• jakie zachowanie kursu po walnym??? Autor: ~mario [87.206.140.*]
    jak myślicie że zachowa się kurs w najbliższych dniach?

co będą ustalać na walnym zgromadzeniu?

pzdr
  • Re: jakie zachowanie kursu po walnym??? Autor: ~dank [188.47.154.*]
    pytaj sternika:)
  • Re: jakie zachowanie kursu po walnym??? Autor: ~karlsmen [95.40.75.*]
    kolego do walnego zostało kilka dni i one będą moim zdaniem bardzo ciekawe.
    w pon. będzie bardzo ważna sesja, która wiele nam wyjaśni.
    co będzie po walnym ciężko przewidzieć
    - spółka na pewno nie upadnie, widać po raportach, wyniki dużo lepsze niż w 2012r.
    proszę zwrócić uwagę jak zostały zmniejszone wszelkie koszty itp.
    - jeśli oficjalnie podadzą po walnym komunikat o współpracy i kontraktach ze stroną chińską będzie potężny wystrzał.
    - kolega tworaz555 pisze o 0.4x.
    wg. mnie możliwe jeszcze(niekoniecznie) cofniecie do 0.59/0.55 lub ostatecznie (mało prawdopodobne) 0.51.
    tak jak pisałem w pon. dużo sie wyjaśni.
    Potem tak jak to już pisano wiele razy jedziemy do góry powyżej 1zł
    i kto wie na jakim poziomie znajdziemy się we wrześniu :)
    na pewno te poziomy będa wspomnieniem :)
    pozdrawiam
  • Re: jakie zachowanie kursu po walnym??? Autor: ~ezio [89.191.159.*]
    Zaglądam tu coraz rzadziej, bo przykro mi czytać te wpisy o mega wzrostach.

Spółka przerąbała w pierwszym kwartale prawie 5 mln USD, ostatnio miała zyski... nawet nie pamiętam już kiedy. Chyba przed IPO, żeby upchnąć akcje w rynek. Po wynikach za 2Q spodziewam się WK/akcję maksymalnie na poziomie 0,55 zł i co, myślicie, że kurs będzie wtedy 1 zł? Myślę, że przy dobrych wiatrach ok 60% tego. Oczywiście w międzyczasie mogą być podbitki, żeby ktoś mógł pozbyć się akcji. Pytam Was: w imię czego to ma rosnąć?
  • Re: jakie zachowanie kursu po walnym??? Autor: ~lex mex [178.36.43.*]
    trupol z tej Westy i tyle...
  • Re: jakie zachowanie kursu po walnym??? Autor: lew429 [77.255.27.*]
    Po co wy tutaj marnujecie swój czas, idźcie się gdzieindziej wyżalać.
  • Re: jakie zachowanie kursu po walnym??? Autor: ~lex mex [178.36.43.*]
    No tak... zapomniałem, że forum bankiera w tym wypadku spółki Westaisic jest tylko od pisania i rozpowszechniania różowych wizji....
    Napisałem to co widać od początku istnienia Westy na GPW...
    Obserwuję od września 2012 i potwierdzam - TRUP na chwilę obecną ale niekoniecznie w dłuższej perspektywie... co bedzie dalej?? tego nie wie nikt... co widać po marazmie w notowaniach no i powolnej zniżce... wykres też nie daje satysfakcji
  • Re: jakie zachowanie kursu po walnym??? Autor: ~do lex max [188.47.151.*]
    co do westy to w zupełności się zgadzam sam nie wiem czemu jeszcze trzymam to ścierwo!!! mam narazie kilka procent straty:(

lex czy wiesz gdzie na forum można "znaleźć" starego?

cdc wykasowali i lipa:(

mam jeszcze trochę redana w obecnej cenie :(

z ganta skasowałem stratę a tam taka jazda:(
    tat to jest jak się skacze z kwiatka na kwiatek:(((

pozdro...
  • Re: jakie zachowanie kursu po walnym??? Autor: ~lex mex [77.254.111.*]
    nie wiem gdzie teraz bywa stary pijok
  • Re: lex mex [178.36.43.*] Autor: ~12345 [89.228.146.*]
    lex mex [178.36.43.*]

... łżesz jak dziesiątki z tego forum...od września obserwujesz bezinteresownie, nie napiszesz kiedy miałeś akcję i jakie były Twoje postępy w inwestowaniu. To, że kurs sprowadzony jest do tak niskich poziomów to wina instytucji finansowych, nie tylko ING inne OFE i TFI w tym łapy maczały.... i nie tych którzy kupowali akcje w zeszłym roku powyżej 1zł.
    To, że ustawia się kurs słowem nie napiszesz a taki baczny jesteś obserwator. Sesja z dnia wczorajszego. Samodzielne zlecenia na 2 akcje o godz. 10,34 zlec. nr 23, 15,33 zlec nr 48 i o godz. 16,47 zlec. 58 po których wywalano akcje.
    Piątek o godz. 17 tej zakończenie sesji zlecenie na wyrzut 1820 akcji ustawionej na 0,65 zł mimo, że były zlecenia na 0,68, 067 i 0,66 zł.
    Wcześniej w ubiegły wtorek zlecenie na 1700 poniżej 0,60 aby nie pojawiła się świeca pro-wzrostowa...to tylko dane z ostatniego tygodnia....
    Jak już obserwujesz z takim zainteresowaniem to bądź uprzejmy relacjonować prawdę.
    Co do sytuacji ekonomicznej Westy wcześniej czy później wyjdzie z kłopotów finansowych spowodowanych różnicami kursowymi, sytuacja ekonomiczna na Ukrainie, dużymi przejęciami innych spółek....nie piszcie, że to kurnik warty grosze jak inne spółki z naszej bananowej....tyle materiałów było zamieszczono na tym forum o Wescie, że bluźnierstwem jest pisanie nieprawdy
  • Re: ~12345 [89.228.146.*] Autor: ~lex mex [77.254.111.*]
    To że obserwuję to nie oznacza, że nie posiadam akcji... troche posiadam i tak samo jak WY czekam na zryw...
    Oczywiście nie wygląda wszystko najciekawiej...
    A propos: akcje Westy posiadałem kilkukrotnie próbując na lokalnych zwyżkach coś zarobic - z różnym skutkiem

Widzę co sie dzieję z kursem i niejednokrotnie tez tu pisałem o jawnej manipulacji wiec wyluzuj kolego. Zobaczymy co bedzie dalej
    Napisałeś co widać od początku i bardzo dobrze napisałeś.
    Ja natomiast piszę swoje spostrzeżenia na podstawie np. prasy ukraińskiej i innych wiadomości, które posiadam, że tutaj się szykuje duży zarobek.
    Jest to wszystką kwestią czasu i podpisania porozumienia np. z Chinami, które wchodzą do Europy, nie tylko na Ukrainę ale również do Polski, Niemiec.
    Gram długoterminowo i spadki jednodniowe mnie nie przerażają jak to widać u niektórych.
    Jak jest czerwono to się uaktywniają a jak zielono to cisza itd.
    Powyższy post tyczy się do lex max
  • Re: jakie zachowanie kursu po walnym??? Autor: ~12345 [89.228.146.*]
    A teraz widzicie gdzie gang sprowadza kurs to jest wywalanie?.... szajka manipuluje kursem
  • Re: jakie zachowanie kursu po walnym??? Autor: ~lex mex [77.254.111.*]
    Oby tak było jak piszesz :-)
    Jednak pamiętaj, że może być różnie. Grunt, że każdy ma swoją wizję i tego się trzymajmy i szanujmy to.
  • Re: jakie zachowanie kursu po walnym??? Autor: them [77.79.239.*]
    w życiu nie wywalę WESTY poniżej 1PLN
  • Re: jakie zachowanie kursu po walnym??? Autor: ~akcjonariusz [80.55.108.*]
    w odróżnieniu od wielu tu ujadających na tą spółkę ja spokojnie sobie dokupuję. Może ktoś pomyśli że jestem idiotą lub filantropem. Jestem cierpliwym akcjonariuszem.W odróżnieniu od innych moja średnia jest niska.Sprzedawać akcję ? Zastanowię się jak przekroczy 5 zł. Teraz się skupuje. Cierpliwości już wielu nie zostało.
    podzielam, ja tez mam średnią niewysoką bo poniżej 0,57, ale nie po to zamroziłem 30.000 PLN i nie skorzystałem na zeszłotygodniowych wzrostów, żeby połasić się teraz na 20%. A perspektywy są na 1,2PLN do końca sierpnia.
  • Re: jakie zachowanie kursu po walnym??? Autor: ~brando25 [89.73.154.*]

Autor | them [77.79.239.*] 2013-06-04 12:24

podzielam, ja tez mam średnią niewysoką bo poniżej 0,57, ale nie po to zamroziłem 30.000 PLN i nie skorzystałem na zeszłotygodniowych wzrostów, żeby połasić się teraz na 20%. A perspektywy są na 1,2PLN do końca sierpnia.

kursik około 3,50
    akurat w 3,5 nie wierzę, no może za parę lat, ale ja nie mam zwyczaju tyle trzymać kasy w jednym miejscu. po 1,2PLN oddaję i jadę we wrześniu na wakacje na Karaiby.
  • Re: jakie zachowanie kursu po walnym??? Autor: ~brando25 [89.73.154.*]

Autor | them [77.79.239.*] 2013-06-04 12:56

akurat w 3,5 nie wierzę, no może za parę lat, ale ja nie mam zwyczaju tyle trzymać kasy w jednym miejscu. po 1,2PLN oddaję i jadę we wrześniu na wakacje na Karaiby.

Udanego urlopu więc życzę.

1,2PLN to będzie spokojnie.
  • Re: jakie zachowanie kursu po walnym??? Autor: ~westa [83.7.32.*]
    1,2 4,5
    wiesz że
    przyjdzie odpowiedni moment ,
    że te właśnie osobniki szkodzące giełdzie , i nam
    dostaną w tyłek ,a pamiętać będą długo, swoje zagrywki oszukańcze.
    A te Karaiby to tak na niby?
    Jak bym miał sprzedawać za 1,20 to bym się grubo zastanawiał, przecież jak przebije 1zeta to nikt tego cacka już nie wyhamuje :)
    no to zobaczycie
    co się będzie dzisiaj działo przed 16.50

co do 1,2, nie wiem czy zatrzyma czy nie zatrzyma, ja mogę trzymać kasę tylko do końca sierpnia...
    Daj znać w sierpniu to łyknę Twój pakiet:)
  • Re: jakie zachowanie kursu po walnym??? Autor: them [87.206.229.*]
    Dnia 2013-06-04 o godz. 15:46 lew429 napisał(a):
    > Daj znać w sierpniu to łyknę Twój pakiet:)

po 1,2 to mogę Ci sprzedać nawet już dzisiaj:)
  • przyjemnie się czyta Wasze wpisy Autor: ~ezio [89.191.152.*]
    Przyjemnie się czyta Wasze wpisy. Po wynikach za 1Q okazało się, że wartość księgowa spółki skurczyła się o 30%, ale na forum można przeczytać, że "mafia" zaniża kurs. Jak coś, to "mafia" go zawyża, bo po takich wynikach kurs powinien zdrowo polecieć w dół.

Już cieszycie się z zysków w sierpniu, już liczycie ile będzie do przodu, bo kurs będzie powyżej 1 zł. Ja tu widzę 0,6x aktualnie, a pamiętajmy, że w perspektywie kilku miesięcy będziemy mieli jeszcze wyniki za 2Q. Oczywiście można na siłę bronić kursu i kupować akcje, jeśli macie tyle funduszy i wszystkie akcje będą w rękach entuzjastów spółki, to przy zerowej wartości księgowej kapitalizacja może być taka jak teraz. Ciekawe tylko jak długo będzie się to udawało, bo w końcu ktoś wymięknie i zacznie sypać, a wtedy wiadomo.

Jest jeszcze inna opcja, w której takie pakieciki jak dzisiaj, mam na myśli te 120k akcji, wciąga ktoś od Ukraińców i raporty będą kiepskie tak długo, jak długo nie skupią większości ff.
  • Re: przyjemnie się czyta Wasze wpisy Autor: ~dank [79.162.200.*]
    czyli po co maja to skupować twoim zdaniem?
    czy nie jest zbyt niski aby zrobić "ruletkę"?
  • Re: przyjemnie się czyta Wasze wpisy Autor: ~ezio [89.191.152.*]
    Szansę na skup oceniam na bardzo małe. Jednak być może, aby podjąć współpracę z poważnymi partnerami spółka będzie musiała zacząć wykazywać zyski na papierze. Jeśli tak będzie, to na miejscu większościowego akcjonariusza chciałbym mieć możliwie jak największy kawałek tortu, mimo że już teraz ma 75%.

Z drugiej strony sądzę, że w rozmowach z potencjalnymi inwestorami, np. z Chinolami, BOSHem itd, są przedstawiane wyniki całego biznesu akumulatorowego, którego część nie wchodzi w skład samej Westy. Ogólnie to te wyniki na pewno są dobre i spodziewam się, że nie chwalą się, że sama Westa jest sprowadzana za ryj na samo dno. Tak więc sama Westa na papierze w dalszym ciągu może przynosić straty i balansować na granicy (papierowego) bankructwa.
  • Re: jakie zachowanie kursu po walnym??? Autor: ~navii [89.66.163.*]
    Po walnym pewnie odbije z 5-8% up, gdyż pozytywnie zostaną odebrane informacje o kontynuacji działalności Westy (co w sumie powinno być w cenie bo i tak wszystko jest jasne....). Odnośnie mafii... jak na tak mało płynnej spółce można doszukiwać się jakiś 'sił obcych' ?. Dwaj kolesie którzy bawią się w giełdę i dysponują po 30k wolnej gotówy po miesiącu marazmu mogą Westę rozbujać o 20% bez najmniejszego problemu, tylko czy to mafia? czy raczej przyczyną jest mierny papier?
    Dlaczego ING wyszedł? -> gdyż jak największy leszcz dał się wrolować w IPO po cenie KOSMICZNEJ!!!!, Wy tu piszecie o sukcesie jak będzie 1,2-3zł oni brali za ponad 11! :-) i do czasu jak statku nie opuścili musieli ten sukces inwestycyjny w sprawozdaniach przedstawiać...
    A teraz pytanie dla optymistów - co powinno dziać się z kursem jak Westa będzie co kwartał zmniejszać stratę o 5% :-) Kto się wcześniej wyzeruje Westa czy akcjonariat? P.S odnośnie teorii przejęć przez chińczyków itp... akcjonariat CEDC bardzo dobrze wie jak wygląda ratowanie spółki przez inwestora-przyjaciela z Rosji, oczywiście tego Wam ani sobie nie życzę...
    I na koniec czemu ten cholerny zakład odzysku ołowiu nie jest częścią Westy, której jestem akcjonariuszem? -> takie numery mnie do papieru zniechęciły i cały czas na podbitkach zmniejszam zaangażowanie... Pozdrawiam
  • Re: jakie zachowanie kursu po walnym??? Autor: ~Kex [31.61.129.*]
    Z jakiego rachunku maklerskiego korzystacie ? Ja z emaklera w mBanku ale tam mam prowizję 0,39%. Kosmos. Dziś sprawdziłem http://moneyinfo.com.pl/ranking-rachunkow-maklerskich/ i jest to jedna z wyższych. Ma ktoś może rachunek w tym DB ?
  • Re: jakie zachowanie kursu po walnym??? Autor: ~kar [46.115.102.*]
    kiedy to walne ? ;]
    chyba kiedy to WALNIE?
[x]
WESTAISIC 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.