Re: Śpicie? Autor: ~Bartek ze Świebodzic [78.8.6.*]
No co jest, przeczytaliście projekty uchwał i zamilkliście? Ja sobie sam wypełniłem puste rubryczki i mi wyszło, że dostanę 1 000 000 PLN dywidendy......a co, a jak;-)
Najważniejsza informacja to, że będą dzielić ZYSK!!! Tak. Właśnie zysk! Wbrew plujkom forumowym. A joli gratuluję sprzedaży po 22gr!!! Teraz byś dostała tyle dywidendy. Bartku - już nawet Jan wspomina o kursie po 1 zł. Cały czas pisałem o zysku schowanym w kapitale własnym!
Nie ma co się napalać, pamiętajcie że już raz przesunęli wypłatę. Wg mnie idą w zaparte, podzielą zysk na nowo tzn 10gr za 2011 i 5gr za 2012, żeby ładnie wyglądało ;-/
No ciekawe jakby dali propozycje do przegłosowania o podziale straty za 2012r ;) ..... Ja tam cały czas czekam na tą z 2011 , akcje miałem w terminie .... rynek zrobił mi takie odcięcie że brakuje mi duuuuuużo na rachunku dzięki tej wypłacie
Dnia 2013-06-04 o godz. 18:42 dark7 napisał(a):
> No ciekawe jakby dali propozycje do przegłosowania o
> podziale straty za 2012r ;) ..... Ja tam cały czas czekam
> na tą z 2011 , akcje miałem w terminie .... rynek zrobił mi
> takie odcięcie że brakuje mi duuuuuużo na rachunku dzięki
> tej wypłacie
Dark7 czy to oznacza że sprzedałeś część i nie będziesz brał udział w rajdzie na 5,14zł? :-)))) ile Ci pozostało tak z ciekawości?
Na szczęście tak ... był taki moment że nie miałem już nic , ale znów rosło więc z sentymentu wziąłem 30k po 24gr z zamiarem dobrania większej ilości jakby jednak nie było podpuchy bo kurs miał co odrabiać ... i znów dupa blada .... teraz czekam na rajd ale na Depku :)
w tzw. międzyczasie skorzystałem z PMI gdzie ponad 100% wpadło :) ale teraz się już boje bo za duże zjazdy ostatnio tam ludziom fundują a nie zawsze mogę być przed klawiaturą ... czasami tam jeszcze w DT się bawię bo skoki dzienne mogą być po 20%.
Z jakiego rachunku maklerskiego korzystacie ? Ja z emaklera w mBanku ale tam mam prowizję 0,39%. Kosmos. Dziś sprawdziłem http://moneyinfo.com.pl/ranking-rachunkow-maklerskich/ i jest to jedna z wyższych. Ma ktoś może rachunek w tym DB ?
Ja mam w ING i też nie jest mała ale zapisałem się do SII i mam teraz duuuużo mniejszą co dla mnie jest akurat ważne bo często sprzedaje i kupuje więc składka zwróciła mi się w parę dni :)
Nie chodziło Ci o OTP Trader bo to akurat mam liczone w ten sposób że gotówka + wartość akcji z głównego x5 ... jeden myk niestety jest nie można kupować za to wszystkich akcji :) a szkoda bo jak ostatnio wywalałem parę śmieci z NC i zrezygnowałem z funduszu przelewając kasę na ING to mi się do dyspozycji nagle zrobiło 750tys :) Na CEDC swego czasu można bylo dziennie wyciągnąć z 2-3 tys na czysto :) na MON i PXM ale wtedy ręka na pulsie bo też można było nieźle dostać bo łapkach :)