  • Re: NEMEX-INFO Autor: ~Norman [178.235.0.*]
    raczej bym nie myslal o tym bo chwilowo jestem bez akcji.
    powiedzialem tez ze odkupie na tym samym albo nizszym poziomie i nie widze poki co powodu zeby tak nie mialo byc.
    jak bedzie 10 jeszcze lepiej dla mnie ;]
  • Re: NEMEX-INFO Autor: ~ad [2.5.9.*]
    zebys czasami się nie zdziwł!!! jak odkupisz za 10 gr - szybciej za 20
  • Re: NEMEX-INFO Autor: ~wyposzczony [83.144.101.*]
    w pon za 20 jeszcze da rade, ale pozniej bedzie ciezko...
    a o pojawilo sie cos nowego w infach ze takie bardzo pobozne zyczenie sie pojawilo ? ;]
  • Re: NEMEX-INFO Autor: ~ad [2.5.9.*]
    Dnia 2013-06-15 o godz. 01:39 ~Norman napisał(a):
    > a o pojawilo sie cos nowego w infach ze takie bardzo
    > pobozne zyczenie sie pojawilo ? ;]
    a kto Ci broni chłopie sprzedac i nie kupowac oraz przeskoczyc na inną spółkę ...
    przecież napisalem że to już zrobilem i wrócę na takich samych poziomach.
    Jesteś jakimś matołkiem z wadą wzroku że trzeba ci wszystko 5 razy napisac ?
  • Re: NEMEX-INFO Autor: ~wyposaczony [164.127.142.*]
    i co norman kupiles po 13?
    ale ja nie powiedziałem że sprzedałem za 13 :D, nie zmienia to faktu że zbliżamy się do poziomu na którym wyrzuciłem co miałem.
    No i przyznam, info zacne
  • ZOBACZCIE VENTURION TAKI BEDZIE NEMEX!!!!! Autor: ~NEMEX [78.154.72.*]
    POROWNAJCIE WYKRESY!
  • Re: ZOBACZCIE VENTURION TAKI BEDZIE NEMEX!!!!! Autor: ~henk70 [78.8.114.*]
    do dalszych wzrostów potrzebne info.
[x]
NEMEX -25,00% 0,03 2015-10-28 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.