Na Jhm wiadomo na dlugi dystans minimum 1,20 ale poobserwuj Global Energy szansa na odreagowania w krotkim terminie.Kurs na dnie ale zakreca.Twoja decyzja/nie wciskam
Pozdrawiam
Witam. Dziękuję za podpowiedź. Będę obserwował. Na ten czas mocno siedzę w JHM, FLD, Ergis i Midas. Zakiszony jestem trochę w KKH. Ja jestem długodystansowcem i staram się wybierać spółki, które w dłuzszej perspektywie dadzą duże zyski. Oczywiście dla sportu od czasu do czasu coś kupię. Raz się uda coś zarobić, a innym razem nie.
Myslalem ze kkh sprzedales.Ja wyszedlem po tamtych styczniowych wzrostach,a do ponownego wejscia zniechecily mnie wizje kombinowania z emisja.Poki co to rodzynkiem dlugoterminowym byl fluid na NC/bo reszta to faktycznie do zabawy na krotko/
Fluid 2 razy dal zarobic obecnie jednak nie posiadam.
Dla mnie strategiczny i dlugoterminowy to Jhm ostatnio tez Mirbud a 1/4 kapitalu obracam na szybko lub srednioterminowo.Jhm musi zrobic minimum 2 razy obecna cena wtedy ksiegowo 0,8 i cena zysk na koniec roku przy kursie powiedzmy 1,20 to 11/12
to minimum godziwej wyceny a kto chce sobie tu krecic kolka niech sobie kreci dla mnie nieoplacalne i ryzykowne tym bardziej ze weszlismy w faze stabilnego wzrostu wartosci a najlepsze kwartaly z efektem obnizonych stop przed nami -spolka bedzie wykazywac wyzsza zyskownosc.
Myslalem ze kkh sprzedales.Ja wyszedlem po tamtych styczniowych wzrostach,a do ponownego wejscia zniechecily mnie wizje kombinowania z emisja.Poki co to rodzynkiem dlugoterminowym byl fluid na NC/bo reszta to faktycznie do zabawy na krotko/
Fluid 2 razy dal zarobic obecnie jednak nie posiadam.
Dla mnie strategiczny i dlugoterminowy to Jhm ostatnio tez Mirbud a 1/4 kapitalu obracam na szybko lub srednioterminowo.Jhm musi zrobic minimum 2 razy obecna cena wtedy ksiegowo 0,8 i cena zysk na koniec roku przy kursie powiedzmy 1,20 to 11/12
to minimum godziwej wyceny a kto chce sobie tu krecic kolka niech sobie kreci dla mnie nieoplacalne i ryzykowne tym bardziej ze weszlismy w faze stabilnego wzrostu wartosci a najlepsze kwartaly z efektem obnizonych stop przed nami -spolka bedzie wykazywac wyzsza zyskownosc.
Na KKH zrobiłem dwa tzw. kółeczka ale trzecie nie wyszło i kisnę ale to było dla sportu. Co do Fluida to jak ktoś nie ma cierpliwości to niech nie kupuje tej spółki. Mają opatentowaną unikalną technologię przetwarzania biomasy nawet tej miękkiej w węgiel plus wytwarzanie z tego energii elektrycznej - miodzio. Wszedł poważny inwestor który zna rynki azjatyckie - perspektywy super. Teraz trwa wyczekiwanie na uruchomienie nowego zakladu z tą technologią. Jak bedzie komunikat o uruchomieniu zakladu w Polsce plus pozytywne info z Azji i ew. sprzedaż licencji to nie musze pisac co będzie. Nie wiem ja Wy ale ja przeczuwam ze Midas za rok, dwa moze byc takim drugim Synthosem tyle ze z innej branży. Pozdrawiam
Nie kupiłem Global Energy. Rano sprzedałem trochę Midasa i wrzuciłem na Rafako. Jaja jak berety bo po deklaracji Tuska o budowie bloku energetycznego kurs poleciał w gorę. W 2011 r. miałem KGHM i po expose Tuska (podatek od kopalin) kurs zwalił się ponad 15 proc. Co za ironia losu!
Gratuluje-to sie wreszcie Donek na cos przydal.Ja Rafako obserwowalem w okolicach 3 zl
niestety w planowanej cenie nie oddali i odpuscilem.Do 5 zeta moglo odreagowac wczesniejsze spadki technicznie ale dzisiaj to tylko emocjonalny wzrost-spektakularny co prawda ale jutro z rana jeszcze dobrze a potem solidna korekta i powrot na 5 zeta wiec obserwuj zeby w pore zrobic odskok.Niestety po emocjonalnych wzrostach zawsze tak jest i Rafako nie bedzie wyjatkiem.Zycze ci udanej realizacji zysku i pozdrawiam.