Dnia 2013-06-12 o godz. 11:04 ~Passenger napisał(a):
> Jest też 3-cia część biuletynu, ogólnie rzecz biorąc,
> szukają zleceń po całym świecie.
Na stockwatchu zapytałeś czy akcje zlecą na 1zł. Czy to oznacza,że już akcji nie masz i masz nadzieję,że spadnie w te okolice by odkupić taniej? Wal śmiało, gdyby tak było to przecież masz prawo,normalna rzecz... :)))
Mam cały czas - średnia zakupu 1,9 zł. Gdybym miał kasę dokupiłbym w okolicach 1,5 zł, ale ja nie mam dużo, wyrzucają więksi gracze. Też mi się wydaje nieuzasadnione wywalanie akcji w tym momencie, gdy spółka ma zapewnione i realizuje tyle kontraktów na ten rok i kolejne negocjuje.
1 zł rozważam czysto teoretycznie jeśli historyczny dołek nie wytrzyma, ale jak widać pomimo dużych zleceń sprzedaży ostatnio kurs się wybronił.
Jeżeli na najbliższym Walnym przegłosują jakiś bezsensowny system motywacyjny, czyli tanie akcje dla pracowników, które można od razu upłynnić, to spowoduje siłą rzeczy spadek kursu, bo część z nich bez względu na perspektyw firmy, będzie chciał mieć żywą gotówkę w ręce i sprzeda akcje.
No ale drobni akcjonariusze działają i prze Walnym będzie spotkanie w sprawie programu motywacyjnego, zobaczymy co wywalczą :)
Dnia 2013-06-17 o godz. 23:23 ~Passenger napisał(a):
> Jeżeli na najbliższym Walnym przegłosują jakiś bezsensowny
> system motywacyjny, czyli tanie akcje dla pracowników,
> które można od razu upłynnić, to spowoduje siłą rzeczy
> spadek kursu, bo część z nich bez względu na perspektyw
> firmy, będzie chciał mieć żywą gotówkę w ręce i sprzeda
> akcje.
No ale drobni akcjonariusze działają i prze Walnym
> będzie spotkanie w sprawie programu motywacyjnego,
> zobaczymy co wywalczą :)
Uuuu, Passenger.... Zaskoczyłeś mnie mocno na minus, bo do tej pory miałeś wiele sensownych postów. Wczytaj się DOKŁADNIE w komunikat, NIE MA możliwości od razu sprzedaży akcji, to nieprawda. Objęcie akcji po nominale jest po osiągnięciu wyników za 2013,a potem za 2014 rok, więc w tym roku nikt nie może tych akcji sypnąć w rynek.A skoro objęcie jest w przyszłym roku, a potem lock-up 1-2 lata, to również w przyszłym roku nikt tych akcji nie ma szans puścić w rynek, nie wiem skąd Ci to przyszło do głowy...?! Poza tym sam protestowałeś przeciwko wyciąganiu gotówki przez zarząd, więc mniejszym chyba "złem" jest jak sobie wezmą darmowe akcje, niż gdyby miało być tak jak do tej pory, ja w każdym razie wolałbym wyższy zyski w wyniku zaoszczędzonej gotówki, niż rozwodnienie "aż" 2 % kapitału akcyjnego...
Przyznaję się nie doczytałem w szczegółach PM, ostatnio zalatany jestem, ale nie zmienia to faktu, że może to mocno wpływać na decyzje akcjonariuszy ;)
Zamiast komunikatu o kolejnych kontraktach, mamy komunikaty o obligacjach i o programie motywacyjnym...
Trzeba mieć cierpliwość na tej spółce, bo Prezesi nieźle przeciągają strunę i chyb komuś tej cierpliwości zabrakło ;)
Dnia 2013-06-18 o godz. 13:12 ~Passenger napisał(a):
>
Przyznaję się nie doczytałem w szczegółach PM, ostatnio
> zalatany jestem, ale nie zmienia to faktu, że może to mocno
> wpływać na decyzje akcjonariuszy ;)
Zamiast komunikatu o
> kolejnych kontraktach, mamy komunikaty o obligacjach i o
> programie motywacyjnym...
Trzeba mieć cierpliwość na tej
> spółce, bo Prezesi nieźle przeciągają strunę i chyb komuś
> tej cierpliwości zabrakło ;)
Jest komunikat o kontrakcie - odszczekuję co powiedziałem przed chwilą, chyba mam słabszy dzień :P
Oj, Passenger, nieładnie. Kolejna bańka wpada, a Ty tu snujesz takie ponure wizje ;-)
Rekord przychodów mamy już dawno temu, jeśli liczyć przychody ze sprzedaży produktów i towarów.
W każdym razie po taniości chyba już nie dobierzesz :-P