http://www.westa.com.ua/uploadfiles/fckeditor/file/Draft_of_minutes_AGM_5_June_2013.pdf
Seventh resolution
In spite of a total loss of EUR 23,134,577.85, the Company will not be dissolved
mały wycinek - westa nie zostaje rozwiązana a samo walne trwało godzinę
Z jakiego rachunku maklerskiego korzystacie ? Ja z emaklera w mBanku ale tam mam prowizję 0,39%. Kosmos. Dziś sprawdziłem http://moneyinfo.com.pl/ranking-rachunkow-maklerskich/ i jest to jedna z wyższych. Ma ktoś może rachunek w tym DB ?
Dnia 2013-06-05 o godz. 23:27 ~Costa plan napisał(a):
> Z jakiego rachunku maklerskiego korzystacie ? Ja z emaklera
> w mBanku ale tam mam prowizję 0,39%. Kosmos. Dziś
> sprawdziłem
> http://moneyinfo.com.pl/ranking-rachunkow-maklerskich/
> i jest to jedna z wyższych. Ma ktoś może rachunek w tym DB
> ?
a po naszemu
Rezolucja siódmego punktu
Pomimo całkowitej utraty EUR 23,134,577.85 Spółka nie zostanie rozwiązana
Mały wycinek - Westa nie nie zostaje rozwiązana Samo walne trwało godzinę .
Ponieważ całkowita utrata wysokości 23,134,577.85 przekracza połowę kapitału korporacyjnego Spółki, przewodniczący
proponuje akcjonariusza w walnym zgromadzeniu, aby obradować nad ciągłością działalności Spółki
zgodnie z artykułem 100 ustawy Korporacyjnej 10 sierpnia 1915 roku z późniejszymi zmianami oraz w celu włączenia powiedział
obrady w punkcie "8. Różne "porządku obrad.
Po wniosku przewodniczącego jednogłośnie postanowi, po rozważeniu, aby wziąć siódmy
rozdzielczość:
Rezolucja siódmego
Pomimo całkowitej utraty EUR 23,134,577.85 Spółka nie zostanie rozwiązana.
FOR: PRZECIW: wstrzymujących się:
Wyczerpania porządku obrad, posiedzenie zostało zawieszone o godzinie 18.00 czasu środkowoeuropejskiego.
Luksemburg, 05 czerwca 2013
Westa nie zbankrutuje, to właściwie możemy być pewni. I to wiemy od czasu gdy prezydent przybił grabę naszemu eks-prezesowi.
Cały problem z nią jest taki, że prawdopodobnie nie będzie miała też zysków dla nas, akcjonariuszy westa isic. Ja sam bardzo zawiodłem się na wynikach za 4 i 1 Q gdzie zima zrobiła co mogła by tylko nam sprzedaż wzrosła.
Więc skoro nawet w taką zimę nie ma zysku to znaczy, że coś kręcą i będzie wezwanie. Tylko pytanie po ile i kiedy?
Na rynku akumulatorowym jest tak, że jeśli zima jest słaba (a taka była w całej Europie - brak mrozów) to reszta kwartałów jest lepsza r/r.
To była najgorsza (dla handlu) zima od 5 lat.
Dnia 2013-06-06 o godz. 10:55 ~jsap napisał(a):
> Gdyby miało być wezwanie to jaki kurs byście obstawiali ?
...nie wiem po co chodzi wam po głowie wezwanie na skup i wycofanie z GPW co Dzenersccy na tym by zyskali raczej ponieśli by koszty zakupu... do takiej decyzji musiał by podać w projekcie uchwalę i to nie na zwyczajnym zgromadzeniu akcjonariuszy jak się nie mylę... a gdyby miało do tego dojść to przez 30 dni kurs był by po kilka złotych i wówczas średnia z 6 miesięcy nie była by 0,7 0,8 a znacznie, znacznie wyzej
Dnia 2013-06-06 o godz. 10:55 ~jsap napisał(a):
> Gdyby miało być wezwanie to jaki kurs byście obstawiali ?
jakie wezwanie i po co? w czyim interesie? lepiej grubemu skupować po cichutku, pare akcji dziennie, co by cena zbytnio nie urosła. Stąd też karmia nas cały czas tymi negatywnymi danymi, a o pozytywach nie informują wcale.
Nawet jak by miało być wezwanie to nie musisz im sprzedać akcji.
Miałem kiedyś Elstaroil, który ogłosił wezwanie cena + 50%, minęły dwa tygodnie i znowu podnieśli cenę o 25%
Przykład dla Westy: średnia cena 0,78 +50%=1,17
Nie jesteś usatysfakcjonowany, z resztą jak większość, nie sprzedajesz.
Następna cena 1,17+25%=1,46
Wiadomo to jest tylko przykład, ale biorąc pod uwagę przyszłość spółki nie widzę tutaj możliwości na ogłoszenie wezwania, a nawet jak by było to cena mogła by być dużo wyższa.
Chcą zaistnieć na rynkach światowych to podpiszą kontrakt z Chinami i to jest wysoce prawdopodobne.
Jak to wezwanie??? sprzedali po 12, a chcą odkupić po 1,0????
Jutro ja wypuszczam akcje mojej spółki, akurat mi dobrze idzie, zgarniam z rynku np 10 mln i zadłużam celowo spółkę robiąc przeksięgowania kredytu, który ciągle mam lub kupuję za niego inną spókę np. z Rosji, wykazuję straty, akcje lecą na leb o 90% i odkupuję za dwa lata za 1 mln (czyli za 10%), a w kieszeni zostaje mi 9 mln (900% zysku) i to jest biznes, a nie jakieś tam kici biznesy!!!
...więcej powagi.... nie zdajecie sobie sprawy z reperkusji takiej decyzji o wykupie i wycofania spółki z rynku papierów wartościowych tym bardziej że Dzenersky junior postrzegany jest na Ukrainie jako wzorzec nowego biznesu....sprawę z chińczykami upubliczniono więc pewnie nad nią pracują jak ściągnąć pieniądze na spłatę zadłużenia, cześć wynika z niepłaconych podatków wiec Janukowicz może anuluje....
Umowa z Chińczykami według mnie będzie na 99% a co do długu to przy dobrej sprzedaży moment będzie spłacony. To wszystko jednak jest możliwe tylko po podpisaniu kontraktów na co większość chyba liczy.