"Według wiedzy zarządu Spółki Depend SA procesy związane z kredytem strukturyzowanym są na finalnym etapie procedowania, czas od dziś do zamknięcia transakcji, co rozumiane być powinno, jako przelew środków, nie powinno potrwać dłużej niż dwa miesiące"
no na pewno się przedłuży... poza tym tu chyba nie będzie przelewów..... jeśli to linia kredytowa pod konkretny cel czyli przelew ale na konto sprzedającego neiruchomośc zabezpieczenie na niej cesja itd
uruchomienie linii czyli gotowść jak Dep się zgłosi po kasę i dopełni wszystkie formalności ze sprzedawcą nieruchomosci do przelewu kasy na rachunek sprzedawcy
Dlatego przydałby się w zarządzie jakiś człowiek z banku żeby miał piecze nad powierzoną kasą , pewnie na walnym się dowiemy jak tą sprawę zamierzają załatwić.
No chyba że maja już gotową listę nieruchomości z dogadanymi cenami i spotkają się w 3 strony u notariusza a bank kaskę przeleje już na konto aktualnych właścicieli ... pożyjemy zobaczymy .. czasu coraz mniej na finał .... ale dzisiaj obroty ... jakby cisza przed burzą :)
mieli 2 listy intencyjne i Prezes pisał że cały czas prowadzą prace i oceny, wyceny następnych nieruchomości ale nie moge się doczekac walnego już bo tam się ładnie wywiemy co i jak. Byłem już na kilku wlanych i naprawdę to jest zupełnie inna bajka niż ESPI, EBI itp:)
Misiu daj już sobie siana ... widzisz że nie chcą sprzedawać ... chcesz kupić to bierz z prawej nie płacz ciągle :)
@Wariat
dlatego tak czekan na to walne ... :)
W sumie to szybciej i tak zobaczymy co się będzie tam działo jeszcze dzisiaj pewnie po sesji podadzą projekty uchwał.
@jarek wiem że nie trzeba ...ale przy okazji bank może też będzie chciał coś ekstra ugrać dla siebie :) a zaufana osoba w firmie to o wiele więcej niż nawet najlepsze zapiski w umowie bo wiesz wtedy z pierwszej ręki i szybciej co się dzieje :)
czekam z tego względu że jak byłem na walnych to po głosowaniach było spotkanie po z Prezesem i innymi grubszymi i chudszymi i naprawdę ciekawych rzeczy tam się dowiadywałem które później sie pokrywały więc sam rozumiesz:)
A co do uchwał to poprawili i o WZA będzie info 18 czerwca więc jeszcze tydzień:)
Ja akurat na to właśnie czekam ;) Bo jak się tak przyjrzeć to będzie fajny biznes na lata ... Kredyt się w końcu spłaci a nieruchomości zostaną w firmie ... Sam pamiętam jak swój brałem na 20 lat a spłaciłem po 4 a też się zastanawiałem czy dam radę ... kiedy to było ;)
Co ciekawe gość z W-wy kupił wtedy na kredyt całą klatkę na której było 16 mieszkań ( pewnie cienki bolek nie był) a mnie mieszkanie kosztowało 140k on pewnie przy takiej ilości utargował na 100k , ja swoje sprzedałem za 350k 4 lata później ( powiększyła mi się rodzina) ... Teraz sobie można wyobrazić jakbym miał taką kasę jak będzie miał DEP a mamy aktualnie znów dołek w nieruchomościach ... jak ten zakup zaprocentuję w przyszłości jak przyjdzie ożywienie :)
ile by oni mieszkań mogli kupić ...
myślę że bardzo trudno jest złapać dołek w inwestycjach, ale na rynku nieruchomości właśnie teraz jest chyba dołek lub bardzo blisko. rynek jest kupującego a kupujący z poważną gotówką to może wszystko
Autor: ~Wariat [95.41.16.*], 2013-06-12 18:58
sorry 19-go.
Info z dzisiejszej korekty raportu za maj
Za pierwszym razem sie nie pomyliles ma byc 18 Wtorek nastepnego tygodnia czyli jeszcze 3 sesje :)
"18 czerwca 2013 Komunikat o Zwołaniu Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia Akcjonariuszy"
że głowny akcjonariusz Bolesław Kukolewski też kłamie?
czy on Ci cos obiecywał?
wpdał na fajny pomysł i go realizuje. przyjdzie czas na prawidłową cene spolki.
sama linia kredytowa to dużo, ale nie wszystko.
idz na kghm, Dep widocznie to nie spolka dla Ciebie
Dnia 2013-06-12 o godz. 13:28 ~jarek napisał(a): > "Według wiedzy zarządu Spółki Depend SA procesy związane z kredytem strukturyzowanym są na finalnym etapie procedowania, czas od dziś do zamknięcia transakcji, co rozumiane być powinno, jako przelew środków, nie powinno potrwać dłużej niż dwa miesiące" > > czyli info na dniach?