Tylko powiedzcie skąd to sie wzięło?
W żadnym raporcie nie bylo mowy o takich zobowiazaniach.
Niby napisali ze dług jest niezależny, ale gdyby tak było, Sad nie wydałby wyroku w trybie "nakazowym" tylko "upominawczym" - gdyby miał jakiekolwiek wątpliwości!
Kurw... banda oszustów!
Mam do was jeszcze jedno pytanie. Swego czasu głośno było na forum o sprzedaży przez bank, komornika czy inna instytucje ich akcji własnych. Czy gdzieś w raporcie widzieliście je uwzględnione? Czy był może jakiś komunikat ze spółki w tej sprawie?
Sorry ze pytam ale ja niczego nie znalazłem, a smród tu coraz większy!
Skoro to taka ekspresowa sprawa to znaczy że odbyło się wszystko przez e-sąd. Ostatnio było głośno, jak e-sądy działają. Oni tam nawet nie czytają co im się wysyła, nic nie weryfikują. W komunikacie napisali, że będą się odwoływać, że żądanie jest bezzasadne. Musimy poczekać.
Po pierwsze to nie jest ekspresowa sprawa. Bo pozew był z lutego.
Po drugie e-sad nie rozpatruje tak "grubych" spraw. Nawet Sad rejonowy rozpatruje bodajże do 50k, a taka kwotę musiał rozpatrywać sad okręgowy, czyli nadrzędny!
Wesoło nie jest, "nakazu" nie dostaje sie od tak. Sprawa bardzo poważna tym bardziej ze do tej pory nic o tym nie informowali.
Znalazł ktoś coś w raportach? I prosze napiszcie czy znalezliscie te akcje.
co bedzie jak będa musieli spłacic obligatariuszy a to juz niebawem bo dobre pół roku prawie 1mln niech ktos zada pytanie spółce ? juz raz spóźnili się z odsetkami i tak że płacą Kierunek 3gr nieunikniony do końca roku
Ale tutaj są wszyscy dobrzy wujkowie. Miłosiernie ostrzegają, że będzie taniej więc lepiej teraz sprzedać i co najwyżej odkupić później... Haha śmiać mi się chce z takiego naganiania.
No i nie piszcie o e-sadzie:
Sad Gospodarczy XX Wydział Gospodarczy
Moim zdaniem grubo. O niczym nie informowali, wyrok bezzasadny a mimo wszystko "nakaz".
Do samego odwołania spółka musi wnieść opłatę ~ 40k, a z czego odsetki?