W MAJU SALDO NAPLYWOW NETTO DO FUNDUSZY INWESTYCYJNYCH BYLO 3MLD PLN,SADZE ZE CZESC TYCH PIENIEDZY ZOSTALA BADZ ZOSTANIE ZAINWESTOWANA W ROPCZYCE,TO JEST ZBYT DOBRA SPOLKA FUNDAMENTALNIE BY NIE BUDZILA ZAINTERESOWANAI ZARZADZAJACYCH
Dnia 2013-06-13 o godz. 09:06 ~luki luck napisał(a):
> nordea przejeta,ciekawe czy i kiedy zostana przejete
> ropczyce?
Średnia zakupu Ropczyc przez ZM INVEST to 35zł ,to trochę jeszcze brakuje.
Dnia 2013-06-13 o godz. 09:52 ~luki luck napisał(a):
> juz kiedys ktos cie pytal skad masz takie wyliczenia ze
> 35zl srednia zakupu ,nie odpisales wiec nie blefuj i nie
> wprowadzaj akcjonariuszy w blad
To są lata 2005/2008/ a jeszcze trzeba zobaczyć po ile Verpol kupował akcjie ,Ropczyce dlatego są takie tanie bo fundusze mają w statutach kupownie akcji z SWIGU/80/40
wczoraj prezes BZWBK powiedzial ze sprzedaz jednostek funduszy inwestycyjnych jest rekordowo wysoka od 2006/7 roku wiec reszty nie pisze poniewaz na ropczycach akcjonariat jest inteligentny i sam sobie odpowie
Dnia 2013-06-20 o godz. 08:45 ~xtx napisał(a):
> Kursy walut zapowiadają się rekordowe wyniki
Po takim osłabieniu złotego kurs powinien mocno wzrastać czołowy exporter,balony CCC,LPP płacący czynsz w galeriach w walutach powinny spadać na ryj.
Z nieba to natura,a tu nasze gnojki sztuczny wywołują ::))) Bravo,bravo utopił trochę,a resztę sam swoje ratował i zabrał . Na tej spólce ten maklerek cienko przędzie ::))) ha,ha
no wlasnie nie wiem dla mnie to wszystko dziwne jest dziwi mnie brak zainteresowania spolka mimo informacji analitykow o super analizie technicznej itp a drugie ze caly czas ktos wykorzystuje sytuacje i trzyma kurs wywalajac czesto te same pakieciki
Zalecam analizę i ostatecznie zakup akcji JUPITER. Cena zeszła do poziomu 0,47 PLN a wartość księgowa jednej akcji to ponad 2 PLN. Dodatkowo spółka jest kolosem w branży i zarobi kokosy w najbliższym czasie. Fundamenty zatem rewelacja a jeśli do tego dodać megaatrakcyjną cenę - wszystko staje się jasne :)
cos mi tu nie pasuje................opor 20zlociszy jest nie do przebicia,zarzad mi się nie podoba i cala ta otoczka,z tej maki chleba nie będzie,a fundusze w ropczyce nie zainwestuja
Za duzo w te sreberka nie zawiniesz ?? Zawinąłem powoli kilkaset szt .po 16,9-17,1zl to przesunął pod 18 zl,tu też trochę (ale mniej ) to ucieka pod 19 zl. Nie pozwoli obcym zawijać !!
ja zawijalem kilkanascie miesiecy temu i troszku tego zawiniete mam czekam na odwijanie ale na poziomach duzo wyzszych co do Mit to tam jest za duzo sciemy totalnie nie przewidywalna spolka ale prawda ze tania
"Chcemy, aby wypłata dywidendy z zysku za 2012 r. była początkiem polityki dywidendowej. Chcemy w kolejnych latach dzielić się z akcjonariuszami zyskiem" - powiedział Siwiec.
jesli dalej to bedzie szlo w tym kierunku,to z duza doza prawdopodobienstwa bedzie przekroczenie progu 5% na wza przez jakis fundusz badz inwestora branzowego
podaz przy cenie 22.83 wisi juz od kilku dni 5080sztuk ,jesli prawda jest ze fundusze kupuja to dzis maja wielka szanse podreperowac swoj stan posiadania
Dnia 2013-08-01 o godz. 08:54 ~trader napisał(a):
> podaz przy cenie 22.83 wisi juz od kilku dni 5080sztuk
> ,jesli prawda jest ze fundusze kupuja to dzis maja wielka
> szanse podreperowac swoj stan posiadania
to zostanie wciągnięte nosem, to śmieszna ilość :)
o ile ktoś nie ucieknie ze zleceniem :)