ROPCZYCE EXPORTUJA 52% PRODUKCJI,TANIEJACY ZLOTY JEST SWIETNA WIADOMOSCIA DLA SPOLKI,STAJE SIE JESZCZE BARDZIEJ KONKURENCYJNA,DO TEGO ZWIEKSZA MARZE::))
Też obserwuję i chyba ktoś po trochu podbiera::))) ?? ,bo" sternik i bloker" dość często przerzuca w dół i póżniej ustawia większe kupno ,to jest takie standartowe ...
dobrze ze ropczyce nie braly udzialy w aferze z KOPEX-em,wystarczy ze namieszaly siwce,piczaki z opcjami,brak zaufania do prezesa i zarzadu ciagnie sie do dnia dzisiejszego,TOWARZYSTWO WZAJEMNEJ ADORACJI MA SIE DOBRZE,gielda solidne obroty 1.5mld,wrzaz ze wzrostami,a ropczyce23k,FUNDUSZE I ZARZAD KUPUJA NA POTEGE,WKROTCE ZABRAKNIE AKCJI,FREE FLOAT TU "TYLKO" OK 42% AKCJI
A ja kupowalem w przedziale 12,5 do 5,6pln.....i juz wszystkie oddalem.
Wkurzylam sie że przesuneli te fuzje na jesien....sa chyba dwie mozliwosci :
1. Odebrac reszte od zniecierpliwionych jak ja
2. Ubrac leszcze w okolicach 17pln
Osobicie obstawiam wariant 1szy i licze na ostrzejsza gre nerwów ;)
Wziąłeś i dobrze,widziałem 200 szt.,pózniej przerzucił w dół ::))). Spokojnie , pomalutku i po trochę,trzeba jak najwięcej wybrać jemu po tej cenie. To z tej bandy maklerów trzyma kurs. Tak podbierać ,żeby jemu program (automat) jak najwięcej wypierdolił tych akcji. Ciagnąć w czasie,narzekać ,a swoje czynić,warto nawet wspierać arkusz sprzedaży,niech i nasze stoi !!! Wystarczy jak w tygodniu wybierzemy ok 1,5 tys,niech topi. Mi też jeszcze brakuje do normy.Pozdr..
mimo piatkowej interwencji na PLN,i znacznego umocnienia krajowej waluty,dzis mamy do czynienia z ponownym testowaniem NBP,sadze ze zloty bedzie w trendzie deprecjacji::)) swietna wiadomosc dla ROPCZYC::))
nadwyzka w bilansie obrotow biezacych za kwiecien 468mln euro,spodziewano sie deficytu 200mln,dynamika exportu r/r 13% zdecydowanie powyzej prognoz,SADZE ZE ROPCZYCE MIALY NIE MNIEJSZA DYNAMIKE EXPORTU
strach przed interwencja narodowego banku polskiego powstrzymuje dalsze oslabienie krajowej waluty,docelowo 4.40pln/euro,zniwa exporterow w 2kwartale i czesci 3iego!!!
pmi polska ladnie rosnie,hiszpania,irlandia,wielka brytania czyzby koniec recesji,swietna wiadomosc dla ropczyc i ciagle slaby zloty,rosnace zamowienia w przemysle i mocno rosnacy export
duzym plusem dla ropczyc jest to ze zaangazowanie ofe jest sladowe:),a slaby zloty spowoduje rewelacyjny wynik za 2gi kwartal,wraz z poprawiajaca sie koniunktura w Polsce i na swiecie:) az "strach" myslec jak dobre wyniki beda w kolejnych kwartalach:)!