Jak sądzicie na ile ewentualne regulacje URE obniżające cenę sprzedaży energii mogą negatywnie wpłynąć na ekspansję DUONa w pozyskiwaniu nowych klientów i czy takie ryzyko jest znaczące...biorąc pod uwagę czy będą mogli jeszcze zejśc z kosztami obnizajac i tak juz nieduza marżę...
Odbiją to sobie na marżach, gdy ruszą dostawy skroplonego gazu z zakładu w Kaliningradzie. ;)
PGNiG wspina się na kolejne historyczne szczyty wytyczając ścieżkę dla DUO.
Dnia 2013-05-28 o godz. 10:42 ~tomasz.z napisał(a):
> BRYNDZA :(
Bryndza i dezorientacja:
papier zaskakująco mocny podczas rynkowej paniki i przeceny,
a zarazem porażająco słaby, gdy na rynki powracają wzrosty i euforia.
Spółka do obserwacji, w oczekiwaniu na rozstrzygający ruch na akcjach. ;)
Tak jak kolega Tomasz napisał, organ pijany z małymi potknięciami i upadkami ale daje jakos rade i sie jakoś wspina...
Fundamentalnie jest dobrze poza tą małą informacją o URE...ale jak to sie przełoży to dopiero zobaczymy, ...
Zejdą na 1.03, tam oddadzą drobni resztę...
Niżej chyba tylko możliwe przy dużym zwrocie spekulacji zachęcinej wzrostami przy hossie na innych spółkach...
Jeżeli Gruby na to czeka to będzie całkiem też możliwe że pod to grał, chcąc kupic taniej...
Naturalne:(
W tym roku plany otwarcia 4 stacji LNG,
"w oparciu o oddawane kolejne źródła gazu" - powiedział Prezes.
Potwierdza pośrednio, że dostawy z fabryki LNG w Kaliningradzie mogą ruszyć już
nawet latem
Problemem w tej chwili jest głównie ewidentne dławienie poputu...
Tzw. Mielenie :((
To odstrasza popyt, mozemy przypuszczac tylko ile im tego cholerstwa zostało....
I do tego tych gierek spekulacyjnych...:(
Ale mysle ze papier po prostu musi przez to przejsc....
Pozbawic sie realizujacych zysk i spekulantów...
A to troche pewnie potrwa....
Pierwszy pozytywny objaw to takie wpisy "że spółka spalona" :))
Zanim odejdzie spekulacja grajaca pod wybicia i pod 1.34, a także grupa która dławi popyt realizujac zyski , to to niestety potrwa...
Ale tego właśnie duon potrzebuje już od paru miesięcy, wyczyszczenia i stabilnosci...
Spokój to to do czego dąży a wtedy kurs sam się obroni...
To jakiś robaczek się podszył pod mój nick (ja mam inne IP), prawdopodobnie chce kupić ale nie ma jak i tworzy takie teksty. ;)
Mam papier i zdradzę wam, że mam je na long. Oczywiście będa sie podszywać po moj nick, ale na spokojnie to bierzcie, posmiać sie i tyle .. ;)))