cel to minimum 2 zł, popatrzcie na wykres, jak długo trwała akumulacja. będzie się działo, pewnie jeszcze wróci na chwilę poniżej 50 groszy ale wtedy to warto tylko dokupić
warto się podłączyć pod grę macherów co tutaj działają, ktoś zarąbiście umiejętnie trzymał kurs miedzy 0,45-0,51 , przemieliło się z ponad 10%. akcji na tych poziomach... i cisza...nikt się nie pojawił w akcjonariacie.... a 10 % akcji pewnie w wiśle pod wawelem utonęło..
zobaczyłem co się dzieje to wskoczyłem w papier.
jak się zacznie ich gra to 2 zł.. pęknie
Kolega magik dobrze pisze , przed zakupem przgladalem wiele małych firm i Północ faktycznie wyglada jak rodzynek , niedawno takim moim typem było Monari i zarobiłem 150% . podobny ulklad wskaźników ma nasza perła. Myśle ze faza akumulacji się kończy i lada dzien jedziemy w kierunku 2zl. Firma szybko się rozwija i ostatnie jej zakupy mogą okazać się super okazja.Nie zdziwie się ze niruchomosc sprzedadzą 50% drożej ; jest dobra lokalizacja).W kraju obiekty handlowe wychodzą z dołka i takie inwestycje mogą być okazja.
Nie odpał ale najprawdopodobniej emisja by rozliczyć SUMARÓW. Za prywatne aktywa nie warte milion ( wg mnie) wzieli już gotówkę, dodatkowo działki za 1,3 mln ( wg ich wyceny) a resztę pewnie wypłacą sobie w akcjach które nawet jak spieniężą jeleniom po 20 groszy to i tak będzie to dla nich korzystne bo zachowają kontrole.
Spółka dla spekulantów. Swoją drogą genialnie to "przeprowadzili" i wydrenowali spółkę i drobnych akcjonariuszy. Wyszedłem po ubiegłorocznej transakcji z dużą stratą . Ale za lekcje inwestowania trzeba płacić. Nie warto angażować się w transakcje gdzie w spółce wiodący akcjonariusz kupuje/ sprzedaje sam od siebie aktywa.
Ci co chcą wejść niech mają to na uwadze.
To ze Sumarowie to cwaniaki wiem , i twoja koncepcja była dobra do czasu, ostatnio prawdopodobnie zmieniają front bo dosli do wniosku ze taka gra stracą całkiem zaufanie i akcjinariat,sami z sobą nie bedą sie kopać.Zauwaz ze juz mocno przesadzili , płynność umiera , tyle ze oni zdali sobie z tego sprawę. Kolego pesymisto spekulanci grają zawsze na dwie strony, czas na zmianę frontu , po kilku latach spadku mocne odbicie jest potrzebne rodzinka wie jak to zrobic , teraz nadmucha balon i to sporo bo ostatnio maja duże ambicje.Wiem coś wiecej na ten temat.Ktoś wcześniej napisał 2zl. zapewniam ze wielu ta cyfra bardzo się podoba,dwa trzy infa i trochę gorącego pieniądza, nie takie śmiecie rosły po 100-200%.
don patro zawsze robil mega zwyzki przed puszczaniem papiera ale chyba tutaj nie ta plynnosc choc z 10-20kilo mozna dla sporty zaryzykowac i chwile poczekac
Wygląda na to że zostało tylko 5.5 mln do spłaty za przejecie czyli calkiem już mało. Jeśli spółka zarabiałaby teraz np. 1 mln zł rocznie to daje jakieś 20gr na akcje. Uważam że nie ważne co spółka przejmuje i od kogo ale ważne jest ile na tym bedzie zarabiać. Ją sobie przetrzymać trochę wiecej niż 20k akcji i zobaczymy.