• Ciekawe INFO !!! Autor: ~bbb [212.2.96.*]
    Wymiana Akcjonariusza:

Skrócona nazwa emitenta
    OPEN-NET S.A.
    Temat
    Zawiadomienie o zmianie stanu posiadania poniżej progu 5% ogólnej liczby głosów na walnym zgromadzeniu OPEN-NET S.A.
    Podstawa prawna
    Art. 70 pkt 1 Ustawy o ofercie - nabycie lub zbycie znacznego pakietu akcji

Treść raportu:
    Zarząd Open-Net S.A. ("Emitent", "Spółka") informuje, iż w dniu 6 czerwca 2013 roku wpłynęło do Spółki zawiadomienie od akcjonariusza – spółki ComAlGroup LLC - o następującej treści:
    “Na podstawie art. 69 ustawy z dnia 29 lipca 2005 roku o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych informuję, iż w wyniku zbycia przeze mnie w dniu 4 czerwca 2013 roku w ramach transakcji niepublicznej 580 000 (słownie pięciuset osiemdziesięciu tysięcy) akcji zwykłych, na okaziciela, serii G spółki OPEN-NET S.A. obniżyłem próg swojego zaangażowania poniżej 5% ogólnej liczby głosów na jej Walnym Zgromadzeniu.

W związku z powyższym oświadczam, że po dokonaniu powyższej transakcji nie posiadam już żadnych akcji spółki OPEN-NET S.A.

Przed dokonaniem powyższej transakcji posiadałem 580 000 (słownie pięćset osiemdziesiąt tysięcy) akcji spółki OPEN-NET S.A. i wartości nominalnej 1 (słownie: jeden) zł każda, uprawniających do 580 000 (słownie: pięćset osiemdziesiąt tysięcy) głosów na Walnym Zgromadzeniu Spółki, stanowiących 22,45% w kapitale zakładowym OPEN-NET S.A. i 22,45% ogólnej liczby głosów na Walnym Zgromadzeniu OPEN-NET S.A."

NA

Skrócona nazwa emitenta
    OPEN-NET S.A.
    Temat
    Zawiadomienie o zmianie stanu posiadania powyżej progu 20% ogólnej liczby głosów na walnym zgromadzeniu OPEN-NET S.A.
    Podstawa prawna
    Art. 70 pkt 1 Ustawy o ofercie - nabycie lub zbycie znacznego pakietu akcji

Treść raportu:
    Zarząd Open-Net S.A. ("Emitent", "Spółka") informuje, iż w dniu 6 czerwca 2013 roku wpłynęło do Spółki zawiadomienie od akcjonariusza – EDU Logistic Sp. z o.o. - o następującej treści:
    “Na podstawie art. 69 ustawy z dnia 29 lipca 2005 roku o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych informuję, iż w wyniku nabycia przeze mnie w dniu 4 czerwca 2013 roku w ramach transakcji niepublicznej 580 000 (słownie pięciuset osiemdziesięciu tysięcy) akcji zwykłych, na okaziciela, serii G spółki OPEN-NET S.A. przekroczyłem próg swojego zaangażowania powyżej 20% ogólnej liczby głosów na jej Walnym Zgromadzeniu.

W związku z powyższym oświadczam, że po dokonaniu powyższej transakcji posiadam
    580 000 (słownie pięćset osiemdziesiąt tysięcy) akcji spółki OPEN-NET S.A. o wartości nominalnej 1 (słownie: jeden) zł każda, uprawniających do 580 000 (słownie: pięćset osiemdziesiąt tysięcy) głosów na Walnym Zgromadzeniu Spółki, stanowiących 22,45% w kapitale zakładowym OPEN-NET S.A. oraz 22,45% ogólnej liczby głosów na Walnym Zgromadzeniu OPEN-NET S.A."

Ciekawe co z tej zamiany wyniknie, z tego co widziałem to nie głupia jest ta spółka EDU Logistic Sp. z o.o.

Ciekawe jaki mają pomysł na dalszy rozwój Open-net?
  • Re: Ciekawe INFO !!! Autor: ~xhs [31.63.163.*]
    jak to co - sprzedawać PKC i ratować kapitał, bo potem będzie bankructwo i płacz
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [178.159.173.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Ciekawe INFO !!! Autor: ~rysio [46.232.129.*]
    u fff pozbyłem sie smiecia
  • Re: Ciekawe INFO !!! Autor: ~HB [178.37.66.*]
    i dobrze zrobiłeś---rysie zawsze głupie były
  • Re: Ciekawe INFO !!! Autor: ~bhu [212.2.96.*]
    Widzę, że sporo miałeś :)
    11:53:43 0,86 -6,52 300 3 TRANSAKCJA
    11:53:29 0,87 -5,43 200 2 TRANSAKCJA

Całe 500 szt.

• Re: Ciekawe INFO !!! Autor: ~xhs [31.63.173.*]
    ja mam tego parę tysięcy ze średnią 1,20
    i co mam kuwa zrobić z tym ścierwem?
  • Re: Ciekawe INFO !!! Autor: ~pete0507 [82.132.216.*]
    Rysio rekin finansjery,taka gotowka obracasz?no,no.
    Bedzie dobrze.Nie po to ktos wywala prawie pol banki,zeby to stracic.Wasz blad to krotkowzrocznosc.
    Perspektywy sa dobre.
    Dotacja,czyli 13 mln ktorych nie musza oddac.Podlacza neta na wszystkich wioskach i od razu zyskaja abonentow.Dobrze,ze odeszli od telefonii i poszli w strone internetu.
  • Re: Ciekawe INFO !!! Autor: ~KAZEK [79.186.250.*]
    Dnia 2013-06-07 o godz. 15:33 ~pete0507 napisał(a):
    > Rysio rekin finansjery,taka gotowka obracasz?no,no.
    Bedzie
    > dobrze.Nie po to ktos wywala prawie pol banki,zeby to
    > stracic.Wasz blad to krotkowzrocznosc.
    Perspektywy sa
    > dobre.
    Dotacja,czyli 13 mln ktorych nie musza
    > oddac.Podlacza neta na wszystkich wioskach i od razu
    > zyskaja abonentow.Dobrze,ze odeszli od telefonii i poszli w
    > strone internetu.

http://www.web.gov.pl/baza-euslug/22_220_edu-logistic-pl-e-dotacja-e-szkolenia-i-e-doradztwo.html

Zobaczcie to naszym akcjonariuszu. Tam piszą o MILIARDACH

Poseł Grad jest z nami.

Pozdrawiam

• Re: Ciekawe INFO !!! Autor: ~fdsaf [31.175.50.*]
    mówiłem ze to dno, dlatego wybrałem doradców24 :)
  • Re: Ciekawe INFO !!! Autor: ~pete0507 [80.192.210.*]
    Jaki tam kurs jest 2 grosze? 3 ?
    Prosze Cie.
  • Re: Ciekawe INFO !!! Autor: ~info [212.96.231.*]
    Czyli jest tak:

Po pierwsze ComAlGroup LLC zbywa swój pakiet na rzecz EDU Logistic Sp. z o.o., która dalej sprzedaje swój pakiet do właściciela, czyli do stowarzyszenia Stowarzyszenie Rodziców na Rzecz Pomocy Szkołom 'Przyjazna Szkoła'.
    Stowarzyszenie tym samym jest największym akcjonariuszem.

Po drugie, można się tylko domyślać, że osoby stojące za tym stowarzyszeniem to osoby przychylne prezesowi spółki. Czyli możliwe że będą wzrosty, a przyszłość spółki jest w dużej mierze określona.

Po trzecie, co ważniejsze jest nowa kompletna Rada Nadzorcza, więc spółka może działać. Trzeba teraz poczekać na umowę z dotacją i na podwyższenie kapitału, a to wszystko wskazuje na dobry kierunek.

Po czwarte FF jest mniejszy niż się uważa, spółka ma twardy akcjonariat. Wg mojej analizy z zwza i powszechnie dostępnych info akcjonariat jest taki:

Stowarzyszenie Rodziców
    680000 akcji = 26,32%

Jacek Korczyk
    340000 akcji = 13,16%

ZETO Kraków
    150000 akcji = 5,80%

Janusz Kumala - PREZES ZARZĄDU
    105500 akcji = 4,08%

Andrzej Głowacz
    62500 akcji = 2,42%

Roman Uszka
    96500 akcji = 3,73%

Zdzisław Tarasiewicz
    67500 akcji = 2,61%

Grzegorz Kuczek
    30000 akcji = 1,16%

Krzysztof Kurczyński
    20000 akcji = 0,77%

Dorota Denis - Brewczyńska
    12000 akcji = 0,46%

Joanna Głowacz
    6500 akcji = 0,25%

Damian Czaja
    4174 akcji = 0,16%

Damian Kocoń
    1600 akcji = 0,06%

Artur Lizoń
    1000 akcji = 0,04%

Czyli osoby związane ze spółką to 61% akcji przed planowanym podwyższeniem.

Opennet pachnie dobrym biznesem szczególnie przy już niskim w wskaźniku C/WK = 0,39 i mając na uwadze że jesteśmy w okolicach dołka. Gdyby doszła dotacja to C/WK wyniosła by około 0,12. Po podwyższeniu kapitału zależnie od ceny emisyjnej możemy spaść poniżej poziomu C/WK = 0,10.
  • Re: Ciekawe INFO !!! Autor: ~777 [178.37.102.*]
    no no no ---ciekawie to napisałeś
[x]
OPENNET 0,00% 0,13 2017-06-13 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.