jak ja lubie czytac wpisy inwestorow co to zakupili 1000 szt i jesli nie rosnie przez tydzien - dwa, zaczynają skomlec i ujadac jaki śmieć kupili ..... jak ja lubie .....
A bylo sie zastanowic przed zakupem !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
No to teraz jeden z drugim: stan przed lustrem, spojrz sobie w oczy, zakceptuj strate nastepnie sprzedaj i kup sobie kilkanascie szt bluechipów ........ i przestan juz jazgotać
Westa zainwestuje 5 mld !!!! rubli w zakład akumulatorów w Kursku w Rosji w latach 2013-2014. Inwestycja obejmuje dwa projekty. Pierwszy dotyczy modernizacji produkcji akumulatorów rozruchowych samochodowych, a drugi produkcji akumulatorów ołowiowo-kwasowych. Produkcja docelowa 4 mln sztuk rocznie. WESTA ma w tym biznesie 60%. Przy okazji optymalizują koszty.
Na spotkaniu z gubernatorem w Kursku, pan Dżenzerski podkreślił, że korporacja wdraża program, który pozwoli Kurskowi stać się największym w Europie producentem akumulatorów. Projekt obejmuje produkcje 27 typów akumulatorów. Na razie wielkość produkcji w ciągu czterech miesięcy2013 r. przekroczyła 827 milionów rubli (135% w stosunku do ub. roku). Akumulatory WESTA są najlepiej sprzedającą się marką akumulatorów ołowiowych we Wspólnocie Niepodległych Państw.
Rozmawiałem w zeszłym tygodniu z ukraińcem, który przejechał do firmy w której pracuję i od niego usłyszałem, że WESTĘ kupują ludzie, których nie stać na BOSCHA. Pozycjonowana jest napoziomie średnio-wyższym jeśli chodzi o jakość i cenę.
i bardzo dobrze ! Takich ludzi jest znacznie wiecej niz boshowcow
Logicznie wypozycjonowana cena. Teraz tylko czekac na oceny trwalosci wyrobow Westy.
A Bosh to firma znana lecz przereklamowana - placi sie za nazwe.
Hunday zaistniał na rynku dobrą jakością i kiedyś niskimi cenami.
Obecnie ceny są porównywalne z konkurencją, a jakość już chyba przewyższa japońskie auta.
O gustach trudno się dyskutuje, ale w tym również chyba przebili Japończyków biorąc europejskich designerów.
Czy tak może się stać z Westą ?. Kto wie.
Znane prawie od zawsze koncerny, tak kombinują tnąc koszty produkcji, że musi się to odbijać na jakości.
Poza tym, nawet jak wiedzą jak wyprodukować prawie idealny produkt, nie robią tego specjalnie, żeby nie był zbyt trwały.
Tym mogą konkurować mniej znani producenci.