W raporcie półrocznym 2012 można również znaleźć ciekawą informacje, że eCard starał się pozyskać inwestora, który miał objąć udziały w spółce. Potencjalnym partnerem była francuska firma Compagnie Industrielle et Financiere d'Ingenierie Ingenico (Societe Anonyme), która ma również oddział w Polsce. Rozmowy zakończyły się jednak niepowodzeniem.
Ingenico to jedna z największych na świecie firm działających na rynku transakcji płatniczych i usług powiązanych. Ma ponad 15 mln terminali. Operuje w 130 krajach, Jest notowana na paryskiej giełdzie. Jej kapitalizacja sięga 1,8 mld euro.
Czyli.
Pies z kulawa noga nie tyka badziewia. To ostatni moment by wywalic smiecia po 25-27 gronia.
Dodac trzeba ze przed restruktyzajca prowadzona przez SKOK byly zapisy i glosowania nad istnieniem spolki. Juz niedlugo walne wiec ... lepiej uciekac bo bedzie armagedon.
Maj generalnie to dobry miesiac na sprzedaz i jesli nie sprzedales moze dokonasz tego w czerwcu. Got lack
Co racja to racja.Lepiej rzućcie okiem na Intakusa.Dzisiaj wierzyciele zawarli układ a wycena jest śmiesznie niska.Spółka wchodzi w paliwa tylko inwestor narazie nieznany.
Z tego co piszesz to ten twoj Inatkus to niezla perla, uklad chyba bedzie tam ostro, a jak wyjdzie z jednolitych to kto wie do ilu poleci. Na razie intakus na stbilnym kursie i nizej wydaje sie ze juz nie spadnie,Tam musi byc up. Masz nosa taknuj, choc ja osobiscie nie jestm az tak pazerny i wystarczy mi moja perla gniot aspirujacy do jednolitych.
Żal mi cię,Kiełbik.Wywaliłeś na dołku i teraz naganiasz na spadki żeby odkupić.Taki jest los leszcza,niestety.Musisz się pogodzić ze stratą i odkupić wyżej bo jak sam widzisz po tych kilku pionowych świecach styczniowych kurs nie ma zamiaru ich skorygować i poszedł w bok.A jak dobrze wiesz,bo widzę,że jesteś doskonałym analitykiem,boczniak to też korekta.A zatem jak się skończy boczniak to jedziemy na 1zł.Niedługo będzie WZA a wiesz co mi się marzy?Marzy mi się,żeby na tym WZA ujawnił się ten co skupował w styczniu :)
A wtedy z kapci wyskoczycie :)
Przyjacielu nie sprzedalem ani jednej akcji, a mam ich od chu...ja. i jutro jak chcesz sie zalozyc na fiksie wykrece powiedzmy 10 groni, by kilku gimnazjalistow od 100 akcji wystarszyc . Idac dalej
Watpie by ten co skupowal sie ujawnil, watpie by ktos chcial wejsc w akcjonariat wiedzac ze jest zdominowany przez skok w ponad 85%. Walne jest bo musi byc, bez znaczacych uchwal. Marazm
Spolka nie generuje strat, ale zyskow oszalamiajacych tez nie przedstawia.
Walne nic nie zmieni i nikt sie nie ujawni. Nie masz wgladu w finase spolki a ja uwazam ze sukces tkwi w kosztach uzyskania przychodow, bo sa dosc duze i tego do konca nie rozumie, ale wkoncu leszcz bez danych co moze powiedziec.
Obserwujac spolki na GPW trudno znlazc cos atrakcyjnego z potencjalem.
Przyjacielu,te długie białe świece na wysokich obrotach nie zrobiła ulica.
A skoro masz akcji od ch...ja to masz bardzo ciekawy sposób promowania swojej spółki.Tak jakbyś chciał nie zarobić.No ale cóż,każdy sposób jest dobry o ile jest skuteczny.
Im gorzej tym lepiej. A skad to, bo ja juz tyle napisalem sie o pozytywach ze szkoda gadac.
Fundamenty spolki zaczyna zdrowiec, ale na GPW to nie jest najwazniejsze.
Jakby byl to bankrut itp kurs na pewno by latal wyzej i wiecej osob by sie nia interesowalo. Przykladow mozna mnozyc. Na niska wycene wplywa wedlug mnie.
-Dominujacy akcjonariusz SKOK
- niska plynnosc
Jak plynnosc sie poprawi to i kurs skoczy.
Te swieczki ze stycznia byly robione przy ok 1mln zeta obrotu. nie sa wiarygodne. Kilku leszczy lub jeden moze to zrobic, a dalej stonka sie podlancza i podbila do 4x groni. Kurs szybko sie skisil w dol.
Nie ukrywam i jestem przekonany ze kurs zaliczy 100 groszy, tylko cierpliwosc
a pisze i zachecam do sprzedazy by niecierpli mogli sie wysypac
Wiem jest kilku upartych co na sile na ostatnim fixie kupuje po 10 czy 50 akcji. Nie rozumie po co. Ale generalnie ktos tam kupi powiedzmy 10 k akacji, trzyma tydzien i wywala. duzo nie traci i przenosi sie na cos innego.
Najciekawsze jest to ze jest to spolka GNIOT i co jakis czas wpada tu jakis ludzik z Polkoroit czy ostatnio Intakusa i wypisuje o perspektywach
Tylko na gniotach i mało płynnych spółkach można zarobić bo tutaj leszcze nie wejdą a jak wejdą to szybko ich strzepią.Leszcz musi mieć codziennie adrenalinę i zarobić 100% w tydzień.Leszcza nie interesuje 50% w rok :)